12.11.2017

Bloggaaja naaG inspiroituu matkoilla: ”Haluan taltioida joka hetken!”

Bloggaaja naaG, eli Janne Naakka, rakastaa jouluhössötystä ja haaveilee tunnelmallisesta joulusta New Yorkissa tai Lontoossa.

Lähtöselvitys

Kuka: Janne Naakka on bloggaaja ja some-tähti. Hänen naaG-bloginsa on palkittu useita kertoja Blog Awardseissa.
Mikä saa lomalla hymyilemään: Uudet ihmiset ja vieraiden kielten kuuleminen.

Minne ensimmäinen ulkomaanmatkasi suuntautui?

– Olen kotoisin isosta perheestä Kemijärveltä, emmekä juurikaan matkustelleet, kun olin lapsi. Ensimmäisen varsinaisen ulkomaanmatkan tein vasta 18-vuotiaana ja se liittyi jo näihin some-touhuihini. Matkustin erään shampoobrändin kanssa New Yorkiin - mikäpä muukaan olisi sopinut omenantuoksuisen shampooyhteistyön matkakohteeksi paremmin kuin Iso Omena. Oli kyllä jännittävä reissu!

Miksi tykkäät matkustella?

– Matkustelu on ollut yksi niistä kivoimmista jutuista, joka on tullut elämääni itsenäistyttyäni. Se on niin visuaalista! Totuuden nimissä, vaikka bloggaaminen on hauskaa, samat tutut maisemat alkavat pidemmän päälle syödä inspiraatiota. Matkoilla sytyn ihan uuteen eloon – haluan taltioida kaikki hetket! Eikä se reissussa tunnu yhtään työltä, vaikka katsonkin kaikkea kameran linssin läpi.

Mikä on ihanin / hauskin / kamalin lomamuistosi?

– No tämä liittyy ihan niihin ensimmäisiin matkoihini. Olin viikon Lontoossa ja hankin äidille lasisen matkamuiston. Mutta ongelmaksi tuli, että miten saisin sen ehjänä kotiin. Kiireessä päätin, että käärin lasiesineen käytettyihin boksereihini ja laitan käsimatkatavaraan. Noh, tietysti jouduin turvatarkastuksessa syyniin ja vanhempi turvatarkastusrouva alkoi penkoa laukkuani. Hän nosteli yksitellen boksereita laukustani ja pilke silmäkulmassaan kommentoi kaikkia ruudullisia, pilkullisia ja raidallisia alushousujani. Siinä taisi hieman puna nousta poskilleni.

Mikä on lempilomakohteesi? Mikä maa on vienyt sydämesi?

– Nykissä haluaisin joskus asua jonkin aikaa.

naaG hampurilaisella

Kenen seurassa mieluiten matkustat?

– Poikaystäväni Valtterin kanssa on parasta matkustaa, koska molemmat tykkäämme valokuvata ja videokuvata paljon. Ei tarvitse miettiä, että kuvaankohan mä ton mielestä liikaa ja onkohan sillä tylsää. Ei siis tarvitse tehdä kompromisseja.

Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle maailmalla?

– En tunne itseäni erityisesti suomalaiseksi ollessani reissussa. Muutun kosmopoliitiksi aina heti kun pääsen lentokentälle! On kuitenkin kivaa, että kun kerron olevani Suomesta, niin siihen suhtaudutaan yleensä positiivisesti, että ”Wau”.

Minkälaisesta lomamatkasta seuraavaksi haaveilet?

– Haaveilen joulusta New Yorkissa tai Lontoossa. Rakastan joulua ja jouluhössötystä! Meillä ei ikinä kotona ollut sellaista – ja nyt haluan ottaa kaiken takaisin! Joulu on makeimmillaan Lontoossa ja New Yorkissa, joissa kadut, kaupat ja kahvilat täyttyvät valoista, musiikista, tuoksuista, lahjoista, koristeista - oikein sellaisesta kunnon kaupallisesta joulutunnelmasta.

naaG pitää matkustelusta

Muita samankaltaisia

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Treeniloma Rodoksella - hiihtäjä Kerttu Niskasen vinkit

Hiihtäjä Kerttu Niskaselle kertyy talvisin paljon reissupäiviä, kun hän kiertää hiihtokisoja ympäri maailmaa. Pari kertaa vuodessa Kerttu kuitenkin jättää sukset kotiin ja lähtee lomamatkalle – mutta ei ammattiurheilija silloinkaan pelkästään rantatuolissa makoile. Lue Kertun treenilomasta Rodokselle ja nappaa kuntoiluvinkit omallekin lomalle.
SallaS SallaS 26.3.2019

Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.
SallaS SallaS 28.2.2019

Pride kahdeksassa kaupungissa ympäri maailmaa

Pride-tapahtumista on kasvanut suuria festivaaleja, jotka kestävät jopa viikkoja. Ydinsanoma on paikasta ja toteutuksesta riippumatta sama: edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja yhteiskunnan tasa-arvoisuutta sekä muistuttaa, että kaikilla ihmisellä on vapaus olla sellainen kuin on. Tutustu kahdeksan kaupungin pride-tapahtumiin!
Johanna Johanna 16.5.2018