Lähtöselvitys

Vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.

Muut kysymykset

Milloin lähtöselvityksen voi tehdä?

Lähtöselvitys lentoasemalla avataan n. 2-3 tuntia ennen lennon lähtöaikaa ja suljetaan yleensä tunti ennen lähtöaikaa, mutta käytäntö voi vaihdella lentoyhtiöittäin. Suosittelemme lentoasemalle saapumista viimeistään 2 tuntia ennen lennon lähtöaikaa. Lentolipustasi ilmenee lennon numero, lentoyhtiö, lennon lähtöaika, terminaali sekä lähtöselvitysaika.

Monilla lentoyhtiöillä lähtöselvityksen voi tehdä lentoaseman automaateilla. Saat automaatista koneeseennousukorttisi sekä mahdolliset ruumaan menevien matkatavaroiden tarrat. Tämän jälkeen voit viedä matkatavarat "bagage-drop" tiskille. 

Eri lentoyhtiöillä on erilaisia käytäntöjä lähtöselvityksen suhteen. Löydät lentoyhtiökohtaiset tiedot täältä.

Voinko tehdä lähtöselvityksen netissä?

Matkapaketti lomalennoilla
Lentäessäsi TUI flylla tai TUI Airwaysilla sinulla on mahdollisuus tehdä lähtöselvitys internetissä ennen lähtöä. Lähtöselvitys avautuu 7 päivää ennen lähtöä ja on avoinna kunnes lennon lähtöaikaan on 73 tuntia. Voit tehdä lähtöselvityksen matkapuhelimellasi TUI-sovelluksessa tai netissä tämän linkin kautta. 

Täältä löydät käyttämiemme lentoyhtiöiden lähtöselvityskäytännöt. Jos lentoyhtiösi kohdalla ei ole erikseen mainintaa nettilähtöselvityksestä, ei lähtöselvitystä lennollesi voi tehdä netissä. Lähtöselvitys tulee tällöin tehdä lentoaseman automaateilla tai lähtöselvitystiskillä. 


Matkapaketti reittilennoilla
Lähtöselvitys netissä on mahdollinen monilla reittilentoyhtiöillä. Käytännöt vaihtelevat lentoyhtiöittäin, joten suosittelemme lukemaan lisää lentoyhtiösi nettisivuilta. Kirjautuminen lentoyhtiön sivustolla tapahtuu varausvahvistuksestasi löytyvällä lentoyhtiön varaustunnuksella, ei TUIn varausnumerolla.

Jos matkustusreittiisi kuuluu lentoja useammalla eri lentoyhtiöllä, ei lähtöselvitys netissä aina ole mahdollinen. Lähtöselvitys tulee tällöin tehdä lentoaseman automaateilla tai lähtöselvitystiskillä. 

Aiheet

Valitse alla olevista aiheista löytääksesi vastauksen kysymykseesi.

Etkö löytänyt vastausta?

Autamme mielellämme. Halusitpa sitten varata matkan, kysyä jotain ennen matkaasi, matkan aikana tai sen jälkeen, voit olla meihin yhteydessä.

Ota yhteyttä