Kirjavinkit nojatuolimatkalle tai matkalle mukaan

30.8.2017
Johanna
Matkakirjat siivittävät lomatunnelmiin tai vievät seikkailuille maailman toiselle puolelle. Lähde nojatuolimatkalle kirjojen sivuille tai nappaa vinkkejä aurinkotuoliin uima-altaan reunalle. Kokosimme suosikkimme - nappaa kirjavinkit!

Elizabeth Gilbert: Omaa tietä etsimässä Italiassa, Intiassa ja Indonesiassa
Elizabeth Gilbertin matkakirjojen moderni klassikko kertoo paitsi Italiasta, Intiasta ja Balista, myös matkasta itseensä. Kirjasta on tehty myös Julia Robertsin tähdittämä elokuva nimellä Eat, Pray, Love.

Jules Verne: Matka maailman ympäri 80 päivässä
Vuonna 1872 kirjoitettu klassikkoteos kertoo Phileas Foggin ja hänen matkaseurueensa huimasta matkasta maailman ympäri vedonlyönnin seurauksena. Kirja sopii myös nuoremmille lukijoille ja kirjasta on tehty myös tv-sarja, muistattehan, Lontoo, Havaiji, Hong Kong jo pian nähty on...

Patti Smith: Ihan kakaroita (Just Kids)
Muusikko Patti Smithin muistelmateos kertoo 1970-luvun taiteilijapiireistä New Yorkissa. Teoksessa Smith kertoo hänen ja valokuvaaja Robert Mapplethorpen soluttautumista taiteilijapiireihin ja legendaariseen Hotel Chelseaan. Kirjan lukemisen jälkeen New Yorkia katsoo aivan uusin silmin!

Carlos Ruis Zafón: Tuulen varjo
Dekkareiden ja jännityskirjallisuuden ystäville sopiva, mutta ei aivan perinteisin tyylinsä edustaja sijoittuu 1940- ja 50-lukujen Barcelonaan.

Elena Ferrante: Napoli-sarja
Elena Ferranten Napoli-sarja kertoo kahdesta tytöstä, Elenasta ja Lilasta ja näiden ystävyydestä toisen maailmansodan jälkeisessä Napolissa. Tyttöjen lisäksi pääosaan nousee Napoli. Sarjan ensimmäinen osa on suomennettu nimellä Loistava ystäväni ja toinen Uuden nimen tarina.

Jörn Donner: Berliini-raportti
Berliini on innoittanut useampiakin kirjailijoita, mutta nuoren Jörn Donnerin kuvaus 1950-luvun Berliinistä tuo Berliinin ja kaupungin historian lähemmäksi. Kirjasta on julkaistu uudelleen vuonna 2008, jolloin teosta on päivitetty.

Kyllikki Villa: Vanhan rouvan lokikirja
Kääntäjänä työskennellyt Kyllikki Villa kertoo matkastaan rahtialuksella Etelä-Amerikkaan ja rivien välissä myös siitä, miten tärkeintä on aina lähteminen.

Muita samankaltaisia

Mikä on boutique-hotelli? Katso 5 tyylikästä hotellivinkkiä

Boutique-hotelleja kuvataan usein seuraavasti: Pieni, tyylikkäästi sisustettu hotelli, jossa on persoonallinen tunnelma ja uniikki ilmapiiri. Näiden hotellien tavoitteena on tarjota asiakkailleen ainutlaatuinen elämys, jossa design, palvelu ja ruoka ovat aivan erityisessä roolissa. Seuraavat viisi boutique-hotellia ovat jo itsessään hyvä syy lähteä matkalle.
SallaS SallaS 17.4.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

7 hyvää tapaa, jotka kannattaa tuoda lomalta kotiin

Ihanan loman jälkeen on hyvä miettiä, mitä tapoja lomalta voisi tuoda kotiinkin, ja kuinka yksinkertaisilla asioilla hyvinvointia voi lisätä arjessakin. Nämä 7 hyvää tapaa tekevät seuraavan loman odotuksestakin helpompaa ja kivempaa.
SallaS SallaS 21.10.2018

Kun jalkapallo on intohimosi - Hotellivinkit harrastajalle

Onko jalkapallo intohimosi? Kun jalkapalloa pitää voida katsoa tai pelata myös lomalla, valitse hotelli, jossa olosuhteet ovat kunnossa. Katso hotellivinkkejä lomalle, kun jalkapallo on tärkeintä!
Johanna Johanna 13.6.2018