Miksi matkustetaan ja miten maksimoida onnellisuus?

11.11.2017
Johanna
Miksi ihmiset haluavat lähteä lomamatkalle? Mitä lomalta halutaan? Entä mitä pitää tehdä, jotta lomamatkalla koettu onnellisuus olisi huipussaan? Lue selvityksemme tuloksista.

Kun selvitimme lomalle lähtijöiden toiveita, tulokset eivät olleetkaan kovin yllättäviä. Selvityksemme mukaan tärkeimmäksi syyksi lähteä lomalle ja myös parhaaksi tavaksi viettää lomaa on yhdessäolo perheen, kumppanin tai ystävien kanssa. Toiseksi tärkein syy lähteä matkalle on paeta arkirutiineja. Kolmanneksi syyksi kerrottiin halu rentoutua ja vapautua arjen aikataulupaineista.

Kohdetta valittessa tärkeimmäksi tekijäksi pohjoismaalaisilla nousi lämmin ja aurinkoinen ilmasto. Lähes kolmasosa on sitä mieltä, että lämpö ja aurinko on se, joka ratkaisee. Tiukkana kakkosena seurasi perässä lomakohteen kiinnostavuus, ja kolmanneksi tärkein tekijä oli aiemmat kokemukset kohteesta. Mainintoja saivat myös kohteen nähtävyydet, lomakohteeseen matkustamisen helppous, matala hintataso sekä ruuan laatu ja ruokakulttuuri.

onnellisuus-lomamatkalla-tui

Optimoi onnellisuutesi

Selvityksen mukaan onnellisuus on huipussaan, kun aloitat matkaan suunnittelun vähintään seitsemän kuukautta ennen matka-ajankohtaa, mielellään yli vuosi ennen matkaa. Periaatteena on kärjistetysti, että mitä pidempi aika matkaan on, sitä korkeammalle tasolle onnellisuus nousee. Selvityksen mukaan riittävän pitkä valmistautumisaika lisää matkalla koettua onnellisuutta merkittävästi. Tämä perustuu siihen, että matkaan ehtii perehtyä ja sitä ehtii tunnelmoida rauhassa riittävän pitkän ajan.

Oma onnellinen porukkansa ovat nopeat päättäjät eli impulsiiviset matkaajat, jotka suunnittelevat ja varaavat matkansa vain muutaman päivän ennen lähtöä. Tästä nousee kiinnostavia kysymyksiä, kuten miksi matkalle päätetään lähteä niin myöhään? Tätä selvityksestämme ei käynyt ilmi, onko kyseessä kaipuu lämpöön räntäsateen keskeltä, tai toisaalta vaikkapa juuri sukujuhlien ajalle osunut matka, välittämättä siitä, että matka on varattukin juhlia edeltäneellä viikolla.

Lähde: TUI / Kairos Travel Trend Report 2016

Muita samankaltaisia

Mikä on boutique-hotelli? Katso 5 tyylikästä hotellivinkkiä

Boutique-hotelleja kuvataan usein seuraavasti: Pieni, tyylikkäästi sisustettu hotelli, jossa on persoonallinen tunnelma ja uniikki ilmapiiri. Näiden hotellien tavoitteena on tarjota asiakkailleen ainutlaatuinen elämys, jossa design, palvelu ja ruoka ovat aivan erityisessä roolissa. Seuraavat viisi boutique-hotellia ovat jo itsessään hyvä syy lähteä matkalle.
SallaS SallaS 17.4.2019

6 upeaa infinity-allasta Välimerellä

Se tunne, kun astut uima-altaalle, joka näyttää jatkuvan äärettömiin, sulautuvan mereen ja kauas horisonttiin... Infinity-allas on suunniteltu niin, että ainakin yksi sen sivuista näyttäisi olevan reunaton. Tästä syntyy kaunis visuaalinen vaikutelma rajattomasta vedestä. Esittelemme nyt 6 henkeäsalpaavan upeaa infinity-allasta Välimeren alueen hotelleissamme.
SallaS SallaS 20.3.2019

Matkailutrendit 2019: Tiedätkö mitä ovat plogging ja glamping?

Tänä vuonna matkailija haluaa lomallaan tuntea täydellisen vapauden ja päästää irti niin lompakostaan kuin kellostaankin. Toisaalta, joillekin loman päämäärä on nimenomaan juokseminen kellon kanssa: erilaisiin juoksutapahtumiin osallistumisesta on tullut matkailuilmiö. Mukavuudenhaluisimmat majoittuvat ”juuri minulle” räätälöityyn konseptihotelliin, trenditietoisimmat puolestaan yöpyvät teltassa. Tässä TUIn listaus vuoden 2019 matkailutrendeistä.
SallaS SallaS 16.1.2019

Poks! 3 kuplivaa matkavinkkiä kuohuviinien lähteille

Kuohuviini sopii hyvin juhlistamaan elämän arvokkaita hetkiä – kuten loman alkua. Todellinen kuplivien ystävä voi suunnitella jopa koko lomansa kuohuviinien viitoittamille poluille. Tässä matkavinkit espanjalaisen cavan, italialaisen proseccon ja ranskalaisen aidon samppanjan lähteille. Nappaa kevään ja kesän juhliin myös trendikkään Hugo-drinkin ohje!
SallaS SallaS 27.4.2018