Inspiration
TUIn lomakohteet kartalla ennen ja nyt

TUIn lomakohteet kartalla ennen ja nyt

2017-11-14

Vuosien saatossa TUIn lomavalikoima on kasvanut. Miltä näyttävät Finnmatkojen 1970- ja 80- ja 90-lukujen lähikohteiden kartat verrattuna vuoden 2017 tilanteeseen? Kaivoimme arkistosta jopa 40 vuotta vanhoja lomaesitteitä ja lähdimme tutkimaan.

Lähikohteet, eli matkailualan slangilla short haul -kohteet, sijaitsevat pääosin Välimeren ympäristössä. Erotuksena short haulista ovat long haul
-kohteet, joihin päästäkseen täytyy joko ylittää Atlantti, tai kohteet sijaitsevat tyystin muun valtameren kuin Atlantin rannalla.

Alla voit tutustua viiteen karttaan, joissa näkyvät vuoden 1977, 1984, 1986 ja 1993 Finnmatkojen sekä vuoden 2017 TUIn short haul -kohteet. Kartoilla näkyy paljon tuttuja kohteita jo 70-luvulta saakka, mutta joitakin nykyään itsestäänselvyyksinä pidettyjä kohteita puuttuu.

Viiden kartan tarkkailuun voisi heittää myös pienen pähkinän: Mikä kaupunkikohde näkyy jokaisella kartalla? Oikean vastauksen voit lukea jutun lopusta.

Gran Canaria ja Teneriffa olivat suosittuja jo vuonna 1977. Erikoisuutena hiihtomatkat Lappiin!

Kesä 1984. Mallorca, Kreeta ja Rodos – peruskamaa siis. Mutta eikö Sisiliaa tai Sardiniaa? Italian saaret tulivat valikoimaan vasta myöhemmin.

1986 mukana kuvioissa ovat Mallorca ja Kreikan saaret, mutta nykyään itsestään selvät kohteet, kuten Kypros ja Kroatia, puuttuvat.

1990-luvulla mukaan valikoimaan tulivat muun muassa Turkki ja Kypros. Kartta vuodelta 1993.

Vuonna 2017 lähikohteissa on paljon samaa kuin 70-luvullakin. Madeira ja Kanariansaaret ovat itseoikeutetusti pysyneet valikoimissamme. Uutta on paljon, kuten Kap Verde suorin lennoin, Kroatia sekä Montenegro. Pelkästään Kreikan eri saaria on valikoimissa kahdeksan!

Maistuisiko seuraavaksi lomakohteeksi kestosuosikki vai uutuus? Katso viimeisin kartta, jossa näkyvät kaikki TUIn lomakohteet – myös valtamerien takana.

Lue myös, miten Finnmatkoista tuli TUI.

*Vastaus kysymykseen: Lontoo