26.3.2017

Euroopan kuumimmat festarit

Miltä kuulostaisi festivaalimatka Euroopan kaupunkeihin mukavasti hotellissa yöpyen? Lue viisi vinkkiä Euroopan kuumimmille festareille kesä- ja heinäkuulle.

1. Primavera Sound, Barcelona

Barcelonassa kesäkuussa järjestettävä Primavera Sound -festivaali vetää puoleensa yleisöä maailmanlaajuisesti niin Nepalista kuin Madagaskarilta. Esiintyjiä ovat vuonna 2017 muun muassa Slayer, Converge, Against Me! ja The Xx. Primavera Sound kilpaili helmikuussa 2017 brittiläisen kulttuurimedia NME:n parhaan festivaalin palkinnosta.

2. Download, Pariisi

Download-festivaalin neljä lavaa takaavat monipuoliset esiintyjät rockin ystäville kesäkuussa Pariisissa. Alueen yhteydessä sijaitsevalle leirintäalueelle on festarilipulla vapaa pääsy. Leirintäalueella juhlat jatkuvat varsinaisten esiintyjien jälkeen livemusiikin ja tiskijukkien voimin. Ravintoloiden ja baarien lisäksi leirinnässä on aamuisin paikallisen viljelijän maatilatori tuoreine tuotteineen. Esiintyjinä ovat muun muassa Linkin Park, System of a Down, Rancid ja Dinosaur Jr.

3. NOS Alive, Lissabon

NOS Alive tarjoaa erinomaisen kesäfestarikokemuksen rantojen ja Lissabonin kaupungin läheisyydessä. Surffaa aamupäivä Portugalin aalloissa ja juhli ilta kovien musiikkiesitysten tahdissa. Kansainvälisiä esiintyjiä ovat vuonna 2017 muun muassa Ryan Adams, Depeche Mode, The Weeknd ja Kodaline.

4. Mad Cool Festival, Madrid

Mad Cool Festival järjestetään kesällä 2017 toista kertaa Madridissa. Festivaali oli jo ensimmäisenä vuotenaan menestys, joten upeaa kokemusta sopii odottaa jatkossakin. Kaupunkielämän ja rockin ystäville mieluinen festari sijaitsee suuressa urheilukompleksissa, ja yhteensä esiintyjiä nähdään viidellä eri lavalla. Lavoille nousevat kesällä muun muassa Röyksopp, M.I.A, Kings of Leon ja Wilco.

5. Melt, Saksa

Melt-festivaali järjestetään Ferropoliksessa, joka on entinen hiilikaivosalue. Nykyisin alue muodostaa ulkoilmamuseon, joka yhdistää teollisuushistoriaa, kulttuuria ja luontoa. Musiikin lisäksi yleisö voikin nauttia läheisestä järvestä ja metsästä. Heinäkuussa järjestettävä festari juhlii vuonna 2017 20-vuotista taivaltaan muun muassa Bonobon, Die Antwoordin, Kamasi Washingtonin ja Phoenixin tahdissa. Ferropolis sijaitsee reilun sadan kilometrin päässä Berliinistä, mutta festaribussi ajaa väliä molempiin suuntiin tapahtuman ajan.

TEKSTI: Milla Olkkonen
KUVA: Primavera Sound 2016 @ Xarlene.

Muita samankaltaisia

Kap Verde lasten kanssa

Kap Verde tunnetaan loputtomista rannoistaan ja laadukkaista hotelleistaan, mutta millaista on lähteä Kap Verdelle lasten kanssa? Tutustu vinkkeihimme, miten viettää unohtumaton loma lasten kanssa Kap Verdellä!
Noora Noora 11.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019