Harmittaako lomalta paluu? 7 vinkkiä matkan jälkeisen arjen selätykseen

7.3.2018
Johanna
Lomalta paluu on koittanut. Aluksi olo on rento ja energinen, mutta pikkuhiljaa arki taas iskee ja rusketuskin haalistuu. Lukemattomia sähköposteja, valtavat pyykkivuoret ja samat rutiinit ovat taas edessä. Mitä tehdä? Lue vinkkejä matkan jälkeisen arjen selätykseen.

Kaikkein paras tapa toipua matkan jälkeisestä masennuksesta on varata uusi matka, jota voit alkaa odottaa. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista. Pienetkin teot ja muutokset arjessa voivat silti tuoda auringonpaistetta elämääsi.

Suunnittele uutta matkaa

Aika ennen varsinaista matkalle lähtöä - unelmointi, tutkimus ja suunnittelu - on vähintään yhtä tärkeää kuin itse matka lomakokemuksen kannalta. Joten aloita seuraavan unelmalomasi suunnittelu saman tien, vaikka et voisi matkaa vielä varatakaan. Applied Research in Quality of Life -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan se lisää myös onnellisuutta.

Syö suosikkiruokiasi

Muistot liittyvät usein voimakkaasti makuihin ja hajuihin. Syö lomalla nauttimiasi suosikkiruokia myös kotona. Jos haluat kehittyä vielä paremmaksi, mene ruuanlaittokurssille, jossa valmistetaan juuri lomamaasi ruokia.

Vähennä tavaramäärää

Matkalla usein pärjää melko pienellä tavaramäärällä. Kotosalla stressiä voivat aiheuttaa täysinäiset vaatekaapit, laatikostot ja muut säilytystilat. Matkan innoittamana on hyvä käydä läpi tarpeettomat tavarat, jotka aiheuttavat stressiä kotona.

Katsele lomakuvia

Katsele lomakuvia ja valitse niistä suosikkiotoksesi. Järjestä kuvat virtuaalialbumiin, kehitä parhaat paperikuviksi ja kehystä seinälle. Tai muistele kuvien kautta kivoja lomahetkiä.

Ota omaa aikaa

Mieti, mitä sellaista teet lomalla, mitä ei yleensä ehdi tehdä arjessa. Raivaa tilaa yksinkertaisille lomalta tuntuville asioille, oli se sitten iltakävely, lämmin kylpy tai hyvän kirjan lukeminen.

Käy lempipaikoissasi

Luultavasti mielessäsi käväisee kysymys "mitä teen täällä, kun voisin olla kauniilla aurinkoisella rannalla?". Todennäköisesti kotikaupungistasi löytyy yhtä lailla kivoja asioita. Miksipä et siis piipahtaisi lempipaikoissasi? Oli se sitten kävely puistossa, retki luonnonhelmaan tai ystävän tapaaminen kahvilassa. Ei ole väliä mitä se on, tärkeintä on muistaa ne hyvät asiat, jotka ovat usein aivan nurkan takana.

Muista, että se on ohimenevää

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, on tärkeää muistaa, että kaipuu lomalle ei haittaa. Jos olisit aina lomalla, sinulla ei olisi mitään odottaa tai kaivata - eikä mahdollisuutta lähteä tai tulla kotiin. Lisäksi jos olisit lomalla jatkuvasti, pankkitilin saldo lähenisi todennäköisesti uhkaavasti nollaa.

Muita samankaltaisia

Mikä on boutique-hotelli? Katso 5 tyylikästä hotellivinkkiä

Boutique-hotelleja kuvataan usein seuraavasti: Pieni, tyylikkäästi sisustettu hotelli, jossa on persoonallinen tunnelma ja uniikki ilmapiiri. Näiden hotellien tavoitteena on tarjota asiakkailleen ainutlaatuinen elämys, jossa design, palvelu ja ruoka ovat aivan erityisessä roolissa. Seuraavat viisi boutique-hotellia ovat jo itsessään hyvä syy lähteä matkalle.
SallaS SallaS 17.4.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

7 hyvää tapaa, jotka kannattaa tuoda lomalta kotiin

Ihanan loman jälkeen on hyvä miettiä, mitä tapoja lomalta voisi tuoda kotiinkin, ja kuinka yksinkertaisilla asioilla hyvinvointia voi lisätä arjessakin. Nämä 7 hyvää tapaa tekevät seuraavan loman odotuksestakin helpompaa ja kivempaa.
SallaS SallaS 21.10.2018

Kun jalkapallo on intohimosi - Hotellivinkit harrastajalle

Onko jalkapallo intohimosi? Kun jalkapalloa pitää voida katsoa tai pelata myös lomalla, valitse hotelli, jossa olosuhteet ovat kunnossa. Katso hotellivinkkejä lomalle, kun jalkapallo on tärkeintä!
Johanna Johanna 13.6.2018