13.11.2017

Lontoossa asuva Pinja: "Tuntuu rauhoittavalta, että aina on olemassa koti mihin palata"

Maisteriopinnot veivät Pinjan Lontooseen, ja suurkaupungin sykkeeseen on ollut helppo jäädä opintojen jälkeen töihin ja asumaan. Mitä suomalaisista ajatellaan Lontoossa? Entä mitä Pinja kaipaa Suomesta?

Taustatietoja

NIMI: Pinja Piira
IKÄ: 28 vuotta
VUODET ULKOMAILLA: 3 vuotta Lontoossa

Miten päädyit ulkomaille?

– Muutin alun perin Lontooseen opiskelemaan muotoilun maisteritutkintoa pariksi vuodeksi. Valmistumisen jälkeen jäin Lontooseen teollisen muotoilun töihin.

Millaisia ennakkokäsityksiä maailmalla on suomalaisista?

– Kaikki tietävät, että suomalaiset juovat paljon alkoholia ja että meiltä tulee hyviä formulakuskeja. Myös sää tulee aina puheeksi; Suomen kylmyyttä kauhistellaan. Etelä-Suomen tuhansista järvistä ei yllättäen niinkään tiedetä.

– Autourheilusta puheen ollen, tuttuni otti kerran puheeksi suomalaisen erikoisuuden, jokamiesrallin, ja piti sitä loistavana ideana pitää autourheilu kaiken kansan saatavilla.

Onko sinulla suomalaisia tapoja, joista pidät kiinni?

– Rehellisyys ja aikatauluissa pysyminen ovat asioita, joista haluan pitää kiinni asuin missä tahansa. Hauskana yksityiskohtana voin kertoa, että haluan käyttää leivonnassa edelleen suomalaista kuivahiivaa.

Mitä ikävöit Suomesta? Jos saisit yhden asian Suomesta, mikä se olisi?

– Ikävöin Suomesta hyvänlaatuisia elintarvikkeita. Briteissä elintarvikkeet ovat monesti sokerilla kyllästettyjä ja esimerkiksi terveellisiä maitotuotteita ei ole tarjolla läheskään samassa mittakaavassa kuin Suomessa. Tavallisen suomalaisen raejuuston voisin heti teleportata Lontooseen!

– Työkaverini kertoi, että muutaman vuoden työkomennuksen jälkeen hän kaipaa Suomesta kahta asiaa: puhdasta juomavettä sekä tehdään mitä luvataan -asennetta. Näihin pystyn myös itse samaistumaan.

Lontoo

Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle maailmalla?

– Olen ylpeä, että tulen pienestä pohjoismaasta, ja ihmiset ottavat sen tiedon usein vastaan suurella mielenkiinnolla. Uskon, että hyvinvointivaltio Suomi hyvine ja huonoine puolineen on kasvattanut minulle hyvin humaanit arvot ja tuntuukin rauhoittavalta, että aina on olemassa koti mihin palata.

Muita samankaltaisia

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Treeniloma Rodoksella - hiihtäjä Kerttu Niskasen vinkit

Hiihtäjä Kerttu Niskaselle kertyy talvisin paljon reissupäiviä, kun hän kiertää hiihtokisoja ympäri maailmaa. Pari kertaa vuodessa Kerttu kuitenkin jättää sukset kotiin ja lähtee lomamatkalle – mutta ei ammattiurheilija silloinkaan pelkästään rantatuolissa makoile. Lue Kertun treenilomasta Rodokselle ja nappaa kuntoiluvinkit omallekin lomalle.
SallaS SallaS 26.3.2019

Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.
SallaS SallaS 28.2.2019

Poks! 3 kuplivaa matkavinkkiä kuohuviinien lähteille

Kuohuviini sopii hyvin juhlistamaan elämän arvokkaita hetkiä – kuten loman alkua. Todellinen kuplivien ystävä voi suunnitella jopa koko lomansa kuohuviinien viitoittamille poluille. Tässä matkavinkit espanjalaisen cavan, italialaisen proseccon ja ranskalaisen aidon samppanjan lähteille. Nappaa kevään ja kesän juhliin myös trendikkään Hugo-drinkin ohje!
SallaS SallaS 27.4.2018