Lennolla

Vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.

Muut kysymykset

Miten voin varata istumapaikat lentokoneeseen?

Matkapaketti lomalennolla
Useimmilla lomalennoilla voit lisämaksusta varata tietyt istumapaikat etukäteen. Istumapaikat maksetaan luottokortilla paikkavarauksen yhteydessä. Voit varata istumapaikat TUI-sovelluksessa, myTUI -sivulla tai lentoyhtiöltä. Löydät lisätietoa eri lentoyhtiöiden istumapaikkakäytännöistä täältä.

Lentoyhtiöt pyrkivät sijoittamaan samalla varauksella olevat lähekkäin, mutta sitä ei kuitenkaan voida taata. Näin ollen paikat kannattaa varata etukäteen, jos haluat varmistaa sen, että pääset istumaan matkakumppanin tai matkaseurueesi viereen.

Huom! Tällä hetkellä osalle lennoistamme istumapaikkavaraus avautuu normaalia myöhemmin, n. 1-3 kuukautta ennen lähtöä. Jos matkaasi on vielä aikaa, etkä pääse kirjautumaan lentoyhtiön paikkavaraukseen, voi olla, ettei lisäpalvelujen myynti ole vielä alkanut. Kokeile tässä tapauksessa kirjautumista myöhemmin uudestaan. 

Matkapaketti reittilennolla
Jos matkustat Norwegianin reittilennolla, ota yhteys asiakaspalveluumme, niin varaamme teille istumapaikat pientä lisämaksua vastaan.

Jos matkustat muilla reittilennoilla, tarkista asia suoraan lentoyhtiöltä.  

Onko lennolla internet-yhteys?

 TUIn omilla lomalennoilla ei valitettavasti ole internet-yhteyttä. Joillakin TUIn käyttämien lentoyhtiöiden lennoilla on langaton internetyhteys. Saat tarkemmat tiedot kunkin lentoyhtiön omilta verkkosivuilta. Lisäksi löydät tietoa lentojen palveluista täältä.

Jos matkustat reittilennolla, tarkista asia suoraan lentoyhtiöltä.

Sisältyvätkö lentokoneateriat matkan hintaan?

Matkapaketti lomalennolla

Ateriat ovat usein lennon kohokohta ja nykyään ne ovat myös useimmilla lentoyhtiöillä maksullisia. Voit varata lentoateriat:

- matkavarauksen yhteydessä

myTUI -sivulla (viimeistään n. 7 vuorokautta ennen lähtöä)

- soittamalla asiakaspalveluumme (viimeistään 48 tuntia ennen lomalle lähtöä). 

Voit tilata kasvisaterian, laktoosittoman aterian tai muun erikoisruokavalion mukaisen aterian, mutta tarjonta vaihtelee lentoyhtiöittäin. Tarkempaa tietoa lentoaterioista eri lentoyhtiöillä löydät täältä. 

Emme valitettavasti pysty takaamaan, että lentomme ovat pähkinättömiä. Pähkinöitä voi olla lentoruoassa tai muut matkustajat saattavat ottaa niitä lennolle mukaan. 

Matkapaketti reittilennolla

Käytännöt vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Jos matkustat reittilennolla, tarkista asia suoraan lentoyhtiöltä.

TUIn kautta varatuille Norwegianin reittilennoille on mahdollista tilata aterioita etukäteen vain TUIn asiakaspalvelun kautta.

Voinko ottaa lastenrattaat mukaan lähtöportille?

Lastenrattaat kuljetetaan yleensä ruumassa, koska niiden mitat ja paino ylittävät sen rajan, jonka lentoyhtiö sallii käsimatkatavarana. Useimmilla lentoasemillamme on lainattavissa rattaita. Tarkista lentoaseman henkilökunnalta niiden saatavuutta.

Suosittelemme, että rattaat kääritään muoviin tai suojataan muulla tavoin ennen niiden lähtöselvitystä. Useimmilla käyttämillämme lentoyhtiöillä rattaat voi laittaa ruumaan maksutta.

TUI flyn lennoilla hyväksymme kokoontaitettavat lastenrattaat käsimatkatavaroihin. Rattaiden on kuitenkin täytettävä käsimatkatavaravaatimuksemme. Jos otat rattaat mukaan koneeseen, et saa ottaa mukaan muita käsimatkatavaroita.

Lue lisää eri lentoyhtiöden matkatavarasäännöistä täältä

Voinko ottaa Samsung Galaxy Note 7:n lennolle?

Monet lentoyhtiöt ovat asettaneet rajoituksia Samsung Galaxy Note 7:n käytölle koneessa. Lue lisää oman lentoyhtiösi nettisivuilta, löydät yhteystiedot täältä

TUI fly ja TUI Airways

Samsung Galaxy Note 7 -älypuhelimien käyttö ja lataaminen matkustamossa on kielletty. Kyseisiä laitteita ei saa kuljettaa lähtöselvitettävän matkatavaran mukana, mutta laitteen saa tuoda lennolle, JOS laite on koko lennon ajan suljettu, eikä sitä ladata.

Meksikon lennot

Tätä puhelinmallia ei saa viedä maahan lentokentän kautta, ei ruumassa eikä käsimatkatavaroissa. Näin ollen, jos lennät Meksikoon ja omistat kyseisen puhelimen, se tulee jättää kotiin. 

Aiheet

Valitse alla olevista aiheista löytääksesi vastauksen kysymykseesi.

Etkö löytänyt vastausta?

Autamme mielellämme. Halusitpa sitten varata matkan, kysyä jotain ennen matkaasi, matkan aikana tai sen jälkeen, voit olla meihin yhteydessä.

Ota yhteyttä