Matkat
Saranda

Hinta alkaen

...

Hotelleja

2

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Päivällinenn. 11–14 e
  • Vesi (1,5 l)n. 0,60 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaLek (ALL)
  • Aikaero+ 1 t.
  • PääkaupunkiTirana
  • KieliAlbania
  • Väkiluku41 700

Matkat Saranda

Saranda

Saranda on Albanian suurin ja kehittynein rantalomakohde – täydellinen kattaus hienoja rantoja, edullisia ostoksia, mielenkiintoisia ravintoloita, huvivenesatamia ja palmujen reunustamia rantakatuja. Sekä raikkaita hotelleja kaikissa hintaluokissa. Loma Albaniassa on osa yhdistelmälomaa – ensimmäisen viikon vietät Korfulla, toisen viikon Albaniassa.

Pieni kaupunki sijaitsee meren lahdella, vain muutaman kilometrin päässä kreikkalaisesta Korfun saaresta. Yleisesti alue on maaseutua, vehreiden vuorten reunustaessa kirkasta Joonianmerta. Itse Sarandan kaupunki on mielenkiintoinen tuttavuus, ensimmäistä kertaa Albaniaan saapuvat yllättyvät positiivisesti kaupungin trendikkäästä, rivieramaisesta tunnelmasta. On lomasuunnitelmissasi sitten rentoutuminen tai aktiivinen lomanvietto, on Albania hyvä vaihtoehto.

Rantoja ja ravintoloita

Keskellä kaupunkia on useita hienoja sorarantoja, joilla on tarvittavat palvelut rantaravintoloineen. Vielä ihanampia ovat kuitenkin rannat naapurikylässä, Ksamilissa, joka sijaitsee noin 15 km Sarandasta etelään. Rannalle pääset n. 30 min. bussilla tai taksilla. Lähellä Sarandan huvivenesatamaa ja rantakatua on paljon erilaisia ravintoloita, kala- ja äyriäisravintoloista italialaisiin, albanialaisiin ja kansainvälisiin. Sekä ravintoloiden että baarien ja beah clubien taso on korkea kaikessa muussa paitsi hinnoissa.

Maailmanperintöjä ja vehreää luontoa

Täällä lomailet myös lähellä monia mielenkiintoisia retkikohteita. Esimerkkinä kaksi Unescon maailmanperintölistalle valittua kohdetta – Butrintin antiikinaikainen rauniokaupunki amfiteattereineen sekä maalauksellinen Gjirokastran kaupunki vuoristossa. Mutta myös luontonähtävyyksiä kuten Syri i Kalter eli Sininen lähde ja idylliset saaret Ksamilin edustalla. Itse Sarandassa vuorenhuippua hallitsee 1500-luvun linna, Lekuresi.

Matkavaihtoehtoja Saranda