Euroopan taidemuseot - vinkkejä museovierailuille

Euroopan kohteillamme on paljon tarjottavanaan erilaisia mieltymyksiä omaaville taiteen ystäville. Pidit sitten modernista tai vanhemmasta taiteesta, Euroopan kaupungeista löydät lukuisia kiinnostavia museoita. Tutustu vinkkeihimme!

Yli neljä miljoonaa ihmistä vierailee vuosittain Tate Modernissa, joka esittelee nykytaidetta 1900-luvun alusta nykyaikaan asti. Thamesin varrella olevaan entiseen voimalaitokseen rakennettu Tate Modern valtava turbiinihalli aulanaan on näkemisen arvoinen itsessään. Sisäänpääsy taidemuseoon on erikoisnäyttelyitä lukuun ottamatta ilmainen.

Bisnesmies Charles Saatchin perustama The Saatchi Gallery on nykytaiteeseen erikoistunut taidegalleria, joka on toiminut ponnistuslautana monille uraansa aloitteleville taiteilijoille. Galleria sijaitsee muutenkin viehättävällä Chelsean alueella, mikä myös omalta osaltaan tekee The Saatchi Gallerysta vierailemisen arvoisen.

Amsterdam - The Stedelijk Museum Amsterdam

Stedeljik on nykytaiteen ja muotoilun museo, joka sijaitsee osuvasti Amsterdamin Museumplainilla. Lähettyvillä sijaitsevat myös Van Gogh museo sekä kansallismuseo Rijksmuseum. Stedelijkin modernin taiteen museossa pääsee ihailemaan muun muassa Vincent van Goghin, Wassily Kandinskyn, Mark Chagallin sekä Jackson Pollockin teoksia. Ja jos ei kiinnosta astua museoon sisään, niin pelkkä rakennus on myös näkemisen arvoinen ja museoaukion nurmikot ovat miellyttävä (ja suosittu) paikka viettää aikaa suotuisalla säällä.

Pariisi - Louvre ja Centre Pompidou

Pariisin Louvre on yksi maailman tunnetuimmista ja suosituimmista taidemuseoista. Eikä ihme, kun ajattelee, että se on Venus De Milon, Kupidon suudelman, Eugène Delacroix'n "Vapaus johdattaa kansaa" -maalauksen, sekä tietenkin Mona Lisan kaltaisten taideteosten koti.

Pariisin modernin taiteen museo sijaitsee omalaatuisessa Centre Pompidou -kulttuurikeskuksessa. Museon modernin taiteen ja nykytaiteen kokoelma on Euroopan paras. Kokoelmaan kuuluu muun muassa Dalin, Picasson, Matissen ja Warholin teoksia. Pompidou-keskus on vierailemisen arvoinen paikka myös omalaatuisen arkkitehtuurinsa ja saman katon alle mahtuvien muiden taidemuotojen ansiosta.

Rooma - Vatikaanin museot

Rooman sisällä sijaitsevan Vatikaanin taidekokoelmat heijastelevat roomalaiskatolisen kirkon mittavaa vaikutusvaltaa monella vuosisadalla. Maailman suurimpiin museoihin lukeutuvassa Vatikaanin museossa vieraili vuonna 2013 kuusi miljoonaa kävijää, mikä tekee siitä myös yhden maailman suosituimmista taidemuseoista. Museo pitää sisällään erityisen suuren kokoelman renessanssitaidetta ja sen kuuluisimpiin teoksiin kuuluu Michelangelon maalaama kattofresko Sikstuksen kappelissa, "Viimeinen tuomio".

Praha - Kansallismuseo

Prahassa sijaitseva Tsekin Kansallismuseo (Národní Muzeum) on rakennettu vuonna 1818. Museo on paitsi yksi Euroopan vanhimmista museoista, myös Keski-Euroopan suurimpia museoita. Kansallismuseosta löydät niin luonnontiedettä, kuvatiedettä kuin musiikkia.

Madrid - Museo Del Prado

Madridin vuonna 1819 rakennetusta Museo Del Pradosta löytyy maailman suurin kokoelma espanjalaista taidetta, johon lukeutuu nimiä kuten Goya, Velazguez ja El Greco. Museosta löytyy myös laaja kokoelma muuta eurooppalaista taidetta 1100-luvulta 1800-luvulle asti, mikä tekee Pradon kokoelmasta myös yhden maailman suurimmista eurooppalaisen taiteen kokoelmista.

TEKSTI: Pauli Salonen

Muita samankaltaisia

Oma uima-allas – 7 hotellivinkkiä Kreikkaan

Suomen ilmasto ei oikein suosi oman uima-altaan hankkimista. Onneksi on kuitenkin loma ja kesä ja Kreikka! Sekä nämä ihanat hotellit, joissa voit varata huoneen ikiomalla uima-altaalla. Tutustu erilaisiin swip up -vaihtoehtoihin Kreikan suosikkisaarilla ja tee oma kesäpesäsi altaan reunalle.
Johanna Johanna

Karnevaalit ympäri maailmaa - 7 ainutlaatuista katujuhlaa

Karnevaalit järjestetään kristillisen ja erityisesti katolisen perinteen mukaisesti ennen pääsiäistä edeltävää 40 päivän paastoa. Sana tarkoittaakin kirjaimellisesti "hyvästi liha". Nykyään karnevaalit ovat värikkäitä juhlia, jotka tempaavat vierailijatkin mukaansa. Tutustu seitsemän kaupungin karnevaaleihin!
Johanna Johanna

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna