26.3.2017
Johanna
Miltä kuulostaisi festivaalimatka Euroopan kaupunkeihin mukavasti hotellissa yöpyen? Lue viisi vinkkiä Euroopan kuumimmille festareille kesä- ja heinäkuulle.

1. Primavera Sound, Barcelona

Barcelonassa kesäkuussa järjestettävä Primavera Sound -festivaali vetää puoleensa yleisöä maailmanlaajuisesti niin Nepalista kuin Madagaskarilta. Esiintyjiä ovat vuonna 2017 muun muassa Slayer, Converge, Against Me! ja The Xx. Primavera Sound kilpaili helmikuussa 2017 brittiläisen kulttuurimedia NME:n parhaan festivaalin palkinnosta.

2. Download, Pariisi

Download-festivaalin neljä lavaa takaavat monipuoliset esiintyjät rockin ystäville kesäkuussa Pariisissa. Alueen yhteydessä sijaitsevalle leirintäalueelle on festarilipulla vapaa pääsy. Leirintäalueella juhlat jatkuvat varsinaisten esiintyjien jälkeen livemusiikin ja tiskijukkien voimin. Ravintoloiden ja baarien lisäksi leirinnässä on aamuisin paikallisen viljelijän maatilatori tuoreine tuotteineen. Esiintyjinä ovat muun muassa Linkin Park, System of a Down, Rancid ja Dinosaur Jr.

3. NOS Alive, Lissabon

NOS Alive tarjoaa erinomaisen kesäfestarikokemuksen rantojen ja Lissabonin kaupungin läheisyydessä. Surffaa aamupäivä Portugalin aalloissa ja juhli ilta kovien musiikkiesitysten tahdissa. Kansainvälisiä esiintyjiä ovat vuonna 2017 muun muassa Ryan Adams, Depeche Mode, The Weeknd ja Kodaline.

4. Mad Cool Festival, Madrid

Mad Cool Festival järjestetään kesällä 2017 toista kertaa Madridissa. Festivaali oli jo ensimmäisenä vuotenaan menestys, joten upeaa kokemusta sopii odottaa jatkossakin. Kaupunkielämän ja rockin ystäville mieluinen festari sijaitsee suuressa urheilukompleksissa, ja yhteensä esiintyjiä nähdään viidellä eri lavalla. Lavoille nousevat kesällä muun muassa Röyksopp, M.I.A, Kings of Leon ja Wilco.

5. Melt, Saksa

Melt-festivaali järjestetään Ferropoliksessa, joka on entinen hiilikaivosalue. Nykyisin alue muodostaa ulkoilmamuseon, joka yhdistää teollisuushistoriaa, kulttuuria ja luontoa. Musiikin lisäksi yleisö voikin nauttia läheisestä järvestä ja metsästä. Heinäkuussa järjestettävä festari juhlii vuonna 2017 20-vuotista taivaltaan muun muassa Bonobon, Die Antwoordin, Kamasi Washingtonin ja Phoenixin tahdissa. Ferropolis sijaitsee reilun sadan kilometrin päässä Berliinistä, mutta festaribussi ajaa väliä molempiin suuntiin tapahtuman ajan.

TEKSTI: Milla Olkkonen
KUVA: Primavera Sound 2016 @ Xarlene.

Muita samankaltaisia

Disneyland - 6 huvipuistoa ympäri maailman

Satujen maailmaan astuminen on ikimuistoinen elämys, oletpa minkä ikäinen tahansa. Kävele Tuhkimon satulinnassa, tapaa Chewbacca ja Buzz Lightyear, matkusta vuoristoradalla tai istu luolassa Pienen merenneidon viereen. Avaamme sinulle nyt portin kuuteen Walt Disneyn teemapuistoon eri puolilla maailmaa.
SallaS SallaS 2.4.2019

Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.
SallaS SallaS 28.2.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018