13.11.2017

Kesä-Suomen ruoka- ja juomatapahtumia

Suomen suvi on pullollaan herkullisia ruokatapahtumia. Tähän on poimittu muutama makunystyröitä hivelevä tapahtuma Suomi 100 -juhlavuodelta. Ruoalla on tärkeä ja elämyksellinen rooli Suomen matkailussa, ja kansainvälisesti tunnetut ruokatapahtumat toimivat ruokamatkailun painopistealueina.

SATOA Kuopio Food Festival

SATOA Kuopio Food Festival on elokuun viimeisenä viikonloppuna street food -hengessä toteutettava paikallisten makujen juhla, jossa voi herkuttelun lomassa nauttia katumuusikoiden ja -taiteilijoiden esityksistä. Tapahtumassa yhdistyvät paikalliset maut, ravintolat ja luovien alojen osaajat. SATOA Kuopio Food Festival järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014. Vuonna 2017 Visit Finland ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu valitsivat tapahtuman yhdeksi Suomen neljästätoista ruokamatkailun kärkituotteesta. Kärkituotteena tapahtuma edustaa suomalaista ruokamatkailuosaamista valtakunnallisilla ja kansainvälisillä markkinoilla.

Ruokatapahtuman herkkuja – TUI
Ruokatapahtuman herkkuja.

Tamperrada

Tamperrada on Pirkanmaan versio espanjalaisesta Baski-juhlasta. Tapahtuman esikuvana on Espanjan San Sebastianissa joka vuosi tammikuussa vietettävä La Tamborrada -juhla. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran elokuussa 2013. Maukkaan herkkufiestan tarkoituksena on nostaa paikallisten kokkien ja pirkanmaalaisen ruoan arvostusta sekä tunnettuutta.

Suomen suurin räsymattorulla.

Food & Art

Food & Art on Mäntässä Serlachius-taidemuseoiden ympäristössä järjestettävä vuosittainen ruoka- ja taidetapahtuma. Jo neljättä kertaa järjestettävän ruokailutapahtuman takana on Food Camp Finland, jonka toiminnan tarkoitus on kehittää ruokailukulttuuria monimuotoisia tapahtumia järjestämällä. Festivaalin teemat vaihtelevat vuosittain, ja tänä vuonna tapahtumassa voimansa yhdistivät viisi Michelin-tähtikokkia kolmen illan ajaksi. Oleellinen osa festivaalikokemusta ovat myös Mäntän Serlachius-museot ja niitä ympäröivä upea luonto.

Food Camp Finland – TUI
Food Camp Finland

Muita samankaltaisia

Kap Verde lasten kanssa

Kap Verde tunnetaan loputtomista rannoistaan ja laadukkaista hotelleistaan, mutta millaista on lähteä Kap Verdelle lasten kanssa? Tutustu vinkkeihimme, miten viettää unohtumaton loma lasten kanssa Kap Verdellä!
Noora Noora 11.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019