5.10.2017
Johanna
Dubrovnik on täydellinen kohde, kun haluat tunnelmoida juonittelun, koston ja lohikäärmeiden maailmassa. Kaupungin historiallisten kortteleiden keskiaikaiset kadut ja rakennukset ovat luoneet puitteet tv-sarja Game of Thronesin verisille valtapeleille.

Jos tutustut Game of Thrones -sarjan kuvauspaikkoihin mieluummin omaan tahtiisi kuin opastetulla kierroksella, nämä 9 kohdetta Dubrovnikissa ja sen laitamilla ovat hyviä paikkoja aloittaa.

Dubrovnikin vanhakaupunki on aivan meren ääressä
Vanhan kaupunginmuurin varrella on linnoituksia, joista monet voidaan tunnistaa tv-sarjasta.

9 Game of Thronesista tuttua paikkaa Dubrovnikissa

 • St Dominika
  St Dominikan luostari ja samanniminen katu ovat toimineet useiden markkinoiden ja merkittävien kohtausten näyttämönä Kuninkaansatamassa.

 • Pyhän Ignatiuksen kirkko
  Aukiolla, jossa kirkko sijaitsee, on myös jesuiittaportaikon loppupää. Muun muassa tässä kuvattiin Cersein walk of shame viidennen kauden päätösjaksossa.

 • Lovrijenacin linnoitus
  37 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevan linnoituksen osat rakennettiin luultavasti jo 1000-luvulla. Toisen kauden avausjakso, "The North Remembers", sijoittuu muureille, kun Joffreyta juhlittiin ja linnoituksen luolassa Cersei ja Petyr "Littlefinger" Baelish keskustelivat voiman luonteesta.

 • Pile
  Pilen kivilaituria on käytetty sarjasta useista kulmista. Kivilaiturilla Cersei toivoo, että hänen tyttärensä Myrcella palaa takaisin ja Lord Petyr tarjoutuu salakuljettamaan Sansan Kuninkaansatamasta.

 • Etnografinen museo
  Alun perin viljamakasiiniksi rakennettu etnografinen museo esittelee Kroatian historiaa ja käsityötaitoa. Tv-sarjassa rakennus esittää vähemmän imartelevan roolin eli Lord Petyr ”Littlefinger” Baelishin bordellin ulkopuolta.

 • Minčeta-torni
  Puoliympyränmuotoinen torni on rakennettu kaupunginmuurien korkeimpaan kohtaan ja täältä avautuvat parhaat näkymät Dubrovnikin ylle. Tietokonegrafiikan avulla tornista on tehty täydellinen peikkotorni. Tornin ulkopuoli esiintyi jaksossa The House of Undying, jossa Daenery yrittää löytää sisäänkäynnin vapauttaakseen lohikäärmeensä.

 • Bokar-linnoitus
  Keskiaikainen puolustusrakennus on osa vanhoja kaupunginmuureja ja tärkeä osa Dubrovnikin puolustuksessa menneinä aikoina. Sopivasti täällä Varys ja Tyrion keskustelevat sotastrategiassta ja Tyrionin roolista "kuninkaan Kourana."

 • Lokrum
  Dubrovnik ei ole herättänyt henkiin vain Kuninkaansataman. Lyhyen venematkan päässä Dubrovnikista on Lokrumin saari. Kasvitieteellisessä puutarhassa ja luostarissa näyteltiin useita ulkokohtauksia Qarthin kaupungista, ja saaren matkailukeskuksessa voit levähtää rautaisella valtaistuimella.

 • Trsteno Arboretum
  Trsteno Arboretum sijaitsee noin puolen tunnin automatkan päässä Dubrovnikista. Kaunis renessanssipuutarha on täydellinen paikka kävelylle ja tuomioistuimen kokoontumiselle Kuninkaansatamassa - esimerkiksi kun Margaery ja Olenna vaihtavat suunnitelmiaan.

Opastetut Game of Thrones -kierrokset

Jos haluat varata opastetun Game of Thrones -kierroksen Dubrovnikissa, tutustu eri retkenjärjestäjiin ennen varaamista. Osa oppaista on toiminut itse sarjassa statisteina, ja he voivat esitellä paikkoja, joissa on kuvattu suurempia ja pienempiä kohtauksia. Monet myös esittelevät sarjasta kuvia helpottamaan paikkojen löytämistä, sillä joskus ne näyttävät varsin erilaisilta kuin sarjassa.

Muita samankaltaisia

Disneyland - 6 huvipuistoa ympäri maailman

Satujen maailmaan astuminen on ikimuistoinen elämys, oletpa minkä ikäinen tahansa. Kävele Tuhkimon satulinnassa, tapaa Chewbacca ja Buzz Lightyear, matkusta vuoristoradalla tai istu luolassa Pienen merenneidon viereen. Avaamme sinulle nyt portin kuuteen Walt Disneyn teemapuistoon eri puolilla maailmaa.
SallaS SallaS 2.4.2019

Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.
SallaS SallaS 28.2.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018