Inspiration
Kirjavinkit nojatuolimatkalle tai matkalle mukaan

Kirjavinkit nojatuolimatkalle tai matkalle mukaan

2017-08-30

Matkakirjat siivittävät lomatunnelmiin tai vievät seikkailuille maailman toiselle puolelle. Lähde nojatuolimatkalle kirjojen sivuille tai nappaa vinkkejä aurinkotuoliin uima-altaan reunalle. Kokosimme suosikkimme - nappaa kirjavinkit!

Elizabeth Gilbert: Omaa tietä etsimässä Italiassa, Intiassa ja Indonesiassa

Elizabeth Gilbertin matkakirjojen moderni klassikko kertoo paitsi Italiasta, Intiasta ja Balista, myös matkasta itseensä. Kirjasta on tehty myös Julia Robertsin tähdittämä elokuva nimellä Eat, Pray, Love.

Jules Verne: Matka maailman ympäri 80 päivässä

Vuonna 1872 kirjoitettu klassikkoteos kertoo Phileas Foggin ja hänen matkaseurueensa huimasta matkasta maailman ympäri vedonlyönnin seurauksena. Kirja sopii myös nuoremmille lukijoille ja kirjasta on tehty myös tv-sarja, muistattehan, Lontoo, Havaiji, Hong Kong jo pian nähty on…

Patti Smith: Ihan kakaroita (Just Kids)

Muusikko Patti Smithin muistelmateos kertoo 1970-luvun taiteilijapiireistä New Yorkissa. Teoksessa Smith kertoo hänen ja valokuvaaja Robert Mapplethorpen soluttautumista taiteilijapiireihin ja legendaariseen Hotel Chelseaan. Kirjan lukemisen jälkeen New Yorkia katsoo aivan uusin silmin!

Carlos Ruis Zafón: Tuulen varjo

Dekkareiden ja jännityskirjallisuuden ystäville sopiva, mutta ei aivan perinteisin tyylinsä edustaja sijoittuu 1940- ja 50-lukujen Barcelonaan.

Elena Ferrante: Napoli-sarja

Elena Ferranten Napoli-sarja kertoo kahdesta tytöstä, Elenasta ja Lilasta ja näiden ystävyydestä toisen maailmansodan jälkeisessä Napolissa. Tyttöjen lisäksi pääosaan nousee Napoli. Sarjan ensimmäinen osa on suomennettu nimellä Loistava ystäväni ja toinen Uuden nimen tarina.

Jörn Donner: Berliini-raportti

Berliini on innoittanut useampiakin kirjailijoita, mutta nuoren Jörn Donnerin kuvaus 1950-luvun Berliinistä tuo Berliinin ja kaupungin historian lähemmäksi. Kirjasta on julkaistu uudelleen vuonna 2008, jolloin teosta on päivitetty.

Kyllikki Villa: Vanhan rouvan lokikirja

Kääntäjänä työskennellyt Kyllikki Villa kertoo matkastaan rahtialuksella Etelä-Amerikkaan ja rivien välissä myös siitä, miten tärkeintä on aina lähteminen.

 

Johanna