Monipuolinen Egypti - unelmarantoja ja tunnelmallinen Sahara

30.1.2018
Johanna
Egypti on TUIn uutuuskohde talvella 18/19. Upeat rannat, romanttinen autiomaa auringonlaskun aikaan ja villit jeeppisafarit kutsuvat! Tutustu Egyptiin todellisten Egypti-asiantuntijoiden eli TUIn kohdehenkilökunnan kertomana.

Miksi juuri Egypti?

Egyptiin matkustamiseen on monia syitä. Maa on hyvin kaunis ja sää on hyvä ympäri vuoden. Maan historia on erittäin vaikuttavaa, ja voit käydä pyramideissa, haudoissa ja temppeleissä, Niilin-risteilyllä ja Saharassa. Egyptin rannat ovat upeita ja sukellus- ja snorklausmahdollisuudet hyvät. Punaisenmeren vesi on erittäin kirkasta, koralliriutat värikkäitä ja vedenpinnan alainen elämä muutenkin vilkasta.

Mikä on parasta, mitä voi tehdä ilmaiseksi Egyptissä?

Egyptissä teemme asioita, joita me rakastamme. Tykkäämme kävellä kauniin auringon alla meren rannalla tai ja syömme mistä pidämme. Parasta on se tunne, että kaikki on mahdollista milloin vaan. Esimerkiksi yöelämää on seitsemänä päivänä viikossa, ja myös kaikki kaupat, ravintolat ja kahvilat ovat melkein aina auki.

Mikä on Egyptin romanttisin paikka?

Romanttisin paikka on Hurghadan autiomaa auringonlaskun aikaan. Auringonlaskun hetkessä on paljon energiaa. Kun aurinko laskee, voit tuntea rauhaa ja vapautta. Hetki on unohtumaton, kun katsoo auringon painumista aavikon taakse. Aivan kuin hetki olisi tehty vain sinua varten.

Mitä paikalliset ihmiset tekevät vapaa-ajallaan?

Egyptiläiset katsovat mielellään jalkapalloa kahviloissa ja television ääressä istuu kaikenikäiset ihmiset. Useimmat perheet ovat urheiluseurojen jäseniä ja äidit ja isät keskustelevat muiden äitien ja isien kanssa, kun lapset pelaavat urheilua tai harrastavat.

Mitkä ovat parhaat retket hurjapäille?

Varmastikin jeeppisafari Saharassa, jossa ajetaan jeepillä auton kuoppaista autiomaata noin 45 kilometrin matkat. Välillä tuntuu kuin lentäisi, kun joka puolella näkyy vain hiekkaa. Retken kohokohta on tutustua beduiinien elämään.

Mikä on kiehtovin eläin, jonka voi nähdä Egyptissä luonnossa?

Muuttohaukka eli jalohaukka on nopein olento maan päällä ja se voi lentää yli 400 kilometriä tunnissa. Sen näkökyky on kolme kertaa parempi kuin ihmisillä. Metsästysmuuttohaukat maksavat omaisuuden, koulutetun haukan hinta voi ylittää puoli miljoonaa Egyptin puntaa. Egyptiläiset rakastavat haukkoja, aivan kuten faaraot.

Muita samankaltaisia

Rodoksen hotellisuosikit

Kauniita rantoja, sitruslehtoja ja viehättäviä vuoristokyliä – ei ole ihme, että Rodoksen suosio on vankka Kreikan-matkaajien keskuudessa. Mutta onko sinulla vaikeuksia löytää sopiva hotelli? Tässä listattuna 5 asiakkaidemme suosikkihotellia Rodoksella.
SallaS SallaS 17.5.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Viiden tähden lomaeuforiaa: Blue Star Euphoria Resort

Kesällä 2018 Kreetalle avattu Blue Star Euphoria Resort on uniikki ja moderni hotelli, joka heti ensimmäisinä aukiolokuukausinaan onnistui hurmaamaan vieraansa tunnelmallaan ja palveluillaan. Hotellin omistaja Marietta Mathioulaki listasi 5 highlightia, jotka tekevät Euphoria Resortista suorastaan euforisen rentoutumispaikan.
SallaS SallaS 5.2.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018