Miten suomalainen valmistautuu lomaan?

Kun loma häämöttää, mitä kaikkea ennen lomaa tehdään? Lue kyselymme tuloksista!

Miten suomalainen valmistautuu lomaan? Tämän halusimme saada selville, ja mikäpä olisikaan parempi tapa selvittää asia kuin kysymällä sitä.

Lomalle lähtöä ei pidetä pilipalijuttuna. Yli 80 prosenttia kyselyymme vastanneista sanoi valmistautuvansa lomaan jollakin erityisellä tavalla. Ja ei, lomaan valmistautuminen ei ole sukupuolisidonnaista, vaan vaikka eräs kyselyyn vastannut niin ehdottikin.

Perusasiat kuntoon

Ennen lomaa halutaan laittaa perusasiat kuntoon. Matkakohteesta etsitään tietoa joko netistä tai matkaoppaista ja luetaan matkavinkkejä. Jotkut myös säästävät ennen lomalle lähtöä, jotta lomalla olisi enemmän käyttörahaa.

Matkakohteesta riippuen tärkeäksi tulee myös passin voimassa olon tarkistaminen, valuutanvaihto ja rokotukset. Huomionarvoista on myös se, että useat vastaajat mainitsivat yhdeksi "tehtäväksi" ennen matkalle lähtöä tunnelmoinnin ja ajan kuluttamisen.

Ulkonäkö kohdilleen

Matkakohteeseen tutustumisen ja käytännön asioiden hoitamisen lisäksi ennen lomaa huolehditaan ulkonäöllisistä asioista. Yhteenvetona voisi sanoa, että lomalla halutaan näyttää hyvältä.

Kyselyyn vastanneista neljännes käy kampaajalla ennen lomaa ja ostaa uusia vaatteita matkaa varten. 20 prosenttia laitattaa ripset ja kulmat kuntoon ja 10 prosenttia käy käsi- tai jalkahoidossa – tosin näitä harjoittavat vain naispuoliset vastaajat.

13 prosenttia laihduttaa ennen lomaansa. Ylimääräisistä karvoista eroon hankkiutuu 10 prosenttia vastanneista ja 5 prosenttia vastanneista hankkii pohjaväriä ihon pintaan joko purkista tai solariumista.

Lähde: TUIn kysely, lokakuu 2017. Vastauksia 516 kappaletta.