Inspiration
Kalatacot ja guacamole – makuja Meksikosta

Kalatacot ja guacamole – makuja Meksikosta

2018-07-24

Koe Meksiko kotikeittiössäsi! Valmista kalatacoja ja guacamolea, joiden maku lennättää sinut palmujen katveeseen Meksikon ihanille rannoille.

Kalatacot (Tacos de Pescado espanjaksi) ovat alkuaan peräisin Meksikon Baja Californiasta, eikä liene liioiteltua sanoa, että ne ovat hurmanneet sydämiä ympäri maailmaa. Tacot ovat nykyisin arkipäivää useissa ravintoloissa ja baareissa. Tässä ohje kalatacojen valmistamiseen – helppoa ja hauskaa perjantai-illan tekemistä!

Kalatacot (4 annosta)
500 g turskaa tai muuta kiinteää, vaaleaa kalaa
1tl suolaa
1 dl vehnäjauhoa
2 kananmunaa
2 dl pankojauhoa
2 dl juustoraastetta
öljyä paistamiseen

Pico de gallo (tomaattisalaatti)
250 g viipaloituja kirsikkatomaatteja
puolikas murskattu valkosipulinkynsi
1 hienonnettu punasipuli
puoli ruukkua tuoretta korianteria
2 tl chipotle-tahnaa

Guacamole
2 avokadoa
puolikkaan limen mehu
puolikas hienonnettu punainen chili

Tarjoiluun
200 g pieniä tortilloja
3 dl maissia
puoli ruukkua tuoretta korianteria
sitruunaa tai limeä lohkoina
2 dl kermaviiliä

Tee näin
1. Sekoita tomaattisalaatin ainekset. Mausta suolalla.
2. Soseuta avokadot haarukalla ja lisää lime ja chili. Mausta suolalla.
3. Leikkaa kala noin 12 palaan, ja mausta suolalla. Pyörittele kalapaloja ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa, jonka rakenne on vatkattu rikki ja lopuksi pankojauhon ja juuston sekoituksessa.
4. Paista kalapalat kauniin värisiksi paistinpannulla runsaassa öljyssä. Valuta talouspaperin päällä.
5. Tarjoile kala pico de gallon, guacamolen ja klassisten lisukkeiden, kuten tortillalettujen, maissin, korianterin, limen ja kermaviilin kanssa.

Tutustu TUIn Meksikoon