Matkat
Aruba

Hinta alkaen

...

Hotelleja

9

Hintataso

Hintaesimerkit Oranjestadista
  • Vesi (1,5 l)n. 2 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaAruban florini (AWG)
  • Aikaero-5 tuntia
  • PääkaupunkiOranjestad
  • KieliHollanti, papiamento
  • Väkiluku104 822

Matkat Aruba

Aruba

Matkusta Arubaan, jos kaipaat lomaltasi liidunvalkeita ja monipuolisia rantoja, makuelämyksiä ja aktiviteetteja luonnossa. Pääkaupunki Oranjestadissa on sekä rantoja että ruokapaikkoja kävelyetäisyydellä. Ilmasto on suuressa osassa aluetta kuivaa ja aurinkoista.

Ihanien rantapäivien lomassa voit lähteä snorklaamaan toisen maailmansodan aikaisille laivanhylyille, joista papukaijakalat ovat tehneet kotinsa. Voit myös hypätä jeeppisafarin kyytiin kansallispuisto Arikokiin, jossa on kauniita laavamuodostelmia ja kaktuksia, jotka tuovat vaihtelua ranta- ja palmuympäristöön.

Liidunvalkeita rantoja

Aruballa on monia rantoja, mutta ehdottomasti parhainta on rantojen erilaisuus. Matalat rannat ovat sopivia lapsiperheille ja snorklaukseen. Rauhalliset rannat rauhallisine aaltoineen sopivat erinomaisesti rentouttaviin rantapäiviin. Surffaajille puolestaan on omat ranta-alueensa.

Kulttuuria ja historiaa

Aruban arkeologisessa museossa on keräilykokoelma alueen viisituhatvuotisesta historiasta. Musiikki on ollut suuressa osassa arubalaista kulttuuria ja vuoden suurin tapahtuma, karnevaali järjestetään helmikuussa. Karnevaali kestää useamman viikon ajan ja siihen kuuluu paraati, musiikkia ja värikkäitä asuja. Loppuvuodesta paikalliset järjestävät karibialaissävytteisiä juhlia.

Paikallisia makuja

Arubalaiset ovat hyvin ylpeitä puhtaasta vedestään, täällä vesijohtovesi on juomakelpoista. Paikallinen Balashi-olut on myös palkittu. Muita paikallisia erikoisuuksia on musta kakku – bolo preto. Se on hedelmäkakku, jota on säilytetty vähintään kuukauden ajan rommissa ja brandyssa. Tai miten olisi strutsihampurilainen jossakin rannan ruokapaikoista?

Lennot ja palvelu

Aruballe lennetään reittilennolla, mikä mahdollistaa matkan pituuden valitsemisen vapaasti. Lomakohteessa ei ole oppaitamme, mutta saat tarvittaessa yhteyden TUI Service Centeriin.

Matkavaihtoehtoja Aruba