Matkaoppaana maailmalla

"Tärkein asia matkustamisessa on nähdä jotain ihan muuta kuin omia kotinurkkia ja ottaa asiat vastaan niin kuin ne tulevat, turhia hermoilematta." Lue TUIn oppaana työskentelevän Tuijan haastattelu.

Monipuolinen maailmanmatkaaja

– Olen tehnyt ulkomaankohteissa vähän kaikenlaista; lastenkerhonvetäjä, retkiopas, kohdepäällikkö, varausvastaava ja palvelupäällikkö ovat tuttuja titteleitä. Kaikki työt ovat olleet mieluisia, mutta ennen kaikkea tässä työssä pääasiana on lomailijoiden viihtyvyys ja se, että asiat sujuvat hyvin ja ilman kommelluksia. Jos jotakin yllättävää sattuu, olemme täällä tukena ja apuna asioiden käsittelyssä.

Tuijan vinkit pakkaamiseen

– Käsimatkatavaroihin kannattaa AINA pakata tavaroita joita tarvitsee, kuten esimerkiksi alusvaatteita, paita, shortsit jne. Näin ensimmäinen lomapäivä ei mene kauppojen etsimiseen, jos matkalaukku ei tulekaan samalla koneella. Matkalaukku saapuu kuitenkin yleensä viimeistään päivän tai kahden päästä.

- Matkalaukkua ei tarvitse välttämättä pakata aivan täyteen, sillä kohteesta tulee usein ostettua jotakin, joten parasta on jättää laukku hieman vajaaksi. Kannattaa myös tarkistaa lentoyhtiön matkatavararajoitukset! Useilla lentoyhtiöillä matkatavaroiden painoraja on 20 kg, sisältäen myös käsimatkatavaran.

Tärkein asia matkustamisessa on nähdä jotain ihan muuta kuin omia kotinurkkia ja ottaa asiat vastaan niin kuin ne tulevat, turhia hermoilematta. Iloista lomaa!

Tutustu TUIlaiseen

KUKA: Tuija
MITÄ: TUIn matkaopas
MISSÄ: Fuerteventura
MOTTO: Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.
TYÖSTÄ: Ehdin olla töissä Suomessa kampaajana, mutta loppujen lopuksi veri veti maailmalle. Lopullinen päätös tuli, kun kädet alkoivat reagoida kaikille aineille, joten oli aika vaihtaa alaa. Opiskelin työn ohessa matkailualaa ja suoritin eri kursseja. Hain oppaaksi siis yli 22 vuotta sitten ja tällä matkalla olen edelleen!