Kesä-Suomen ruoka- ja juomatapahtumia

Suomen suvi on pullollaan herkullisia ruokatapahtumia. Tähän on poimittu muutama makunystyröitä hivelevä tapahtuma Suomi 100 -juhlavuodelta. Ruoalla on tärkeä ja elämyksellinen rooli Suomen matkailussa, ja kansainvälisesti tunnetut ruokatapahtumat toimivat ruokamatkailun painopistealueina.

SATOA Kuopio Food Festival

SATOA Kuopio Food Festival on elokuun viimeisenä viikonloppuna street food -hengessä toteutettava paikallisten makujen juhla, jossa voi herkuttelun lomassa nauttia katumuusikoiden ja -taiteilijoiden esityksistä. Tapahtumassa yhdistyvät paikalliset maut, ravintolat ja luovien alojen osaajat. SATOA Kuopio Food Festival järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014. Vuonna 2017 Visit Finland ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu valitsivat tapahtuman yhdeksi Suomen neljästätoista ruokamatkailun kärkituotteesta. Kärkituotteena tapahtuma edustaa suomalaista ruokamatkailuosaamista valtakunnallisilla ja kansainvälisillä markkinoilla.

Ruokatapahtuman herkkuja – TUI
Ruokatapahtuman herkkuja.

Tamperrada

Tamperrada on Pirkanmaan versio espanjalaisesta Baski-juhlasta. Tapahtuman esikuvana on Espanjan San Sebastianissa joka vuosi tammikuussa vietettävä La Tamborrada -juhla. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran elokuussa 2013. Maukkaan herkkufiestan tarkoituksena on nostaa paikallisten kokkien ja pirkanmaalaisen ruoan arvostusta sekä tunnettuutta.

Suomen suurin räsymattorulla.

Food & Art

Food & Art on Mäntässä Serlachius-taidemuseoiden ympäristössä järjestettävä vuosittainen ruoka- ja taidetapahtuma. Jo neljättä kertaa järjestettävän ruokailutapahtuman takana on Food Camp Finland, jonka toiminnan tarkoitus on kehittää ruokailukulttuuria monimuotoisia tapahtumia järjestämällä. Festivaalin teemat vaihtelevat vuosittain, ja tänä vuonna tapahtumassa voimansa yhdistivät viisi Michelin-tähtikokkia kolmen illan ajaksi. Oleellinen osa festivaalikokemusta ovat myös Mäntän Serlachius-museot ja niitä ympäröivä upea luonto.

Food Camp Finland – TUI
Food Camp Finland