10.11.2017

Alankomaissa asuva Tero matkustaa kaksoiskansalaisuudesta huolimatta aina Suomen passilla

Tero on asunut yli puolet elämästään Amsterdamissa, mutta tuntee itsensä silti enemmän suomalaiseksi kuin hollantilaiseksi. Lue, mitä ajatuksia Terolla on Suomesta ja suomalaisuudesta.

Taustatietoja

Nimi: Tero Nurminen
Ikä: 48 vuotta
Vuodet ulkomailla: 28 vuotta Alankomaissa

Miten päädyit ulkomaille?

- Olin vaihto-oppilaana Hollannissa ja pari vuotta myöhemmin pääsin Amsterdamin yliopistoon opiskelemaan. En kuitenkaan koskaan aloittanut yliopistossa, sillä sain kesäksi työpaikan ja päätin pitää opinnoista välivuoden, joka on kestänyt nyt 28 vuotta!

Minkälaisia ennakkokäsityksiä maailmalla on suomalaisista?

- Suomalaisia pidetään erittäin luotettavina, rehellisinä ja kohteliaina. Euroopan ulkopuolella Suomea tai suomalaisia ei niinkään tunneta.

Oletko törmännyt hauskoihin olettamuksiin Suomesta tai suomalaisista?

- Matkaillessa moni on luullut, että esimerkiksi suomen kieli ja ruotsin kieli ovat samanlaisia. Suomalaisten autoilu on myös saanut maailmalla huomiota: kerran Uruguayssa ihmiset olivat aivan varmoja, että olen rallikuski kuten Kimi Raikkooonen. Lopulta he tulivat siihen tulokseen, että suomalaisena autoilun on oltava vähintään harrastukseni. Vaikka se ei ole, otin asian kohteliaisuutena.

Onko sinulla suomalaisia tapoja, joista pidät kiinni?

- En valita pienistä asioista, yritän aina mahdollisuuksieni mukaan auttaa muita ja teen työt loppuun vaikka se vaatisikin todella pitkää päivää. Se lienee suomalaista sisua: elämä on joskus vaikeaa, mutta hommat hoidetaan vaikka henki menisi!

Hollanti on tunnettu tulppaaneista ja polkupyöristään

Mitä ikävöit Suomesta?

- Metsää. Minun on ajettava pitkälle Saksan puolelle, jos haluan metsän rauhaan.

Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle maailmalla?

- Vaikka olen asunut jo kauemmin Hollannissa kuin Suomessa, tunnen itseni enemmän suomalaiseksi kun hollantilaiseksi. Vuosia sitten huomasin, että ajattelen hollanniksi ja näen unet hollanniksi. En kuitenkaan tunne itseäni täysin hollantilaiseksi. Minulla on ollut kaksoiskansalaisuus jo yli 20 vuotta, mutta matkustan aina Suomen passilla.

Muita samankaltaisia

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Treeniloma Rodoksella - hiihtäjä Kerttu Niskasen vinkit

Hiihtäjä Kerttu Niskaselle kertyy talvisin paljon reissupäiviä, kun hän kiertää hiihtokisoja ympäri maailmaa. Pari kertaa vuodessa Kerttu kuitenkin jättää sukset kotiin ja lähtee lomamatkalle – mutta ei ammattiurheilija silloinkaan pelkästään rantatuolissa makoile. Lue Kertun treenilomasta Rodokselle ja nappaa kuntoiluvinkit omallekin lomalle.
SallaS SallaS 26.3.2019

Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.
SallaS SallaS 28.2.2019

Poks! 3 kuplivaa matkavinkkiä kuohuviinien lähteille

Kuohuviini sopii hyvin juhlistamaan elämän arvokkaita hetkiä – kuten loman alkua. Todellinen kuplivien ystävä voi suunnitella jopa koko lomansa kuohuviinien viitoittamille poluille. Tässä matkavinkit espanjalaisen cavan, italialaisen proseccon ja ranskalaisen aidon samppanjan lähteille. Nappaa kevään ja kesän juhliin myös trendikkään Hugo-drinkin ohje!
SallaS SallaS 27.4.2018