Fitness-urheilija Eevsku pelasi työkseen vesisotaa Kanarialla

– Opasaikana itsenäistyin ja opin kohtaamaan erilaisia ihmisiä, kertoo tunnettu fitness-urheilija ja bloggaaja Eevsku, eli Eveliina Tistelgren. Hän työskenteli TUIn (tuolloin Finnmatkat) aktiviteettioppaana Gran Canarialla, Bahia Felizissä puoli vuotta talvella 2010-11 ja muistelee aikaa lämmöllä.

– Työhöni kuului mm. lastenkerhojen vetäminen. Järjestimme olympialaisia, merirosvoseikkailuja ja pelasimme vesisotaa. Eihän se edes kuulosta työltä, nauraa Eevsku.

Aktiviteettioppaan työ ei kuitenkaan todellakaan ollut pelkkää leikkiä. Vaikka Eevskukin oli käynyt opaskoulun ja työhön perehdytyksen, vastuun määrä ja työn rankkuus kuitenkin yllättivät 19-vuotiaan.

– Päivät olivat pitkiä: aamut alkoivat aamujumpan ohjauksella auringonnousun aikaan ja päättyivät illalla perheille järjestettyyn iltaohjelmaan.

Lomaunelmien toteuttaja

Asiakkaista Eevskulla on jäänyt hyvä muisto. Lomalaisethan ovat pääsääntöisesti iloisella ja rennolla mielellä liikenteessä.

– Oli upeaa päästä toteuttamaan ihmisten lomaunelmia. Kyllä esimerkiksi ne yhteiset aamuvenyttelyt meren äärellä auringon noustessa olivat aivan ikimuistoisia, kuvailee Eevsku.

Hauskimpia hetkiä työssä olivat, kun Eevsku sai vetää päälleen Coco the Clownin puvun ja heitellä kärrynpyöriä pitkin hotellin pihoja. Hikisimmät tunnelmat olivat Bamse-puvun sisällä.

– Bamse-puvun käyttöön on tietysti tarkat säännöt, ja se päällä saa olla helteessä vain tietyn ajan. Nesteytys oli tärkeää ja kannatti aina myös tarkistaa huolellisesti, ettei Bamsen pään sisällä ollut vaikkapa hyönteisiä. Päätähän ei voinut niin vain heittää pois, vaikka hämähäkki olisi kävellyt nenällä, nauraa Eevsku.

Parasta opasajassa olivat kuitenkin työkaverit – muut oppaat. Heistä muodostui Eevskulle puolen vuoden aikana kuin perhe, jota on välillä edelleen ikävä.

Lue lisää työstä TUIn oppaana!

Myös Bamse tuli Eevskulle hyvinkin tutuksi opasaikana.
Myös Bamse tuli Eevskulle hyvinkin tutuksi opasaikana.

Kuka Eevsku?

Eveliina Tistelgren on 26-vuotias fitness-urheilija, sosiaalisen median vaikuttaja ja valmentaja, joka kirjoittaa blogissaan hyvinvoinnista, treenaamisesta, ravinnosta ja kilpaurheilusta, sekä välillä myös matkailusta.