Game of Thrones - 10 vinkkiä kuvauspaikoille

Dubrovnik on täydellinen kohde, kun haluat tunnelmoida juonittelun, koston ja lohikäärmeiden maailmassa. Kaupungin historiallisten kortteleiden keskiaikaiset kadut ja rakennukset ovat luoneet puitteet tv-sarja Game of Thronesin verisille valtapeleille.

Jos tutustut Game of Thrones -sarjan kuvauspaikkoihin mieluummin omaan tahtiisi kuin opastetulla kierroksella, nämä 9 kohdetta Dubrovnikissa ja sen laitamilla ovat hyviä paikkoja aloittaa.

Dubrovnikin vanhakaupunki on aivan meren ääressä
Vanhan kaupunginmuurin varrella on linnoituksia, joista monet voidaan tunnistaa tv-sarjasta.

9 Game of Thronesista tuttua paikkaa Dubrovnikissa

 • St Dominika
  St Dominikan luostari ja samanniminen katu ovat toimineet useiden markkinoiden ja merkittävien kohtausten näyttämönä Kuninkaansatamassa.

 • Pyhän Ignatiuksen kirkko
  Aukiolla, jossa kirkko sijaitsee, on myös jesuiittaportaikon loppupää. Muun muassa tässä kuvattiin Cersein walk of shame viidennen kauden päätösjaksossa.

 • Lovrijenacin linnoitus
  37 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevan linnoituksen osat rakennettiin luultavasti jo 1000-luvulla. Toisen kauden avausjakso, "The North Remembers", sijoittuu muureille, kun Joffreyta juhlittiin ja linnoituksen luolassa Cersei ja Petyr "Littlefinger" Baelish keskustelivat voiman luonteesta.

 • Pile
  Pilen kivilaituria on käytetty sarjasta useista kulmista. Kivilaiturilla Cersei toivoo, että hänen tyttärensä Myrcella palaa takaisin ja Lord Petyr tarjoutuu salakuljettamaan Sansan Kuninkaansatamasta.

 • Etnografinen museo
  Alun perin viljamakasiiniksi rakennettu etnografinen museo esittelee Kroatian historiaa ja käsityötaitoa. Tv-sarjassa rakennus esittää vähemmän imartelevan roolin eli Lord Petyr ”Littlefinger” Baelishin bordellin ulkopuolta.

 • Minčeta-torni
  Puoliympyränmuotoinen torni on rakennettu kaupunginmuurien korkeimpaan kohtaan ja täältä avautuvat parhaat näkymät Dubrovnikin ylle. Tietokonegrafiikan avulla tornista on tehty täydellinen peikkotorni. Tornin ulkopuoli esiintyi jaksossa The House of Undying, jossa Daenery yrittää löytää sisäänkäynnin vapauttaakseen lohikäärmeensä.

 • Bokar-linnoitus
  Keskiaikainen puolustusrakennus on osa vanhoja kaupunginmuureja ja tärkeä osa Dubrovnikin puolustuksessa menneinä aikoina. Sopivasti täällä Varys ja Tyrion keskustelevat sotastrategiassta ja Tyrionin roolista "kuninkaan Kourana."

 • Lokrum
  Dubrovnik ei ole herättänyt henkiin vain Kuninkaansataman. Lyhyen venematkan päässä Dubrovnikista on Lokrumin saari. Kasvitieteellisessä puutarhassa ja luostarissa näyteltiin useita ulkokohtauksia Qarthin kaupungista, ja saaren matkailukeskuksessa voit levähtää rautaisella valtaistuimella.

 • Trsteno Arboretum
  Trsteno Arboretum sijaitsee noin puolen tunnin automatkan päässä Dubrovnikista. Kaunis renessanssipuutarha on täydellinen paikka kävelylle ja tuomioistuimen kokoontumiselle Kuninkaansatamassa - esimerkiksi kun Margaery ja Olenna vaihtavat suunnitelmiaan.

Opastetut Game of Thrones -kierrokset

Jos haluat varata opastetun Game of Thrones -kierroksen Dubrovnikissa, tutustu eri retkenjärjestäjiin ennen varaamista. Osa oppaista on toiminut itse sarjassa statisteina, ja he voivat esitellä paikkoja, joissa on kuvattu suurempia ja pienempiä kohtauksia. Monet myös esittelevät sarjasta kuvia helpottamaan paikkojen löytämistä, sillä joskus ne näyttävät varsin erilaisilta kuin sarjassa.

Muita samankaltaisia

Kanariansaarten parhaat rannat – 13 vinkkiä

Kanariansaarilla on rantoja joka makuun. Fuerteventuran pitkistä kultaisista rannoista, Teneriffan ainutlaatuisiin laavahiekkaisiin rantoihin. Tässä 13 vinkkiä rakastettujen Kanariansaarten tunnetuille ja tuntemattomammille rannoille.
Noora Noora

Karnevaalit ympäri maailmaa - 7 ainutlaatuista katujuhlaa

Karnevaalit järjestetään kristillisen ja erityisesti katolisen perinteen mukaisesti ennen pääsiäistä edeltävää 40 päivän paastoa. Sana tarkoittaakin kirjaimellisesti "hyvästi liha". Nykyään karnevaalit ovat värikkäitä juhlia, jotka tempaavat vierailijatkin mukaansa. Tutustu seitsemän kaupungin karnevaaleihin!
Johanna Johanna

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna