Kesä-Suomen ruoka- ja juomatapahtumia

13.11.2017
Kristiina
Suomen suvi on pullollaan herkullisia ruokatapahtumia. Tähän on poimittu muutama makunystyröitä hivelevä tapahtuma Suomi 100 -juhlavuodelta. Ruoalla on tärkeä ja elämyksellinen rooli Suomen matkailussa, ja kansainvälisesti tunnetut ruokatapahtumat toimivat ruokamatkailun painopistealueina.

SATOA Kuopio Food Festival

SATOA Kuopio Food Festival on elokuun viimeisenä viikonloppuna street food -hengessä toteutettava paikallisten makujen juhla, jossa voi herkuttelun lomassa nauttia katumuusikoiden ja -taiteilijoiden esityksistä. Tapahtumassa yhdistyvät paikalliset maut, ravintolat ja luovien alojen osaajat. SATOA Kuopio Food Festival järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014. Vuonna 2017 Visit Finland ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu valitsivat tapahtuman yhdeksi Suomen neljästätoista ruokamatkailun kärkituotteesta. Kärkituotteena tapahtuma edustaa suomalaista ruokamatkailuosaamista valtakunnallisilla ja kansainvälisillä markkinoilla.

Ruokatapahtuman herkkuja – TUI
Ruokatapahtuman herkkuja.

Tamperrada

Tamperrada on Pirkanmaan versio espanjalaisesta Baski-juhlasta. Tapahtuman esikuvana on Espanjan San Sebastianissa joka vuosi tammikuussa vietettävä La Tamborrada -juhla. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran elokuussa 2013. Maukkaan herkkufiestan tarkoituksena on nostaa paikallisten kokkien ja pirkanmaalaisen ruoan arvostusta sekä tunnettuutta.

Suomen suurin räsymattorulla.

Food & Art

Food & Art on Mäntässä Serlachius-taidemuseoiden ympäristössä järjestettävä vuosittainen ruoka- ja taidetapahtuma. Jo neljättä kertaa järjestettävän ruokailutapahtuman takana on Food Camp Finland, jonka toiminnan tarkoitus on kehittää ruokailukulttuuria monimuotoisia tapahtumia järjestämällä. Festivaalin teemat vaihtelevat vuosittain, ja tänä vuonna tapahtumassa voimansa yhdistivät viisi Michelin-tähtikokkia kolmen illan ajaksi. Oleellinen osa festivaalikokemusta ovat myös Mäntän Serlachius-museot ja niitä ympäröivä upea luonto.

Food Camp Finland – TUI
Food Camp Finland

Muita samankaltaisia

Kreetan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Kreikan suurimmalla saarella, Kreetalla, on paljon nähtävää unelmarannoista viinitarhoihin. Jaammekin nyt kanssasi vinkit Kreetan parhaista nähtävyyksistä. Listalta löytyy ihania kyliä, kaupunkeja ja rantoja. Tutustu vinkkeihin ja täydennä lomasuunnitelmiasi näillä nähtävyyksillä.
Noora Noora 10.5.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Symphony of the Seas - Maailman suurin risteilyalus

Maailman suurin risteilyalus Symphony of the Seas teki neitsytmatkansa maaliskuussa 2018. Aluksella on muun muassa puisto, useita kaupunginosia, 20 ravintolaa ja paljon muuta. Tutustu Symphony of the Seasiin!
Johanna Johanna 4.6.2018