Mallintyöt veivät Niina Backmanin Italiaan - ja rakkaus syttyi

Kun Niina Backman (ent. Herala) oli lapsi, mummi vei hänet tutustumaan Lontoon teattereihin. Myöhemmin hän nousi itse muotimaailman lavoille mm. Italiassa. Mutta mikä on nykyään Niinan lempimatkakohde? Entä minkälaisesta lomasta hän seuraavaksi haaveilee? Lue Niinan matkahaastattelu!

Lähtöselvitys

Kuka: Niina Backman, juontaja-näyttelijä
Mikä saa lomalla hymyilemään: Sataprosenttinen aika perheen kanssa.

Minne ensimmäinen ulkomaanmatkasi suuntautui?

– Pääsin 13-vuotiaana isän ja mummin kanssa Lontooseen. He kävivät joka vuosi Lontoossa teatterireissulla. Reissuun kuului aina samat esitykset: Oopperan Kummitus, Cats ja Les Miserable. Mummistani oli tullut jokavuotinen tuttu kasvo yleisössä, joten hän pääsi esitysten jälkeen takahuoneeseen moikkaamaan näyttelijöitä. Teatteri on ollut lähellä sydäntäni aina ja matka Lontoon suuriin ja arvostettuihin teatterisaleihin avasi tuota maailmaa vielä entisestään.

Miksi tykkäät matkustella?

– Matkailussa parasta on oman kiireisen arjen pysäyttäminen. Mieli tyhjenee täysin vieraassa ympäristössä, ulkomailla on paljon enemmän auki ja vastaanottavainen. On mielenkiintoista tutustua erilaisiin kulttuureihin. Luonto, arkkitehtuuri ja ruoka ovat tärkeitä matkustellessa.

Mikä on hauskin / ihanin / kamalin lomamuistosi?

– Olin juuri suorittanut sukelluskortin Suomessa ja siitä innostuneena lähdimme mieheni kanssa Egyptiin Punaisellemerelle sukeltamaan. Eräällä sukellusreissulla unohdin tasata paineet maskista, ja kun nousimme takaisin pintaan molempia silmiäni koristi nyrkin kokoiset pandat. Loppuloman näytin käytännössä hakatulta. No se ei menoa haitannut koska veden alla siellä oltiin lopulta koko ajan.

Mikä on lempilomakohteesi? Mikä maa on vienyt sydämesi?

Italia on ehdottomasti suosikkini! Tehdessäni mallintöitä sain tutustua Italiaan. Rakastan Italian kulttuuria, italialaista temperamenttia ja ihmisten tapaa suhtautua toisiinsa. Myös häämatkamme suuntautui Italian pääkaupunkiin, romanttiseen Roomaan.

Mitä ilman et voi matkustaa? Mitä pakkaat aina reissuille mukaan?

– Pakkaan kuulemma liikaa reissulle. Vaatteita löytyy matkalaukusta viikon reissulle parin viikon edestä. Yleensä mieheni tekeekin karsinnan vaatteissa päivää ennen matkalle lähtöä ja lopulta matkan jälkeen totean jälleen pakanneeni turhia vaatteita mukaan.

Kenen seurassa mieluiten matkustat?

– Perheen. Haluan jakaa hetket tärkeimpien ihmisten kanssa.

Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle maailmalla?

– Kun lähden ulkomaille, haluan puhua englantia ja tutustua paikalliseen kulttuuriin. Toki olen ylpeä suomalaisuudestani. Olen huomannut, että kun ulkomailla tulee ilmi mistä olen kotoisin, se herättää aina paljon positiivista kiinnostusta, mikä tuntuu mukavalta. Kerron mielelläni kotimaastani.

Minkälaisesta lomamatkasta seuraavaksi haaveilet?

  • Thaimaa on ehdottomasti seuraava paikka missä haluan käydä ja itse asiassa matka onkin jo suunnitteilla ensi vuoden puolelle. Pidempi matka Italiaan on myös haaveissa.

Muita samankaltaisia

Treeniloma Rodoksella - hiihtäjä Kerttu Niskasen vinkit

Hiihtäjä Kerttu Niskaselle kertyy talvisin paljon reissupäiviä, kun hän kiertää hiihtokisoja ympäri maailmaa. Pari kertaa vuodessa Kerttu kuitenkin jättää sukset kotiin ja lähtee lomamatkalle – mutta ei ammattiurheilija silloinkaan pelkästään rantatuolissa makoile. Lue Kertun treenilomasta Rodokselle ja nappaa kuntoiluvinkit omallekin lomalle.
SallaS SallaS

Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.
SallaS SallaS

Lentoemännän kauneusvinkit pitkälle lennolle + tax freen suosituimmat kosmetiikkatuotteet

Lentokoneissa sisäilman kosteus saattaa olla vain 15 prosenttia, kun normaalisti huoneilmassa se on yli 40 prosenttia. Erityisesti pitkillä, yli 10 tuntia kestävillä lennoilla, iho joutuukin kovalle koetukselle. Miten siis lentoemännät onnistuvatkaan pysymään aina niin hehkeinä? TUI flyn lentoemäntänä työskentelevä Yasmin paljastaa nyt parhaat vinkkinsä kuivaa lentokoneilmaa vastaan.
SallaS SallaS

Mediapersoona Mikko Silvennoinen Playa del Inglesissä: ”Viihdyn täällä ihan homona!”

Media-alan yrittäjä Mikko Silvennoinen lomailee Gran Canarialla pari kertaa talvessa. Monipuoliselta saarelta löytyy aina jotain uutta ja mielenkiintoista.
SallaS SallaS