Mediapersoona Mikko Silvennoinen Playa del Inglesissä: ”Viihdyn täällä ihan homona!”

15.11.2017
SallaS
Media-alan yrittäjä Mikko Silvennoinen lomailee Gran Canarialla pari kertaa talvessa. Monipuoliselta saarelta löytyy aina jotain uutta ja mielenkiintoista.

Lähtöselvitys

Kuka: Mikko Silvennoinen, media-alan yrittäjä, juontaja ja Euroviisujen kommentaattori.
Mikä saa lomalla hymyilemään: Hyvä palvelu

Minne ensimmäinen ulkomaanmatkasi suuntautui?

- Olin 10-vuotias, kun tätini vei minut laivalla Ruotsiin, Kolmårdenin eläintarhaan. Laiva oli upea, Mariella. Ei sitä Kiihtelysvaarasta niin vain ulkomaille lähdetty. Palmun näin ensimmäistä kertaa välilaskulla Singaporessa, kun matkustin vaihto-oppilaaksi Australiaan. Olin ihan että vau, palmuja on siis oikeasti olemassa!

Mikä on ihanin / hauskin / kamalin lomamuistosi?

- Kalifornia, Laguna Beach 2003. Istuimme porukalla rannalla auringonlaskun aikaan ja yhtäkkiä delfiinit tulivat hyppimään siihen aivan eteemme. Tällaiset suunnittelemattomat hetket, jotka tapahtuvat sattumalta, ovat matkailussa aivan parasta. Ja juuri luonto tarjoaa usein nämä yllättävimmät ja kauneimmat elämykset.

Mikä on lempilomakohteesi? Mikä maa on vienyt sydämesi?

- Gran Canarian Playa del Ingles alkaa olla jo toinen kotini, tai talvimökkini. Olen täällä joka talvi pariinkin otteeseen, kuten myös juuri nyt, tätä haastattelua tehtäessä. Täällä on hyvä tankata valoa ja lämpöä, ja tänne pääsee helposti suorilla lennoilla. Hintatasoltaan Kanaria on osin Tallinnaakin edullisempi. Tuoppi olutta maksaa 2 euroa ja syödä voi todella hyvin 10-20 eurolla.

- Gran Canaria on monipuolinen lomakohde. Vaikka olen käynyt täällä jo vuosia, joka kerta löydän jotain uutta. Viime kerralla löysin Fincat, eli paikalliset maatilat, joilla voi vierailla. Tällä kerralla aiomme tutustua Euroopan ainoaan kahviviljelmään, joka sekin löytyy tältä saarelta. Vuoristossa on myös upeita vaellusreittejä, joille on hyvien bussiyhteyksien ja opasteiden ansiosta helppo mennä myös omin päin.

- Inglesin alueella on myös erittäin värikäs homokulttuuri ja se on integroitunut oikeastaan kaikkiin palveluihin. Esimerkiksi rannalla numero 7 voin tuntea olevani osa enemmistöä, mikä on mukavaa. Läheskään kaikissa lomakohteissa homot eivät valitettavasti edelleenkään tunne oloaan tervetulleiksi.

Mitä ilman et voi matkustaa? Mitä pakkaat aina reissuille mukaan?

- Speedot, kännykkä ja laturi, siinä ne tärkeimmät. Pakkaan yleensä tosi kevyesti ja pärjään usein pelkällä käsimatkatavaralla. Tosin joskus innostun lomalla shoppaamaan ja paluumatkalla joudun laittamaan matkatavaraa ruumaankin.

Kenen seurassa mieluiten matkustat?

- Mieluiten matkustan puolisoni Asmon kanssa. Meillä on suunnilleen samanlaiset lomatoiveet – tosin itse olen Asmoa astetta seikkailunhaluisempi.

Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle maailmalla?

- Meidän suomalaisten on helppo olla ulkomailla. Meillä on aika etuoikeutettu asema: meihin ei kohdistu lähtökohtaisesti mitään ennakkoluuloja. Toivottavasti osaisimme arvostaa sitä ja itsekin käyttäytyä suvaitsevasti ja leimaamatta.

Minkälaisesta lomamatkasta seuraavaksi haaveilet?

- Haaveilen matkasta Marokkoon. Haluan elää todeksi kaikki ne Marrakechin tarinat, nähdä ne markkinat ja värit, joista niin monet taiteilijat ja muotisuunnittelijat ympäri maailman ovat saaneet innoituksensa.

Mikon Ingles-vinkki:

Bohemia-hotellin kattoterassilla on Atelier-baari, jonka uskomattomat cocktailit ovat kuin taideteoksia. Näkymät terassilta ovat auringonlaskun aikaan huikeat niin dyyneille kuin vuorillekin päin.

Muita samankaltaisia

Euroopan 10 parasta rantaa

Pidätkö pitkistä ja matalista valkohiekkaisista rannoista vai viihdytkö pyörökivirannoilla aaltojen liikettä kuunnellen? Euroopassa ja Välimerellä on rantoja jokaiseen makuun. TUIn henkilökunta valitsi Euroopan parhaat rannat - löydätkö myös oman suosikkisi näiden joukosta?
Johanna Johanna 27.3.2019

Treeniloma Rodoksella - hiihtäjä Kerttu Niskasen vinkit

Hiihtäjä Kerttu Niskaselle kertyy talvisin paljon reissupäiviä, kun hän kiertää hiihtokisoja ympäri maailmaa. Pari kertaa vuodessa Kerttu kuitenkin jättää sukset kotiin ja lähtee lomamatkalle – mutta ei ammattiurheilija silloinkaan pelkästään rantatuolissa makoile. Lue Kertun treenilomasta Rodokselle ja nappaa kuntoiluvinkit omallekin lomalle.
SallaS SallaS 26.3.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Uutuus! TUI Blue -hotellikonsepti individualisteille

Tervetuloa uudenlaiseen lomahotelliin! TUI Blue -hotellikonsepti sopii sinulle, joka haluat itse suunnitella lomasi ja sisällyttää siihen mm. ohjattua kuntoilua, alueen kulinaarisia erikoisuuksia ja aitoja, paikallisia elämyksiä. Kaikki tämä modernin designin ja laadukkaiden palveluiden kera.
SallaS SallaS 5.9.2018