13.11.2017

Kesä-Suomen ruoka- ja juomatapahtumia

Suomen suvi on pullollaan herkullisia ruokatapahtumia. Tähän on poimittu muutama makunystyröitä hivelevä tapahtuma Suomi 100 -juhlavuodelta. Ruoalla on tärkeä ja elämyksellinen rooli Suomen matkailussa, ja kansainvälisesti tunnetut ruokatapahtumat toimivat ruokamatkailun painopistealueina.

SATOA Kuopio Food Festival

SATOA Kuopio Food Festival on elokuun viimeisenä viikonloppuna street food -hengessä toteutettava paikallisten makujen juhla, jossa voi herkuttelun lomassa nauttia katumuusikoiden ja -taiteilijoiden esityksistä. Tapahtumassa yhdistyvät paikalliset maut, ravintolat ja luovien alojen osaajat. SATOA Kuopio Food Festival järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014. Vuonna 2017 Visit Finland ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu valitsivat tapahtuman yhdeksi Suomen neljästätoista ruokamatkailun kärkituotteesta. Kärkituotteena tapahtuma edustaa suomalaista ruokamatkailuosaamista valtakunnallisilla ja kansainvälisillä markkinoilla.

Ruokatapahtuman herkkuja – TUI
Ruokatapahtuman herkkuja.

Tamperrada

Tamperrada on Pirkanmaan versio espanjalaisesta Baski-juhlasta. Tapahtuman esikuvana on Espanjan San Sebastianissa joka vuosi tammikuussa vietettävä La Tamborrada -juhla. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran elokuussa 2013. Maukkaan herkkufiestan tarkoituksena on nostaa paikallisten kokkien ja pirkanmaalaisen ruoan arvostusta sekä tunnettuutta.

Suomen suurin räsymattorulla.

Food & Art

Food & Art on Mäntässä Serlachius-taidemuseoiden ympäristössä järjestettävä vuosittainen ruoka- ja taidetapahtuma. Jo neljättä kertaa järjestettävän ruokailutapahtuman takana on Food Camp Finland, jonka toiminnan tarkoitus on kehittää ruokailukulttuuria monimuotoisia tapahtumia järjestämällä. Festivaalin teemat vaihtelevat vuosittain, ja tänä vuonna tapahtumassa voimansa yhdistivät viisi Michelin-tähtikokkia kolmen illan ajaksi. Oleellinen osa festivaalikokemusta ovat myös Mäntän Serlachius-museot ja niitä ympäröivä upea luonto.

Food Camp Finland – TUI
Food Camp Finland

Muita samankaltaisia

Euroopan kuumimmat festarit

Miltä kuulostaisi festivaalimatka Euroopan kaupunkeihin mukavasti hotellissa yöpyen? Lue neljä vinkkiä Euroopan kuumimmille festareille kesä- ja heinäkuulle.
Johanna Johanna 17.12.2019

Dubain hotellisuosikit

Dubaista löytyy kaikki, mitä vain voit kuvitella. Kauniita rantoja, mahtavia hotelleja ja maailmanluokan ostosmahdollisuudet. Upeita hotelleja on itseasiassa niin paljon, että oikean hotellin löytäminen voi tuntua haastavalta. Siksi esittelemmekin viisi hotellisuosikkiamme, jotka sopivat kaikenikäisille lomanautiskelijoille.
Johanna Johanna 12.12.2019

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora 11.12.2019

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna 24.10.2019