15.11.2017

Flirttailu lomalla - uhka vai mahdollisuus?

Flirttailu lomalla kuuluu asiaan - vai kuuluuko sittenkään? Entä minne kannattaisi matkustaa, jos flirttailusilmää kutittaa? Lue TUIn selvityksen tulokset, mitä suomalaiset ovat asiasta mieltä.

Flirttailu... Mitä se edes tarkoittaa? Katsotaanpa Wikipediasta. Sen mukaan flirttailu onihmisten välistä vuorovaikutusta, jolla yleensä osoitetaan kiinnostusta toiseen ihmiseen. Flirttailuun kuuluu ystävällisiä sanoja, kehonkieltä tai hetkittäistä fyysistä kontaktia. Flirttailua ei pidä myöskään sekoittaa iskemiseen.

Olemme kuulleet huhuja, että jäyhässä maineessa olevat suomalaiset eivät osaisi flirttailla tai että lomalla suomalaistenkin käytös muuttuisi. Otimme tästä selvää ja kysyimme asiaa suomalaisilta itseltään.

Selvityksemme mukaan 13 prosenttia kyselyyn vastanneista myöntää flirttailevansa enemmän lomalla kuin normaalisti. 78 prosenttia vastanneista puolestaan eivät mielestään flirttaile loman aikana sen enempää kuin muulloinkaan. Loput 9 prosenttia eivät halunneet vastata.

Entä flirttailu kenties johtanut jopa lomaromanssiin, vaikka iskemisestä ei olisikaan kyse? Se jää vain arvailujen varaan. Sen tiedämme, että 15 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi kokeneensa elämänsä aikana ainakin yhden lomaromanssin.

Flirttailevat eteläeurooppalaiset

Vaikka suurin osa kyselyyn vastanneista eivät mielestään flirttaile lomallaan enempää kuin muulloinkaan, neljännes vastanneista pystyi määrittelemään, minkä maalaiset heidän mielestään flirttailivat eniten.

Flirttailumaiden ykkössijasta käytiin tiukka kamppailu, ja lopputuloksena oli jaettu ykkössija: sekä Turkki että Italia saivat molemmat 25 prosenttia vastauksista. Kolmannelle sijalle nousi Espanja, joka sai 13 prosenttia äänistä, ja neljännelle Kreikka 12 prosentillaan.

Monet vastanneista olivat tiesivätkin tämän, sillä yleinen vastaus oli ihan vaan eteläeurooppalaiset.

Neljän kärkimaan jälkeen vastaukset olivat jakaantuneet useamman kandidaatin välillä. Entä viidenneksi tullut? Olisiko se Ranska, Portugali tai vaikkapa Kroatia? Ehei, viidennelle sijalle nousi rakas naapurimaamme Ruotsi. Tietenkin.

Lähde: TUIn kysely, lokakuu 2017, vastauksia 516 kappaletta

Muita samankaltaisia

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Barbados – täydellinen kohde romanttiseen lomaan

Hohtavan valkoiset hiekkarannat, turkoosi vesi ja trooppinen vehreys. Barbadoksella on kaikki, mitä karibialaiselta paratiisisaarelta voi odottaa, ja hieman enemmänkin. Ui kilpikonnien kanssa, vieraile kasvitieteellisissä puutarhoissa ja ihastele maagista auringonlaskua Northpointin kallioilla. Barbadoksella voit viettää todella romanttisen loman rakkaasi kanssa.
SallaS SallaS 27.2.2019

Poks! 3 kuplivaa matkavinkkiä kuohuviinien lähteille

Kuohuviini sopii hyvin juhlistamaan elämän arvokkaita hetkiä – kuten loman alkua. Todellinen kuplivien ystävä voi suunnitella jopa koko lomansa kuohuviinien viitoittamille poluille. Tässä matkavinkit espanjalaisen cavan, italialaisen proseccon ja ranskalaisen aidon samppanjan lähteille. Nappaa kevään ja kesän juhliin myös trendikkään Hugo-drinkin ohje!
SallaS SallaS 27.4.2018

Mediapersoona Mikko Silvennoinen Playa del Inglesissä: ”Viihdyn täällä ihan homona!”

Media-alan yrittäjä Mikko Silvennoinen lomailee Gran Canarialla pari kertaa talvessa. Monipuoliselta saarelta löytyy aina jotain uutta ja mielenkiintoista.
SallaS SallaS 15.11.2017