Matkaoppaana maailmalla

8.11.2017
Maria
"Tärkein asia matkustamisessa on nähdä jotain ihan muuta kuin omia kotinurkkia ja ottaa asiat vastaan niin kuin ne tulevat, turhia hermoilematta." Lue TUIn oppaana työskentelevän Tuijan haastattelu.

Monipuolinen maailmanmatkaaja

– Olen tehnyt ulkomaankohteissa vähän kaikenlaista; lastenkerhonvetäjä, retkiopas, kohdepäällikkö, varausvastaava ja palvelupäällikkö ovat tuttuja titteleitä. Kaikki työt ovat olleet mieluisia, mutta ennen kaikkea tässä työssä pääasiana on lomailijoiden viihtyvyys ja se, että asiat sujuvat hyvin ja ilman kommelluksia. Jos jotakin yllättävää sattuu, olemme täällä tukena ja apuna asioiden käsittelyssä.

Tuijan vinkit pakkaamiseen

– Käsimatkatavaroihin kannattaa AINA pakata tavaroita joita tarvitsee, kuten esimerkiksi alusvaatteita, paita, shortsit jne. Näin ensimmäinen lomapäivä ei mene kauppojen etsimiseen, jos matkalaukku ei tulekaan samalla koneella. Matkalaukku saapuu kuitenkin yleensä viimeistään päivän tai kahden päästä.

- Matkalaukkua ei tarvitse välttämättä pakata aivan täyteen, sillä kohteesta tulee usein ostettua jotakin, joten parasta on jättää laukku hieman vajaaksi. Kannattaa myös tarkistaa lentoyhtiön matkatavararajoitukset! Useilla lentoyhtiöillä matkatavaroiden painoraja on 20 kg, sisältäen myös käsimatkatavaran.

Tärkein asia matkustamisessa on nähdä jotain ihan muuta kuin omia kotinurkkia ja ottaa asiat vastaan niin kuin ne tulevat, turhia hermoilematta. Iloista lomaa!

Tutustu TUIlaiseen

KUKA: Tuija
MITÄ: TUIn matkaopas
MISSÄ: Fuerteventura
MOTTO: Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.
TYÖSTÄ: Ehdin olla töissä Suomessa kampaajana, mutta loppujen lopuksi veri veti maailmalle. Lopullinen päätös tuli, kun kädet alkoivat reagoida kaikille aineille, joten oli aika vaihtaa alaa. Opiskelin työn ohessa matkailualaa ja suoritin eri kursseja. Hain oppaaksi siis yli 22 vuotta sitten ja tällä matkalla olen edelleen!

Muita samankaltaisia

Treeniloma Rodoksella - hiihtäjä Kerttu Niskasen vinkit

Hiihtäjä Kerttu Niskaselle kertyy talvisin paljon reissupäiviä, kun hän kiertää hiihtokisoja ympäri maailmaa. Pari kertaa vuodessa Kerttu kuitenkin jättää sukset kotiin ja lähtee lomamatkalle – mutta ei ammattiurheilija silloinkaan pelkästään rantatuolissa makoile. Lue Kertun treenilomasta Rodokselle ja nappaa kuntoiluvinkit omallekin lomalle.
SallaS SallaS 26.3.2019

Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.
SallaS SallaS 28.2.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018