Annetaan lasten päättää! Lapsiraati valitsi lentoateriat

11.6.2018
SallaS
TUIn lentoyhtiö ottaa nuorimmat asiakkaansa vakavasti. Jopa niin vakavasti, että lapset saivat päättää, mitä ruokia lennoillamme tarjotaan. Lue tulokset ja tapaa viehättävä testiryhmämme.

Ratkaisun hetket koettiin tammikuisena iltana TUIn Tukholman pääkonttorissa. Testiryhmän johtajana toimi Camilla Gustavsson, joka suunnittelee lentojen menut. – Lasten mielipide on meille tärkeä. Koska aikuiset päättävät monista lomaa koskevista asioista, mikseivät lapset saisi valita edes omia lentoaterioitansa. Nyt teemme siitä totta.

Tilavalle keittiösaarekkeelle oli katettu lukuisia annoksia, joissa oli perusaineksia lapsiystävälliseen lentoateriaan. Kylmiä ja lämpimiä pääruokia, lisukkeita, vihanneksia, jälkiruokia ja makeisia.

Muutamia lämpimän aterian komponentteja testilautasella.
Muutamia lämpimän aterian komponentteja testilautasella.

Illan päähenkilöinä olivat tietysti raatilaiset. Tiukka jury koostui kahdeksasta nälkäisestä 5– 12 -vuotiaasta lapsesta. Heti kun pipot, reput ja toppahousut oli jätetty eteiseen, alkoi kolmen tunnin intensiivinen koemaistelu ja arviointikeskustelut: – Tehtävä ei ole niin yksinkertainen, että kootkaapas ateriatarjotin, kertoi Camilla. Tuomariston pitää päättää kolme eri makukokonaisuutta – lämmin aamiainen, kylmä lounas ja lämmin päivällinen. Ja jokainen niistä koostuu 5-6 eri komponentista. Aika monta annosta...

Filippa, 12, tutkii coktailmakkaraa ennen maistamista.
Filippa, 12, tutkii coktailmakkaraa ennen maistamista.

Lapset ottivat tehtävän vakavasti ja maistelivat huolellisesti kaikki ruokanäytteet ennen kuin paperilappuäänestys alkoi. Usein syntyi kaksinkamppailu, jossa kaksi vaihtoehtoa laitettiin toisiaan vastaan ja toinen putosi. Esimerkiksi tuoreet kirsikkatomaatit voittivat kirkkaasti tomaattisalsan. Lasagne puolestaan päihitti selvästi lihapullat. Sen sijaan äänestys pannukakkujen sekä pekonin ja perunakuutioiden välillä meni niin tiukaksi, että ne molemmat julistettiin lopulta voittajiksi. Lentokeittiö tarjoaa nyt vuorotellen molempia vaihtoehtoja.

Tämä iloinen tyttö lobbasi pannukakkujen puolesta.
Tämä iloinen tyttö lobbasi pannukakkujen puolesta.

Makumatka jatkui pastoista kanafileisiin, kinkkuun, omeletteihin, pilahviriisiin, kermakastikkeeseen ja tomaattikastikkeeseen. Ja siitä eteenpäin jälkiruokiin kuten vadelmapiirakkaan, porkkanakakkuun, omenapiirakkaan ja suklaapalloihin. Huh. Menukokki Camilla kiteytti illan annin punaisin poskin ja leveästi hymyillen: – Tämä onnistui hienosti! Lapset valitsivat fiksummin kuin useimmat aikuisista. Olin yllättynyt, että voittajatarjottimet sisältävät niin monia terveellisiä vaihtoehtoja, kuten välipalapatukoita ja erilaisia vihanneksia.

Voittaja-ateriat

Lämmin aamupala
Pekonia ja perunakuutioita (vaihtoehtoisesti pannukakkua), kirsikkatomaatteja, jugurttia, ruissämpylä ja välipalapatukka.

Lasten suosikki aamupala

Kylmä ateria
Maissia, paprikaa, kinkkusiivu, pieni karkkipussi, välipalapatukka ja pannukakkua mansikkahillolla.

Lasten suosikki kylmä ateria

Lämmin ateria
Lasagnea, maissia, sokeriherneitä, leipää, jugurttia ja vadelmapiirakkaa.

Lasten suosikki lämmin ateria

Lasten ateria lennolla – näin se toimii

Erityiset lasten ateriat tarjoillaan 2–11 -vuotiaille matkustajille, joille on etukäteen varattu lentoateria. Ateriat tarjoillaan ensin lapsille, jotta vanhemmat voivat rauhassa auttaa lapsia pakkausten avaamisessa. Kolme lapsiraadin äänestämää ateriakokonaisuutta on tarjolla TUI flyn lennoilla Pohjoismaista 1.5. alkaen.

Lue lisää lentoaterioista.

Lapsiraadin viisaat sanat

”Ei ollut vaikeaa, tiesin heti.” Caesar 8 vuotta

”Kaikki oli hyvää, paitsi makkara.” Adrian 7 vuotta

”Pannukakku! Pannukakku! Pannukakku!” Amelia 5 vuotta

”En taida jaksaa syödä kotona päivällistä tänään.” Isabel 9 vuotta

”Sen pitäisi olla sekä hyvää että terveellistä.” Filippa 12 vuotta

”Taidan olla nyt aika täynnä.” Max 6 vuotta, viimeisen testiannoksen jälkeen

Hyvin hoidettu homma, Camilla ja testiryhmä! TUI fly kiittää avusta!
Hyvin hoidettu homma, Camilla ja testiryhmä! TUI fly kiittää avusta!

Muita samankaltaisia