Meksikon parhaat rannat

Unelmarantojen etsijät löytävät tiensä ennemmin tai myöhemmin Meksikon rannikolle. Täällä rantoja on paljon ja jokainen voi löytää helposti oman suosikkinsa, pidit sitten klassisesta palmujen reunustamasta unelmarannasta tai snorklausparatiisista sademetsän syleilyssä. Lomasuunnitelmia tehdessä kannattaa ainakin nämä kuusi Meksikon rantaa kirjata muistiin.

1. Tulum

Meksikon, ja kenties koko maailman, kaunein ranta on Tulumissa. Häikäisevän turkoosi meri ja rantaa ympäröivä vehreys on hurmannut jokaisen, joka on astunut Tulumin rannan liidunvalkealle hiekalle. Tunnelma täällä on mukavan rento. Hyvä keino tutustua alueeseen on pyöräillä rantasuikaleelta toiselle. Rannalla on useita kahviloita ja ravintoloita, joten voit hyvin viettää täällä vaikka koko päivän.

Tulumin liidunvalkea ranta
Tulumin liidunvalkea ranta

2. Playa Norte, Isla Mujeres

Isla Mujeresin paratiisisaarelle pääset kätevästi Cancunista. Venematka saarelle kestää noin puolituntia. Isla Mujeresilla on useampi vaaleahiekkainen ranta. Kaunein niistä on 700 metrin pituinen Playa Norte, jossa vesi on lähes läpinäkyvän kirkasta. Saaren edustalla on useita koralliriuttoja, joita snorklauksen ja sukelluksen ystävien on vaikea vastustaa.

Isla Mujeres on todellinen paratiisisaari
Isla Mujeres on todellinen paratiisisaari

3. Isla de Holbox

Isla de Holbox on n. 40 kilometriä leveä saaren suikale Jukatanin niemimaan edustalla. Cancunista autolla (ja veneellä) matka Holboxille taittuu muutamassa tunnissa. Perillä sinua odottavat hiekkaiset kadut, pienet viihtyisät hotellit ja upeat rannat. Rantoja onkin useita kilometrejä, vesi turkoosin kirkasta ja matalaa. Saaren luonto on jätetty koskemattomaksi saarella pesivien lintujen suojelemiseksi. Täällä myös matkailija voi levähtää – irtaantuminen arjesta on totaalista!

Valkoiset, matalat rannat jatkuvat silmänkantamattomiin pienellä Isla de Holboxin paratiisisaarella
Valkoiset, matalat rannat jatkuvat silmänkantamattomiin pienellä Isla de Holboxin paratiisisaarella

4. Akumal

Akumal sijaitsee Playa del Carmenin ja Tulumin välissä. Täällä hiekka on todella hienojakoista, kuin puuteria, ja vesi sopii erityisen hyvin snorklaamiseen. Akumalin hiljaisessa lomakylässä useimmat hotellit sijaitsevat aivan rannan tuntumassa. Ranta tunnetaan myös mahtavien merikilpikonnien pesimäpaikkana.

Akumalin hiekka on kuin puuteria
Akumalin hiekka on kuin puuteria

5. Playa del Carmen

Mereltä katsottuna Playa del Carmenin rantaviivalla pilkottavat palmujen reunustamat vaaleat rannat. Jalat uppoavat kevyesti pehmeään hiekkaan, tuuli kahisuttaa palmujen oksia ja koralliriutat kutsuvat snorklausretkelle. Rantaelämän lisäksi Playa del Carmen tarjoaa hyviä ostosmahdollisuuksia, ravintolaelämyksiä ja baareja. Matkakohteena Playa del Carmen on ehdottomasti eloisampi ja menevämpi kuin Akumal tai Isla de Holbox.

Playa del Carmenissa on palmujen reunustamat rannat ja koralliriutat, jotka kutsuvat snorklausretkille
Playa del Carmenissa on palmujen reunustamat rannat ja koralliriutat, jotka kutsuvat snorklausretkille

6. Cancun

Mayarivieran suurin lomakohde on Cancun, jossa hotellien tyylikkäät allasalueet ulottuvat palmujen verhoamille unelmarannoille. Alueen upeimmat rannat ovat Playa Defines ja Puerto Morelos. Cancun on todellinen lomakaupunki, isoine lentokenttineen, ostoskeskuksineen sekä ranta- ja yöelämineen.

Cancunissa on kaikkea – kauniista rannoista isoihin ostoskeskuksiin
Cancunissa on kaikkea – kauniista rannoista isoihin ostoskeskuksiin

Muita samankaltaisia

10 Instagram-ystävällistä rantaa Euroopassa

Useimmille lomailijoille yksi tärkeä osa lomakokemuksesta on myös sen jakaminen. Aurinkovarjojen rivit unelmarannalla, varpaat hiekassa, turkoosi meri – nämä postikorteista tutut maisemat ovat edelleen meille visuaalisesti tärkeitä palasia. Perinteiset postikortit ovat tosin saaneet väistyä sosiaalisen median astuttua pelikentälle. Postimerkkien ja osoitekirjojen sijasta meillä on nyt filtterit, häshtägit ja feedit.
Johanna Johanna

5 ympäristösertifioitua hotellia kesälomalle

Asia, joka muodostuu yhä tärkeämmäksi matkailijoiden keskuudessa, on ympäristösertifioidut hotellit. 95 prosenttia TUIn asiakkaista pitää vastuullisuutta tärkeänä osana lomaa ja noin joka viides ei voisi kuvitella majoittuvansa hotelliin, joka ei ole ympäristösertifioitu. Tämän osoittaa vastikään tehty asiakastutkimus. Tähän olemme listanneet viisi suosituinta kesäkauden ympäristösertifioitua hotelliamme.
Oona Oona

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora