Lasten kanssa matkustaminen

Vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.

Muut kysymykset

Kuinka nuori lapsi voi matkustaa yksin esim. vanhempiensa luokse?

Eri lentoyhtiöillä on erilaisia sääntöjä sen suhteen, otetaanko lennoille yksin matkustavia lapsia. Yleensä lapsen on oltava vähintään kuusivuotias, jotta hän voi matkustaa yksin.  Yksin matkustavasta 6-11-vuotiaasta lapsesta on aina ilmoitettava etukäteen lentoyhtiölle ja hänestä täytyy täyttää huoltajien lupakaavake, joka löytyy täältä. 12-17-vuotias nuori voi matkustaa yksin, kunhan hänestä täytetään huoltajien lupakaavake. Nämä säännöt koskevat pelkkiä lentoja. 

Voit varata lipun yksin matkustavalle lapselle asiakaspalvelumme kautta. Lue lisää huoltajan luvasta alaikäiselle. 

Paljonko vauvan tai taaperon matka maksaa?

Alle 2-vuotiaan matkasta veloitetaan lomalennolla matkakohteesta riippumatta vain matkanjärjestäjän toimistokulu 80 euroa/lapsi. Lapsi matkustaa tällöin aikuisen sylissä. Yhtä aikuista kohden voi samalla varauksella matkustaa korkeintaan yksi sylilapsi. Sylilapselle ei voi varata lentoaterioita, mutta vanhemmat voivat ottaa lennolle mukaan avaamattomia lasten valmisruokia.

Reittilennoilla alle kaksivuotiaan hinta vaihtelee lentoyhtiön mukaan ja hinta ilmoitetaan varaukseon teon yhteydessä. 

Huomioithan, että lapsen ikä lasketaan kotiinpaluupäivän mukaan. Jos lapsi täyttää kaksi vuotta matkan aikana, hänelle varataan oma istumapaikka lennoilla ja hänet merkitään varaukselle kaksivuotiaana. 

Lue lisää lasten kanssa matkustamisesta täällä. 

Tarjoillaanko lennoilla lastenaterioita?

TUI flyn ja TUI Airwaysin lennoilla 2–11-vuotiaille lapsille tarjoillaan lastenateria, jos lapselle on varattu ja maksettu lentokoneateria etukäteen. Lastenaterian sisältö vaihtelee lennon lähtöajan mukaan ja tarjolla saattaa olla esim. lihapullia ja perunamuusia, pastaa jauhelihakastikkeella, pannukakkua ja mansikkahilloa tai jotain muuta lasten makuun sopivaa ruokaa. 

Huomioithan, että erikoisruokavalioateriat (esim. laktoositon ateria tai kasvisateria) ovat lapsille samat kuin aikuisille. 

Muilla lentoyhtiöillä tarjonta vaihtelee. Lue lisää eri lentoyhtiöiden aterioista täältä

Voiko alaikäinen lapsi matkustaa ilman huoltajaa?

Kyllä vain, lapsi voi lähteä lomalle sukulaisten tai tuttavien kanssa, mutta siihen tarvitaan huoltajan kirjallinen suostumus. Voit tulostaa lupakaavakkeen täältä.  Täytetty ja allekirjoitettu lomake tulee toimittaa TUIlle sähköpostitse heti matkan varaamisen jälkeen. Löydät yhteystiedot lomakkeesta. Mikäli lapsi täyttää 18 vuotta viimeistään lähtöpäivänä lomaketta ei tarvitse lähettää.

Mikäli matkustat reittilennolla, lentoyhtiöllä voi olla eri säännöt. Tarkista asia suoraan lentoyhtiöltä.

Jos olet varaamassa pakettimatkaa (lento+hotelli) ja kaikki matkalle osallistuvat henkilöt ovat alaikäisiä, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, niin tarkistamme, ottaako haluamanne hotelli vastaan alaikäisiä ilman aikuisia. Varauksella tulee aina olla vähintään yksi 18 vuotta täyttänyt henkilö, jos matkustat Kanariansaarille, Kyprokselle tai reittilennoilla toteutettavalla matkalla. 

Voiko lastenkerhoja tai muita aktiviteetteja varata etukäteen?

TUI Blue For Families -hotelleissamme seuraavia lastenkerhoja ja aktiviteetteja voi varata etukäteen:

- Baby Club 0-36 kk lapsille (1-6 kerraksi viikossa)

- Vesipeuhula yli 4-vuotiaille

- Bamsen uimakoulu yli 5-vuotiaille

Voit varata nämä aktiviteetit lisämaksusta matkavarauksen yhteydessä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Huomioithan, että paikkoja on rajoitetusti. Uimakouluja järjestetään valituissa TUI Blue For Families -hotelleissa. 

TUI Kids Club (lastenkerho 3–12-vuotiaille lapsille) sekä The Hangout (tapaamispaikka 12–15-vuotiaille) ovat maksuttomia eikä varausta tarvitse tehdä etukäteen. TUI Blue For Families -hotelliemme lastenkerhoja ja aktiviteetteja järjestävät pohjoismaalaiset ja englanninkieliset ohjaajat. 

Lue lisää TUI Blue For Families -hotelleista. 

Voinko varata sylilapselle lennolle ateriat?

Lentoaterian voi valitettavasti varata vain kaksi vuotta täyttäneelle lapselle.

Sylilapsille saa kuitenkin ottaa lennolle mukaan avaamattomia lasten purkkiruokia. Niitä eivät koske normaalit lentokenttien turvatarkastusten nesterajoitukset. Purkkeja saa ottaa mukaan sen verran kuin lapsi arviolta syö lentomatkan aikana. 

Lentokoneessa ei ole mikroaaltouunia. Lämmintä vettä saa kysymällä matkustamohenkilökunnalta. 

Voinko varata vauvankopan lennolle?

Useimmilla lennoilla ei ole lentokoneen seinään kiinnitettäviä vauvankoppia. Voit tarkistaa asian ottamalla yhteyttä suoraan lentoyhtiöösi. 

Vauvankoppia ei ole saatavilla TUI flyn, TUI Airwaysin tai Jettimen lennoilla. 

Aiheet

Valitse alla olevista aiheista löytääksesi vastauksen kysymykseesi.

Etkö löytänyt vastausta?

Autamme mielellämme. Halusitpa sitten varata matkan, kysyä jotain ennen matkaasi, matkan aikana tai sen jälkeen, voit olla meihin yhteydessä.

Ota yhteyttä