Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.

Riviera on saanut nimensä Albanian toiseksi suurimman kaupungin mukaan. Durresin kaupungissa on asukkaita n. 250 000 ja se sijaitsee upean lahden pohjoispäässä. Rantaa voit kävellä useita tunteja, eikä loppua näy vieläkään. Kulkiessasi ohitat uusia, huippumoderneja hotelleja toisensa perään, sekä trendikkäitä beach clubeja, vesiurheilukeskuksia ja loputtomia aurinkotuolien ja -varjojen rivistöjä. Mukavana yksityiskohtana mainittakoon Albaniassa varsin yleinen tapa – monilla hotelleilla on omat ranta-alueensa, joilla on maksuttomat aurinkotuolit hotellivieraiden käyttöön.

Hotelli Albanian Starin ranta lintuperspektiivistä
Hotelli Albanian Starin ranta lintuperspektiivistä

5 syytä valita Durresin Riviera

• Hiekkaranta – vaaleahiekkainen, pituutta yli 10 km
• Modernit hotellit – useimmat rakennettu alle viisi vuotta sitten
• Durresin kaupunki – ostoksia, kaupunginmuuri ja roomalainen amfiteatteri
• Lyhyt lentomatka – vain noin kolme tuntia
• Edullinen ruoka – päivällinen jopa alle kympillä

Durresin mielenkiintoinen kaupunkikuva

Durresin keskustan kadut ovat täysin ainutlaatuisia, vastaavaa et varmaankaan ole nähnyt muualla. Villi, mutta viehättävä yhdistelmä harmaata itä-eurooppalaista arkkitehtuuria ja uusia, postmoderneja kerrostaloja kirkkaissa punaisen ja vihreän väreissä. Jo elämää nähneistä asuinkortteleista voit astua suoraan palmujen koristamalle rantakadulle, jota reunustavat ylelliset hotellit. Samaan tapaan yhdistyvät täällä myös uskonnot – katolisten ja kreikkalaisortodoksisten kirkkojen naapurissa on usein korttelin moskeija.

Arkkitehtonisten tyylien sekoitus on vähintäänkin rohkeaa.
Arkkitehtonisten tyylien sekoitus on vähintäänkin rohkeaa.

5 ehdotonta ”must”-juttua Durresin Rivieralla

• Kahvilat ja leipomot rapeine voitaikinaleivonnaisineen, joiden sisällä voi olla mitä tahansa viikunahillosta suolaiseen vuohenjuustoon
• Hedelmä- ja vihannesmarkkinat Rruga Abaz Çelkupa -kadulla Durresin sataman lähellä
• Laitureille rakennetut ravintolat hotelli Horizonin edustalla
• Suosittu, trendikäs rantaklubi Cinco Zone Böue, Marine- ja Ylli I Detit-hotellien välissä
• Pitkät kävely- ja juoksulenkit meren ja värikkään rantaelämän äärellä

Makuja, jotka jää mieleen

Ruokakulttuuri pohjautuu tietysti perinteiseen balkanilaiseen keittiöön, mutta mausteensa siihen ovat antaneet naapurimaat Italia ja Kreikka. Crossover-tunne tulee ilmeiseksi, kun listalla on yhtä aikaa sekä gulassia, jättikatkaravunpyrstöjä kuin viininlehtikääryleitä ja vuohenjuustosalaattia. Kansallisruoka Tave Kosi on jugurtilla ja vaahdotetulla kananmunalla kuorrutettu, uunissa valmistettu gratiini, jossa on riisiä, lammasta, oreganoa ja runsaasti valkosipulia. Muita tyypillisiä raaka-aineita ovat tuore kala, oliiviöljy, saksanpähkinät, mantelit, sitrushedelmät ja kirsikat.

Koska Durres on yksi Albanian suurimmista kalasatamista, on ravintoloissa tarjolla paljon kalaa ja äyriäisiä.
Koska Durres on yksi Albanian suurimmista kalasatamista, on ravintoloissa tarjolla paljon kalaa ja äyriäisiä.

Caesar was here

Durresin ensimmäinen kukoistuskausi ajoittui vuosisatoihin ennen ja jälkeen ajanlaskumme alkua, jolloin kaupunki oli osa Rooman valtakuntaa ja sekä Julius Caesar että filosofi Cicero lomailivat alueella. Amfiteatteri on Balkanin suurin, aikoinaan sinne mahtui jopa 20 000 katsojaa. Teatteri oli pitkään hautautuneena ja vasta viime vuosina sitä on kaivettu esiin. Eli kyseessä on todellakin vain rauniot, mutta kuitenkin erittäin vaikuttavat sellaiset – niin ikänsä kuin kokonsa puolesta.

Ja lopuksi vielä pieni kuvasarja kohteesta

Kiinnostuitko?

Klikkaa ja lue lisää Durresin Rivierasta ja hotelleistamme kohteessa.