Monipuolinen Egypti - unelmarantoja ja tunnelmallinen Sahara

Upeat rannat, romanttinen autiomaa auringonlaskun aikaan ja villit jeeppisafarit kutsuvat! Tutustu Egyptiin todellisten Egypti-asiantuntijoiden eli TUIn kohdehenkilökunnan kertomana.

Miksi juuri Egypti?

Egyptiin matkustamiseen on monia syitä. Maa on hyvin kaunis ja sää on hyvä ympäri vuoden. Maan historia on erittäin vaikuttavaa, ja voit käydä pyramideissa, haudoissa ja temppeleissä, Niilin-risteilyllä ja Saharassa. Egyptin rannat ovat upeita ja sukellus- ja snorklausmahdollisuudet hyvät. Punaisenmeren vesi on erittäin kirkasta, koralliriutat värikkäitä ja vedenpinnan alainen elämä muutenkin vilkasta.

Mikä on parasta, mitä voi tehdä ilmaiseksi Egyptissä?

Egyptissä teemme asioita, joita me rakastamme. Tykkäämme kävellä kauniin auringon alla meren rannalla tai ja syömme mistä pidämme. Parasta on se tunne, että kaikki on mahdollista milloin vaan. Esimerkiksi yöelämää on seitsemänä päivänä viikossa, ja myös kaikki kaupat, ravintolat ja kahvilat ovat melkein aina auki.

Mikä on Egyptin romanttisin paikka?

Romanttisin paikka on Hurghadan autiomaa auringonlaskun aikaan. Auringonlaskun hetkessä on paljon energiaa. Kun aurinko laskee, voit tuntea rauhaa ja vapautta. Hetki on unohtumaton, kun katsoo auringon painumista aavikon taakse. Aivan kuin hetki olisi tehty vain sinua varten.

Mitä paikalliset ihmiset tekevät vapaa-ajallaan?

Egyptiläiset katsovat mielellään jalkapalloa kahviloissa ja television ääressä istuu kaikenikäiset ihmiset. Useimmat perheet ovat urheiluseurojen jäseniä ja äidit ja isät keskustelevat muiden äitien ja isien kanssa, kun lapset pelaavat urheilua tai harrastavat.

Mitkä ovat parhaat retket hurjapäille?

Varmastikin jeeppisafari Saharassa, jossa ajetaan jeepillä auton kuoppaista autiomaata noin 45 kilometrin matkat. Välillä tuntuu kuin lentäisi, kun joka puolella näkyy vain hiekkaa. Retken kohokohta on tutustua beduiinien elämään.

Mikä on kiehtovin eläin, jonka voi nähdä Egyptissä luonnossa?

Muuttohaukka eli jalohaukka on nopein olento maan päällä ja se voi lentää yli 400 kilometriä tunnissa. Sen näkökyky on kolme kertaa parempi kuin ihmisillä. Metsästysmuuttohaukat maksavat omaisuuden, koulutetun haukan hinta voi ylittää puoli miljoonaa Egyptin puntaa. Egyptiläiset rakastavat haukkoja, aivan kuten faaraot.