Unohda uikkarit ja aurinkovoide – tämän loman valtteja ovat paukkupakkaset ja pimeys

Lomalento on kohta perillä, ja matkustamon innostunut tunnelma on käsin kosketeltavaa. TUI-hymyllä varustetun suihkukoneen pyörät koskettava kiitorataa. Ulkona mittari näyttää 30 astetta, minkä tuntee heti koneen ovella. Lentoasemarakennuksessa jokaiselle jaetaan lomaan sopiva asuste – pilkkihaalari. Mitä ihmettä? Ai niin, lämpötila ei olekaan 30 astetta plussalla vaan miinuksella! Tervetuloa TUIn lomalle Lappiin.

Joulupukin Pajakylä

TUI Groupiin kuuluva TUI UK, eli Brittien TUI, tuo tänäkin talvena tuhansia saarivaltion asukkeja nauttimaan kaamosajan iloista Suomen Lappiin. Kyse ei ole ihan pienestä joukosta, sillä TUI Airways lentää Iso-Britanniasta Rovaniemen ja Kittilän lentoasemille yhteensä 12 lähtökentältä.

Matkan pituus on yleensä pari yötä, mutta päiväreissutkin ovat mahdollisia. Esimerkiksi Lontoon-Gatwickin lentoasemalta lentoaika Rovaniemelle on vain 3,5 tuntia, joten tehokas lauantaireissu Lontoosta joulupukkia tapaamaan on mahdollinen.

Joulupukin paja Rovaniemellä
Kiireinenkin britti ehtii joulupukin pajalle, sillä TUI järjestää Lappiin jopa yhden päivän reissuja.

Lappi houkuttelee jouluteeman lisäksi varmalla talvella, eli yksinkertaisesti sitä, että lämpötila olisi taatusti pakkasen puolella. Pakkanen ja lumi mahdollistavat talviurheilulajit hiihtokeskuksissa, moottorikelkkasafarit, koiravaljakkokyydit ja kaiken muunkin talvisen hauskan tekemisen.

Erityisesti britit kaipaavat revontulia, ja onneksi nuo taivaan ilmaiset ja kauniit näytelmät ovat Lapissa kaamosaikaan melko yleisiä.

Koiravaljakkokyyti Lapissa
Lapin varmalumisuus mahdollistaa talvielämysten, kuten koiravaljakkoajelun, myynnin ja toteutuksen.
Revontulet
Britti-matkaajien toivelistan kärjessä on nähdä Lapin-reissulla ainakin revontulet.

Lappi - Winter Wonderland

Miten Suomea myydään briteille? Talviliikunnan ykköspaikoiksi mainitaan Levi, Pallas ja Ylläs. Tosin Ylläs on brittiläisille siistitty kirjoitusasuun Yllas – ilman ääkkösiä. Saariselkä on winter wonderland eli suoranainen talven ihmemaa. Rovaniemeä luonnehditaan Lapin kosmopoliitiksi kohtauspaikaksi, josta löytyy kansainvälisen tason shoppailumahdollisuudet. Totta tietenkin joka sana!

Suomalaiset talvilomailijat tuskin TUI UK:n matkoille lähtevät, sillä ensin pitäisi matkustaa Iso-Britanniaan. Matkakuvauksia on kuitenkin mielenkiintoista lukea ja nähdä, miten Suomea ja Lappia myydään.

Lue lisää Iso-Britanniasta järjestettävistä Lapin-matkoista TUI.co.uk-sivustolta.

Muita samankaltaisia

Etelä- ja Keski-Suomen 4 upeinta luontokohdetta

Suomen upea ja puhdas luonto tarjoaa toinen toistaan sykähdyttävämpiä luontoelämyksiä. Luonnon ihmeiden äärellä lumoutuu jokainen, ja tuhansien järvien Suomessa valinnanvaraa riittää. Parhaiden luontokohteiden valinta on lähes mahdotonta, mutta tässä neljä, joille varmasti menetät sydämesi.
Kristiina Kristiina

Mediapersoona Mikko Silvennoinen Playa del Inglesissä: ”Viihdyn täällä ihan homona!”

Media-alan yrittäjä Mikko Silvennoinen lomailee Gran Canarialla pari kertaa talvessa. Monipuoliselta saarelta löytyy aina jotain uutta ja mielenkiintoista.
SallaS SallaS

Museomatkailua Suomessa – kolme vähemmän tunnettua tärppiä

Maailmanluokan museoita löytyy monista TUIn kaupunkikohteista. Esimerkiksi New Yorkin MoMA, Pariisin Louvre tai Barcelonan Picasso-museo ovat vertaansa vailla. Nyt jaamme kanssanne kolme museotärppiä, mutta aivan läheltä – koti-Suomesta! Nämä museot ovat vähemmän tunnettuja, jopa Suomen mittakaavassa, mutta kansainvälinen hype tai suuri koko eivät aina ole kaikki kaikessa. Saammeko esitellä erään taiteilijakodin, jokapojan unelmamuseon sekä 24 000 hevosvoimaisen aikakoneen.
Jaakko Jaakko

Mein Schiff eli Meitsin Paatti – Made in Finland

Mikä on lähes 300 metriä pitkä, sini-valkoinen, sillä on TUI-logo savupiipussa ja se on valmistettu Turussa? Vastauksia on ainakin viisi, sillä edelliset ominaisuudet sopivat Meyerin Turun-telakalla valmistuneisiin Mein Schiff -risteilyaluksiin. Katso kuvat vuonna 2017 valmistuneesta risteilijästä.
Jaakko Jaakko