21.5.2017

Euroopan taidemuseot - vinkkejä museovierailuille

Euroopan kohteillamme on paljon tarjottavanaan erilaisia mieltymyksiä omaaville taiteen ystäville. Pidit sitten modernista tai vanhemmasta taiteesta, Euroopan kaupungeista löydät lukuisia kiinnostavia museoita. Tutustu vinkkeihimme!

Yli neljä miljoonaa ihmistä vierailee vuosittain Tate Modernissa, joka esittelee nykytaidetta 1900-luvun alusta nykyaikaan asti. Thamesin varrella olevaan entiseen voimalaitokseen rakennettu Tate Modern valtava turbiinihalli aulanaan on näkemisen arvoinen itsessään. Sisäänpääsy taidemuseoon on erikoisnäyttelyitä lukuun ottamatta ilmainen.

Bisnesmies Charles Saatchin perustama The Saatchi Gallery on nykytaiteeseen erikoistunut taidegalleria, joka on toiminut ponnistuslautana monille uraansa aloitteleville taiteilijoille. Galleria sijaitsee muutenkin viehättävällä Chelsean alueella, mikä myös omalta osaltaan tekee The Saatchi Gallerysta vierailemisen arvoisen.

Amsterdam - The Stedelijk Museum Amsterdam

Stedeljik on nykytaiteen ja muotoilun museo, joka sijaitsee osuvasti Amsterdamin Museumplainilla. Lähettyvillä sijaitsevat myös Van Gogh museo sekä kansallismuseo Rijksmuseum. Stedelijkin modernin taiteen museossa pääsee ihailemaan muun muassa Vincent van Goghin, Wassily Kandinskyn, Mark Chagallin sekä Jackson Pollockin teoksia. Ja jos ei kiinnosta astua museoon sisään, niin pelkkä rakennus on myös näkemisen arvoinen ja museoaukion nurmikot ovat miellyttävä (ja suosittu) paikka viettää aikaa suotuisalla säällä.

Pariisi - Louvre ja Centre Pompidou

Pariisin Louvre on yksi maailman tunnetuimmista ja suosituimmista taidemuseoista. Eikä ihme, kun ajattelee, että se on Venus De Milon, Kupidon suudelman, Eugène Delacroix'n "Vapaus johdattaa kansaa" -maalauksen, sekä tietenkin Mona Lisan kaltaisten taideteosten koti.

Pariisin modernin taiteen museo sijaitsee omalaatuisessa Centre Pompidou -kulttuurikeskuksessa. Museon modernin taiteen ja nykytaiteen kokoelma on Euroopan paras. Kokoelmaan kuuluu muun muassa Dalin, Picasson, Matissen ja Warholin teoksia. Pompidou-keskus on vierailemisen arvoinen paikka myös omalaatuisen arkkitehtuurinsa ja saman katon alle mahtuvien muiden taidemuotojen ansiosta.

Rooma - Vatikaanin museot

Rooman sisällä sijaitsevan Vatikaanin taidekokoelmat heijastelevat roomalaiskatolisen kirkon mittavaa vaikutusvaltaa monella vuosisadalla. Maailman suurimpiin museoihin lukeutuvassa Vatikaanin museossa vieraili vuonna 2013 kuusi miljoonaa kävijää, mikä tekee siitä myös yhden maailman suosituimmista taidemuseoista. Museo pitää sisällään erityisen suuren kokoelman renessanssitaidetta ja sen kuuluisimpiin teoksiin kuuluu Michelangelon maalaama kattofresko Sikstuksen kappelissa, "Viimeinen tuomio".

Praha - Kansallismuseo

Prahassa sijaitseva Tsekin Kansallismuseo (Národní Muzeum) on rakennettu vuonna 1818. Museo on paitsi yksi Euroopan vanhimmista museoista, myös Keski-Euroopan suurimpia museoita. Kansallismuseosta löydät niin luonnontiedettä, kuvatiedettä kuin musiikkia.

Madrid - Museo Del Prado

Madridin vuonna 1819 rakennetusta Museo Del Pradosta löytyy maailman suurin kokoelma espanjalaista taidetta, johon lukeutuu nimiä kuten Goya, Velazguez ja El Greco. Museosta löytyy myös laaja kokoelma muuta eurooppalaista taidetta 1100-luvulta 1800-luvulle asti, mikä tekee Pradon kokoelmasta myös yhden maailman suurimmista eurooppalaisen taiteen kokoelmista.

TEKSTI: Pauli Salonen

Muita samankaltaisia

Kap Verde lasten kanssa

Kap Verde tunnetaan loputtomista rannoistaan ja laadukkaista hotelleistaan, mutta millaista on lähteä Kap Verdelle lasten kanssa? Tutustu vinkkeihimme, miten viettää unohtumaton loma lasten kanssa Kap Verdellä!
Noora Noora 11.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019