Muistatko vielä nämä matkaesitteet?

Matkaesitteet ja tarjouslehtiset saivat aikanaan lukijansa haikailemaan lämpimälle hiekalle. Nykyään lomaunelmointi maksimoidaan parhaimmillaan usean ruudun taktiikalla: televisiosta, tabletilta, älypuhelimesta...

Paperisen matkaesitteen selailemisella voisi edelleen olla hetkensä aamukahvipöydässä tai bussimatkalla työpaikalle. Matkojen myynnin siirtyminen nettiin on kuitenkin tehnyt paperisista esitteistä vanhanaikaisia, hitaita ja kalliita toteuttaa.

Myös TUI heitti perinteisen matkaesitteensä lopullisesti paperinkeräykseen jo muutama vuosi sitten. Nykyään matkaesitteen tilalle, aamukahvipöydässä tai bussissa hypisteltäväksi, on suunniteltu uusi aikakauslehtimäinen julkaisu, TUI Travel -lehti.

Vaikka paperiesite onkin jo historiaa, mikään ei toisaalta ole muuttunut: lomia myydään edelleen upeilla maisemilla, ruskettuneilla ja onnellisilla ihmisillä sekä silmiä hivelevillä yksityiskohdilla tasokkaista hotelleista.

Muistatko vielä nämä matkaesitteet ja tarjouslehtiset?

Muistatko vielä ajan kun lomista unelmoitiin paperisten esitteiden ja mainosten äärellä? Millaisia lomamuistoja nämä esitteet tuovat mieleesi?

Seuramatkat yleistyivät 1960-luvulla. Tältä näytti Vingresorin esite tuolloin.
1970-luvulla etelänlomien suosio kasvoi. Esitteissä näkyi myös tuon ajan uimapukumuoti.
70- ja 80-lukujen vaihteessa matkailu oli "halpaa lystiä". Tuolloin matkustettiin myös hiihtolomille keski-Eurooppaan.
80-luvulla matkustettiin Hassen siivillä Mallorcalle alle 1000 mummon markalla. Lentoasemalle pääsi kätevästi usealta eri paikkakunnalta omalla bussilla.
90-luvulla markkinoitiin entistäkin edullisempia lapsihintoja Indiana Jones -hengessä. Esitteestä löytyi myös suurkaupunkeihin keskittyvä liite. Huomionarvoista on myös, että esitteen kaikki hinnat sisälsivät marraskuun 1991 devalvaation!
90-luvun puolessa välissä juhlittiin Finnmatkojen 30-vuotista historiaa. Juhlatalven esitteen avulla kerättiin suomalaisten lomakuvia, ja palkinnoksi parhaimmalle luvattiin 100 markan arvoinen lomaseteli.
2000-luvun alussa elimme vielä vahvasti paperiesitteiden aikaa. Sitä jaksoi paremmin, kun oli jotain, mitä odottaa.

TUI Travel -lehti

Aikakauslehtimäinen TUI Travel -lehti julkaistaan pari kertaa vuodessa ja se sisältää runsaasti artikkeleita eri lomakohteista, henkilöhaastatteluja, käytännöllisiä vinkkejä lasten kanssa matkustaville, ohjeita oikeanlaisen aurinkovoiteen valintaan sekä paljon muuta.

TUI Travel -lehti 1/2017