12.12.2016

Lucian päivä - Juhlahumua eri puolilta maailmaa

Lucian päivää vietetään joulukuun 13. päivänä. Pohjoismaissa Lucian päivä on ennen kaikkea valon juhla, jolloin kynttiläseppelettä kantava Lucia-neito kiertää eri paikoissa tuoden mukanaan hyvää mieltä. Lucia on kuitenkin kuuluisa myös eri puolilla maailmaa.

Sisiliassa Lucian juurilla

Lucian ja Lucian päivän historia juontaa juurensa Italiaan, Sisiliaan. Lucia on katolisen kirkon oppien mukaan sokeiden ja näkövammaisten suojeluspyhimys. Saaren pääkaupungin Syrakusan kaduilla ja kujilla Luciaa juhlitaan kulkueessa, jossa kannetaan Lucia-patsasta. Patsasta säilytetään muulloin Ortygia-kirkon hoivissa. Kuitenkin siinä missä Pohjoismaissa Lucia-neito on hyväntekijä, Italiassa Lucia on itse päivänsankari, jolle muun muassa lapset tarjoavat kahvia.

Gran Canaria & Teneriffa - kuin Pohjoismaissa

Jos matkustat Gran Canarialle talvella, voit viettää pohjoismaisittain tuttua Lucian päivää. Lähinnä surffareiden suosikkikohteena tunnetussa Santa Lucia de Tirajanan kaupungissa, noin 50 km Las Palmasista, juhlitaan Luciaa kaupungin torilla joulukuun 13. päivänä. Naapurisaarella Teneriffalla Svenska kyrkan järjestää Lucian päivän juhlia, jossa muun muassa esiintyy Lucia-kuoro.

St Lucia, Karibia

St Lucian saarella Karibialla on muutakin kuin sademetsiä ja ihania rantoja - nimittän vuotuinen Lucian valojuhla. Nimensä mukaisesti Lucia on juhlittu pyhimys myös tällä Karibian saarella. Paikalliset taiteilijat ja käsityöläiset kilpailevat kauneimmista koristeista ja ilta päättyy näyttäviin ilotulituksiin. Usein juhlinta jatkuu myöhään yöhön ja joskus jopa aamuun asti.

Lucian-päivä-Sisiliassa-TUI
Lucian päivää juhlitaan Italiassa erityisesti Sisilian kaduilla ja kujilla.

Muita samankaltaisia

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019

Alennusmyynnit eri kaupungeissa - näillä vinkeillä pääset alkuun

Alennusmyynnit ovat mitä parhain aika vierailla suosikkikaupungissasi - joko nykyisessä tai tulevassa. Edullisten ostosten ystäviä hemmotellaan yleensä kaksi kertaa vuodessa. Lue shoppailuvinkkejä viiteen kaupunkiin.
Johanna Johanna 20.6.2017

Kulttuuria, viiniä ja vaellusta Kyproksella

Kypros houkuttelee matkailijoita erityisesti ihanilla rannoillaan, mutta saarella on paljon muutakin tarjottavaa. Tutustu vaikkapa vuoden 2017 kulttuuripääkaupunkiin Pafokseen tai lähde vaellukselle Troodosvuoristoon.
Johanna Johanna 11.3.2019

Kaupunkiopas Prahaan

Praha on yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista, eikä ihme. Kaupungin kauneus on vertaansa vailla ja kaupungissa riittää annettavaa ja ihasteltavaa ympäri vuoden. Mikä parasta, hintatasokin on varsin maltillinen. Poimi tästä paikallisen vinkit antoisan loman suunnitteluun!
Johanna Johanna 15.4.2017