Harmittaako lomalta paluu? 7 vinkkiä matkan jälkeisen arjen selätykseen

Lomalta paluu on koittanut. Aluksi olo on rento ja energinen, mutta pikkuhiljaa arki taas iskee ja rusketuskin haalistuu. Lukemattomia sähköposteja, valtavat pyykkivuoret ja samat rutiinit ovat taas edessä. Mitä tehdä? Lue vinkkejä matkan jälkeisen arjen selätykseen.

Kaikkein paras tapa toipua matkan jälkeisestä masennuksesta on varata uusi matka, jota voit alkaa odottaa. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista. Pienetkin teot ja muutokset arjessa voivat silti tuoda auringonpaistetta elämääsi.

Suunnittele uutta matkaa

Aika ennen varsinaista matkalle lähtöä - unelmointi, tutkimus ja suunnittelu - on vähintään yhtä tärkeää kuin itse matka lomakokemuksen kannalta. Joten aloita seuraavan unelmalomasi suunnittelu saman tien, vaikka et voisi matkaa vielä varatakaan. Applied Research in Quality of Life -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan se lisää myös onnellisuutta.

Syö suosikkiruokiasi

Muistot liittyvät usein voimakkaasti makuihin ja hajuihin. Syö lomalla nauttimiasi suosikkiruokia myös kotona. Jos haluat kehittyä vielä paremmaksi, mene ruuanlaittokurssille, jossa valmistetaan juuri lomamaasi ruokia.

Vähennä tavaramäärää

Matkalla usein pärjää melko pienellä tavaramäärällä. Kotosalla stressiä voivat aiheuttaa täysinäiset vaatekaapit, laatikostot ja muut säilytystilat. Matkan innoittamana on hyvä käydä läpi tarpeettomat tavarat, jotka aiheuttavat stressiä kotona.

Katsele lomakuvia

Katsele lomakuvia ja valitse niistä suosikkiotoksesi. Järjestä kuvat virtuaalialbumiin, kehitä parhaat paperikuviksi ja kehystä seinälle. Tai muistele kuvien kautta kivoja lomahetkiä.

Ota omaa aikaa

Mieti, mitä sellaista teet lomalla, mitä ei yleensä ehdi tehdä arjessa. Raivaa tilaa yksinkertaisille lomalta tuntuville asioille, oli se sitten iltakävely, lämmin kylpy tai hyvän kirjan lukeminen.

Käy lempipaikoissasi

Luultavasti mielessäsi käväisee kysymys "mitä teen täällä, kun voisin olla kauniilla aurinkoisella rannalla?". Todennäköisesti kotikaupungistasi löytyy yhtä lailla kivoja asioita. Miksipä et siis piipahtaisi lempipaikoissasi? Oli se sitten kävely puistossa, retki luonnonhelmaan tai ystävän tapaaminen kahvilassa. Ei ole väliä mitä se on, tärkeintä on muistaa ne hyvät asiat, jotka ovat usein aivan nurkan takana.

Muista, että se on ohimenevää

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, on tärkeää muistaa, että kaipuu lomalle ei haittaa. Jos olisit aina lomalla, sinulla ei olisi mitään odottaa tai kaivata - eikä mahdollisuutta lähteä tai tulla kotiin. Lisäksi jos olisit lomalla jatkuvasti, pankkitilin saldo lähenisi todennäköisesti uhkaavasti nollaa.

Muita samankaltaisia

Jatketaan lomaunelmointia

Näinä aikoina on hyvä muistaa, että voimme edelleen jatkaa matkustelua – ajatuksissamme. Menneiden matkojen muistelu ja ihaniin lomahetkiin palaaminen luo uusia unelmia ja voimme mielissämme jo suunnitella tulevia lomamatkoja.
Noora Noora

Pakkauslista vaellukselle

Pakkauslista vaellukselle vaihtelee sen mukaan oletko menossa vaeltamaan Alpeille, kotimaan metsiin tai vaikkapa Cinque Terren rannikolle. Myös matkaseura ja matka-aika vaikuttavat tietysti: oletko lähdössä lasten kanssa vai ilman, päivän, kahden vai koko viikon vaellukselle? Tässä muutamia pakkausvinkkejä sujuvalle vaellusmatkalle.
SallaS SallaS

6 Instagram-ystävällistä hotellia kesälomalle

Liikaa ihmisiä kuvassa, varjoisat uima-altaat, puut peittävät merinäköalan... Ei näin. Nyt listaamme perhehotellit, joista saat täydelliset instakuvat. Jatka lukemista ja nappaa kesän hienoimmat kuvat.
SallaS SallaS

Lentäminen lapsen kanssa – hyödyllisiä vinkkejä

TUIlla työskentelevän Towen lapset ovat reissanneet äitinsä mukana jo parin kuukauden ikäisistä. Lentokoneessa on istuttu pidempiä ja lyhyempiä matkoja niin päivällä kuin yölläkin. Joskus, kun lapset ovat olleet kipeinä lennon aikana, matka on saattanut tuntua melkoisen pitkältä. Toisinaan sitten taas lento on sujunut kuin mukava ilta kotisohvalla. Tässä Towen omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia vinkkejä, joita voit soveltaa lennolla omien lastesi kanssa.
SallaS SallaS