8.11.2017

Matkaoppaana maailmalla

"Tärkein asia matkustamisessa on nähdä jotain ihan muuta kuin omia kotinurkkia ja ottaa asiat vastaan niin kuin ne tulevat, turhia hermoilematta." Lue TUIn oppaana työskentelevän Tuijan haastattelu.

Monipuolinen maailmanmatkaaja

– Olen tehnyt ulkomaankohteissa vähän kaikenlaista; lastenkerhonvetäjä, retkiopas, kohdepäällikkö, varausvastaava ja palvelupäällikkö ovat tuttuja titteleitä. Kaikki työt ovat olleet mieluisia, mutta ennen kaikkea tässä työssä pääasiana on lomailijoiden viihtyvyys ja se, että asiat sujuvat hyvin ja ilman kommelluksia. Jos jotakin yllättävää sattuu, olemme täällä tukena ja apuna asioiden käsittelyssä.

Tuijan vinkit pakkaamiseen

– Käsimatkatavaroihin kannattaa AINA pakata tavaroita joita tarvitsee, kuten esimerkiksi alusvaatteita, paita, shortsit jne. Näin ensimmäinen lomapäivä ei mene kauppojen etsimiseen, jos matkalaukku ei tulekaan samalla koneella. Matkalaukku saapuu kuitenkin yleensä viimeistään päivän tai kahden päästä.

- Matkalaukkua ei tarvitse välttämättä pakata aivan täyteen, sillä kohteesta tulee usein ostettua jotakin, joten parasta on jättää laukku hieman vajaaksi. Kannattaa myös tarkistaa lentoyhtiön matkatavararajoitukset! Useilla lentoyhtiöillä matkatavaroiden painoraja on 20 kg, sisältäen myös käsimatkatavaran.

Tärkein asia matkustamisessa on nähdä jotain ihan muuta kuin omia kotinurkkia ja ottaa asiat vastaan niin kuin ne tulevat, turhia hermoilematta. Iloista lomaa!

Tutustu TUIlaiseen

KUKA: Tuija
MITÄ: TUIn matkaopas
MISSÄ: Fuerteventura
MOTTO: Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.
TYÖSTÄ: Ehdin olla töissä Suomessa kampaajana, mutta loppujen lopuksi veri veti maailmalle. Lopullinen päätös tuli, kun kädet alkoivat reagoida kaikille aineille, joten oli aika vaihtaa alaa. Opiskelin työn ohessa matkailualaa ja suoritin eri kursseja. Hain oppaaksi siis yli 22 vuotta sitten ja tällä matkalla olen edelleen!

Muita samankaltaisia

Euroopan kuumimmat festarit

Miltä kuulostaisi festivaalimatka Euroopan kaupunkeihin mukavasti hotellissa yöpyen? Lue neljä vinkkiä Euroopan kuumimmille festareille kesä- ja heinäkuulle.
Johanna Johanna 17.12.2019

Dubain hotellisuosikit

Dubaista löytyy kaikki, mitä vain voit kuvitella. Kauniita rantoja, mahtavia hotelleja ja maailmanluokan ostosmahdollisuudet. Upeita hotelleja on itseasiassa niin paljon, että oikean hotellin löytäminen voi tuntua haastavalta. Siksi esittelemmekin viisi hotellisuosikkiamme, jotka sopivat kaikenikäisille lomanautiskelijoille.
Johanna Johanna 12.12.2019

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora 11.12.2019

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna 24.10.2019