Mediapersoona Mikko Silvennoinen Playa del Inglesissä: ”Viihdyn täällä ihan homona!”

Media-alan yrittäjä Mikko Silvennoinen lomailee Gran Canarialla pari kertaa talvessa. Monipuoliselta saarelta löytyy aina jotain uutta ja mielenkiintoista.

Lähtöselvitys

Kuka: Mikko Silvennoinen, media-alan yrittäjä, juontaja ja Euroviisujen kommentaattori.
Mikä saa lomalla hymyilemään: Hyvä palvelu

Minne ensimmäinen ulkomaanmatkasi suuntautui?

- Olin 10-vuotias, kun tätini vei minut laivalla Ruotsiin, Kolmårdenin eläintarhaan. Laiva oli upea, Mariella. Ei sitä Kiihtelysvaarasta niin vain ulkomaille lähdetty. Palmun näin ensimmäistä kertaa välilaskulla Singaporessa, kun matkustin vaihto-oppilaaksi Australiaan. Olin ihan että vau, palmuja on siis oikeasti olemassa!

Mikä on ihanin / hauskin / kamalin lomamuistosi?

- Kalifornia, Laguna Beach 2003. Istuimme porukalla rannalla auringonlaskun aikaan ja yhtäkkiä delfiinit tulivat hyppimään siihen aivan eteemme. Tällaiset suunnittelemattomat hetket, jotka tapahtuvat sattumalta, ovat matkailussa aivan parasta. Ja juuri luonto tarjoaa usein nämä yllättävimmät ja kauneimmat elämykset.

Mikä on lempilomakohteesi? Mikä maa on vienyt sydämesi?

- Gran Canarian Playa del Ingles alkaa olla jo toinen kotini, tai talvimökkini. Olen täällä joka talvi pariinkin otteeseen, kuten myös juuri nyt, tätä haastattelua tehtäessä. Täällä on hyvä tankata valoa ja lämpöä, ja tänne pääsee helposti suorilla lennoilla. Hintatasoltaan Kanaria on osin Tallinnaakin edullisempi. Tuoppi olutta maksaa 2 euroa ja syödä voi todella hyvin 10-20 eurolla.

- Gran Canaria on monipuolinen lomakohde. Vaikka olen käynyt täällä jo vuosia, joka kerta löydän jotain uutta. Viime kerralla löysin Fincat, eli paikalliset maatilat, joilla voi vierailla. Tällä kerralla aiomme tutustua Euroopan ainoaan kahviviljelmään, joka sekin löytyy tältä saarelta. Vuoristossa on myös upeita vaellusreittejä, joille on hyvien bussiyhteyksien ja opasteiden ansiosta helppo mennä myös omin päin.

- Inglesin alueella on myös erittäin värikäs homokulttuuri ja se on integroitunut oikeastaan kaikkiin palveluihin. Esimerkiksi rannalla numero 7 voin tuntea olevani osa enemmistöä, mikä on mukavaa. Läheskään kaikissa lomakohteissa homot eivät valitettavasti edelleenkään tunne oloaan tervetulleiksi.

Mitä ilman et voi matkustaa? Mitä pakkaat aina reissuille mukaan?

- Speedot, kännykkä ja laturi, siinä ne tärkeimmät. Pakkaan yleensä tosi kevyesti ja pärjään usein pelkällä käsimatkatavaralla. Tosin joskus innostun lomalla shoppaamaan ja paluumatkalla joudun laittamaan matkatavaraa ruumaankin.

Kenen seurassa mieluiten matkustat?

- Mieluiten matkustan puolisoni Asmon kanssa. Meillä on suunnilleen samanlaiset lomatoiveet – tosin itse olen Asmoa astetta seikkailunhaluisempi.

Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle maailmalla?

- Meidän suomalaisten on helppo olla ulkomailla. Meillä on aika etuoikeutettu asema: meihin ei kohdistu lähtökohtaisesti mitään ennakkoluuloja. Toivottavasti osaisimme arvostaa sitä ja itsekin käyttäytyä suvaitsevasti ja leimaamatta.

Minkälaisesta lomamatkasta seuraavaksi haaveilet?

- Haaveilen matkasta Marokkoon. Haluan elää todeksi kaikki ne Marrakechin tarinat, nähdä ne markkinat ja värit, joista niin monet taiteilijat ja muotisuunnittelijat ympäri maailman ovat saaneet innoituksensa.

Mikon Ingles-vinkki:

Bohemia-hotellin kattoterassilla on Atelier-baari, jonka uskomattomat cocktailit ovat kuin taideteoksia. Näkymät terassilta ovat auringonlaskun aikaan huikeat niin dyyneille kuin vuorillekin päin.

Muita samankaltaisia

Oma uima-allas – 7 hotellivinkkiä Kreikkaan

Suomen ilmasto ei oikein suosi oman uima-altaan hankkimista. Onneksi on kuitenkin loma ja kesä ja Kreikka! Sekä nämä ihanat hotellit, joissa voit varata huoneen ikiomalla uima-altaalla. Tutustu erilaisiin swip up -vaihtoehtoihin Kreikan suosikkisaarilla ja tee oma kesäpesäsi altaan reunalle.
Johanna Johanna

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna

Curacaon tulevaisuuden esikuvat

Trooppisella helmellä, Curacaolla, on monipuolinen kulttuuri, kristallinkirkkaat vedet ja kesä ympäri vuoden. Saaren rikas luonto ja historia ovat jättäneet jälkeensä arvokkaan perinnön. Säilyttääkseen kaiken mitä tällä kauniilla saarella on tarjota, haluaa TUI Care Foundation edistää tulevaisuuden opettajien ympäristötietoisuutta.
Johanna Johanna

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora