Flirttailu lomalla - uhka vai mahdollisuus?

Flirttailu lomalla kuuluu asiaan - vai kuuluuko sittenkään? Entä minne kannattaisi matkustaa, jos flirttailusilmää kutittaa? Lue TUIn selvityksen tulokset, mitä suomalaiset ovat asiasta mieltä.

Flirttailu... Mitä se edes tarkoittaa? Katsotaanpa Wikipediasta. Sen mukaan flirttailu onihmisten välistä vuorovaikutusta, jolla yleensä osoitetaan kiinnostusta toiseen ihmiseen. Flirttailuun kuuluu ystävällisiä sanoja, kehonkieltä tai hetkittäistä fyysistä kontaktia. Flirttailua ei pidä myöskään sekoittaa iskemiseen.

Olemme kuulleet huhuja, että jäyhässä maineessa olevat suomalaiset eivät osaisi flirttailla tai että lomalla suomalaistenkin käytös muuttuisi. Otimme tästä selvää ja kysyimme asiaa suomalaisilta itseltään.

Selvityksemme mukaan 13 prosenttia kyselyyn vastanneista myöntää flirttailevansa enemmän lomalla kuin normaalisti. 78 prosenttia vastanneista puolestaan eivät mielestään flirttaile loman aikana sen enempää kuin muulloinkaan. Loput 9 prosenttia eivät halunneet vastata.

Entä flirttailu kenties johtanut jopa lomaromanssiin, vaikka iskemisestä ei olisikaan kyse? Se jää vain arvailujen varaan. Sen tiedämme, että 15 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi kokeneensa elämänsä aikana ainakin yhden lomaromanssin.

Flirttailevat eteläeurooppalaiset

Vaikka suurin osa kyselyyn vastanneista eivät mielestään flirttaile lomallaan enempää kuin muulloinkaan, neljännes vastanneista pystyi määrittelemään, minkä maalaiset heidän mielestään flirttailivat eniten.

Flirttailumaiden ykkössijasta käytiin tiukka kamppailu, ja lopputuloksena oli jaettu ykkössija: sekä Turkki että Italia saivat molemmat 25 prosenttia vastauksista. Kolmannelle sijalle nousi Espanja, joka sai 13 prosenttia äänistä, ja neljännelle Kreikka 12 prosentillaan.

Monet vastanneista olivat tiesivätkin tämän, sillä yleinen vastaus oli ihan vaan eteläeurooppalaiset.

Neljän kärkimaan jälkeen vastaukset olivat jakaantuneet useamman kandidaatin välillä. Entä viidenneksi tullut? Olisiko se Ranska, Portugali tai vaikkapa Kroatia? Ehei, viidennelle sijalle nousi rakas naapurimaamme Ruotsi. Tietenkin.

Lähde: TUIn kysely, lokakuu 2017, vastauksia 516 kappaletta