Mein Schiff eli Meitsin Paatti – Made in Finland

Mikä on lähes 300 metriä pitkä, sini-valkoinen, sillä on TUI-logo savupiipussa ja se on valmistettu Turussa? Vastauksia on ainakin viisi, sillä edelliset ominaisuudet sopivat Meyerin Turun-telakalla valmistuneisiin Mein Schiff -risteilyaluksiin. Katso kuvat vuonna 2017 valmistuneesta risteilijästä.

Nimestään huolimatta sarjan uusin alus, Kutonen, on neljäs Meyer Turku Oy:n telakalta valmistunut Mein Schiff -risteilyalus. Kuutosta ennen telakalta ovat valmistuneet 3, 4 ja 5, jotka kaikki muistuttavat toisiaan.

Alusten nimi viittaa vahvasti saksan kieleen, ja vapaasti käännettynä nimi olisi suomeksi Meitsin Paatti, tai vähän virallisemmin Minun Laivani. Risteilijät onkin suunniteltu saksalaisille matkustajille, ja risteilyt eivät ole varattavissa TUI Suomen verkkosivuilta. Edellinen ei kuitenkaan tarkoita, ettemmekö voisi olla ylpeitä suomalaisen laivanrakennuksen saavutuksista!

Pääsimme tutustumaan uutuuttaan hohtavalle Minun Laivalleni, kun alus teki ainutlaatuisen vierailun Helsinkiin kesällä 2017.

Mein Schiff 6:n vieressä tuntee itsensä pieneksi. Yläkannen tasolle on laiturin pinnasta matkaa 37 metriä.
Mein Schiff 6 Diamond Lounge
Turussa rakennettuja Mein Schiffejä yhdistää laivan peräpään ”Timanttibaari”, Diamond Lounge, joka ulkoa muistuttaa timanttia…
…ja sisältä tarjoaa hienon näköalan ulos. Helsinki Timanttibaarin näköalana jäänee ainutkertaiseksi, sillä alus suuntasi kertaluonteisen Itämeri-risteilyn jälkeen Karibialle.
Lumas-baari, Mein Schiff
Lumas-baari on kuin viihtyisän loungen ja taidegallerian sekoitus.
Puhtaus on puoli ruokaa! Rivi käsienpesualtaita on sijoitettu sopivasti buffet-ravintolan sisäänkäynnille.
Somiste-koivut...
Puuveistoksia Mein Schiff 6:lla
...puiset veistokset...
...ja puiset design-istuimet kielivät pohjoismaisesta tyylistä.

Mein Schiff 6 lukuina

Bruttovetoisuus 99 500 GT
Pituus 294 m
Leveys 36 m
Syväys 8 m
Kansien määrä 15
Matkustajia 2506
Rakentaminen alkoi 23.6.2015
Laiva lähti Turun telakalta 9.5.2017

Mein Schiff 6:n jälkeen Turussa valmistuvat saman sarjan 1 ja 2. Uusien sisaralusten tilanne loppuvuodesta 2017 oli se, että Mein Schiff 2:n kölinlasku ja 1:n vesillelasku oli jo tapahtunut.
Katso kartalta, missä alus parhaillaan seilaa.
Katso video aluksen matkaanlähdöstä Turusta.

*

Lue myös:

Kuvat: Jaakko Valkiainen