Euroopan taidemuseot - vinkkejä museovierailuille

21.5.2017
Johanna
Euroopan kohteillamme on paljon tarjottavanaan erilaisia mieltymyksiä omaaville taiteen ystäville. Pidit sitten modernista tai vanhemmasta taiteesta, Euroopan kaupungeista löydät lukuisia kiinnostavia museoita. Tutustu vinkkeihimme!

Yli neljä miljoonaa ihmistä vierailee vuosittain Tate Modernissa, joka esittelee nykytaidetta 1900-luvun alusta nykyaikaan asti. Thamesin varrella olevaan entiseen voimalaitokseen rakennettu Tate Modern valtava turbiinihalli aulanaan on näkemisen arvoinen itsessään. Sisäänpääsy taidemuseoon on erikoisnäyttelyitä lukuun ottamatta ilmainen.

Bisnesmies Charles Saatchin perustama The Saatchi Gallery on nykytaiteeseen erikoistunut taidegalleria, joka on toiminut ponnistuslautana monille uraansa aloitteleville taiteilijoille. Galleria sijaitsee muutenkin viehättävällä Chelsean alueella, mikä myös omalta osaltaan tekee The Saatchi Gallerysta vierailemisen arvoisen.

Amsterdam - The Stedelijk Museum Amsterdam

Stedeljik on nykytaiteen ja muotoilun museo, joka sijaitsee osuvasti Amsterdamin Museumplainilla. Lähettyvillä sijaitsevat myös Van Gogh museo sekä kansallismuseo Rijksmuseum. Stedelijkin modernin taiteen museossa pääsee ihailemaan muun muassa Vincent van Goghin, Wassily Kandinskyn, Mark Chagallin sekä Jackson Pollockin teoksia. Ja jos ei kiinnosta astua museoon sisään, niin pelkkä rakennus on myös näkemisen arvoinen ja museoaukion nurmikot ovat miellyttävä (ja suosittu) paikka viettää aikaa suotuisalla säällä.

Pariisi - Louvre ja Centre Pompidou

Pariisin Louvre on yksi maailman tunnetuimmista ja suosituimmista taidemuseoista. Eikä ihme, kun ajattelee, että se on Venus De Milon, Kupidon suudelman, Eugène Delacroix'n "Vapaus johdattaa kansaa" -maalauksen, sekä tietenkin Mona Lisan kaltaisten taideteosten koti.

Pariisin modernin taiteen museo sijaitsee omalaatuisessa Centre Pompidou -kulttuurikeskuksessa. Museon modernin taiteen ja nykytaiteen kokoelma on Euroopan paras. Kokoelmaan kuuluu muun muassa Dalin, Picasson, Matissen ja Warholin teoksia. Pompidou-keskus on vierailemisen arvoinen paikka myös omalaatuisen arkkitehtuurinsa ja saman katon alle mahtuvien muiden taidemuotojen ansiosta.

Rooma - Vatikaanin museot

Rooman sisällä sijaitsevan Vatikaanin taidekokoelmat heijastelevat roomalaiskatolisen kirkon mittavaa vaikutusvaltaa monella vuosisadalla. Maailman suurimpiin museoihin lukeutuvassa Vatikaanin museossa vieraili vuonna 2013 kuusi miljoonaa kävijää, mikä tekee siitä myös yhden maailman suosituimmista taidemuseoista. Museo pitää sisällään erityisen suuren kokoelman renessanssitaidetta ja sen kuuluisimpiin teoksiin kuuluu Michelangelon maalaama kattofresko Sikstuksen kappelissa, "Viimeinen tuomio".

Praha - Kansallismuseo

Prahassa sijaitseva Tsekin Kansallismuseo (Národní Muzeum) on rakennettu vuonna 1818. Museo on paitsi yksi Euroopan vanhimmista museoista, myös Keski-Euroopan suurimpia museoita. Kansallismuseosta löydät niin luonnontiedettä, kuvatiedettä kuin musiikkia.

Madrid - Museo Del Prado

Madridin vuonna 1819 rakennetusta Museo Del Pradosta löytyy maailman suurin kokoelma espanjalaista taidetta, johon lukeutuu nimiä kuten Goya, Velazguez ja El Greco. Museosta löytyy myös laaja kokoelma muuta eurooppalaista taidetta 1100-luvulta 1800-luvulle asti, mikä tekee Pradon kokoelmasta myös yhden maailman suurimmista eurooppalaisen taiteen kokoelmista.

TEKSTI: Pauli Salonen

Muita samankaltaisia

Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.
SallaS SallaS 28.2.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Symphony of the Seas - Maailman suurin risteilyalus

Maailman suurin risteilyalus Symphony of the Seas teki neitsytmatkansa maaliskuussa 2018. Aluksella on muun muassa puisto, useita kaupunginosia, 20 ravintolaa ja paljon muuta. Tutustu Symphony of the Seasiin!
Johanna Johanna 4.6.2018