Monipuolinen Egypti - unelmarantoja ja tunnelmallinen Sahara

30.1.2018
Johanna
Egypti on TUIn uutuuskohde talvella 18/19. Upeat rannat, romanttinen autiomaa auringonlaskun aikaan ja villit jeeppisafarit kutsuvat! Tutustu Egyptiin todellisten Egypti-asiantuntijoiden eli TUIn kohdehenkilökunnan kertomana.

Miksi juuri Egypti?

Egyptiin matkustamiseen on monia syitä. Maa on hyvin kaunis ja sää on hyvä ympäri vuoden. Maan historia on erittäin vaikuttavaa, ja voit käydä pyramideissa, haudoissa ja temppeleissä, Niilin-risteilyllä ja Saharassa. Egyptin rannat ovat upeita ja sukellus- ja snorklausmahdollisuudet hyvät. Punaisenmeren vesi on erittäin kirkasta, koralliriutat värikkäitä ja vedenpinnan alainen elämä muutenkin vilkasta.

Mikä on parasta, mitä voi tehdä ilmaiseksi Egyptissä?

Egyptissä teemme asioita, joita me rakastamme. Tykkäämme kävellä kauniin auringon alla meren rannalla tai ja syömme mistä pidämme. Parasta on se tunne, että kaikki on mahdollista milloin vaan. Esimerkiksi yöelämää on seitsemänä päivänä viikossa, ja myös kaikki kaupat, ravintolat ja kahvilat ovat melkein aina auki.

Mikä on Egyptin romanttisin paikka?

Romanttisin paikka on Hurghadan autiomaa auringonlaskun aikaan. Auringonlaskun hetkessä on paljon energiaa. Kun aurinko laskee, voit tuntea rauhaa ja vapautta. Hetki on unohtumaton, kun katsoo auringon painumista aavikon taakse. Aivan kuin hetki olisi tehty vain sinua varten.

Mitä paikalliset ihmiset tekevät vapaa-ajallaan?

Egyptiläiset katsovat mielellään jalkapalloa kahviloissa ja television ääressä istuu kaikenikäiset ihmiset. Useimmat perheet ovat urheiluseurojen jäseniä ja äidit ja isät keskustelevat muiden äitien ja isien kanssa, kun lapset pelaavat urheilua tai harrastavat.

Mitkä ovat parhaat retket hurjapäille?

Varmastikin jeeppisafari Saharassa, jossa ajetaan jeepillä auton kuoppaista autiomaata noin 45 kilometrin matkat. Välillä tuntuu kuin lentäisi, kun joka puolella näkyy vain hiekkaa. Retken kohokohta on tutustua beduiinien elämään.

Mikä on kiehtovin eläin, jonka voi nähdä Egyptissä luonnossa?

Muuttohaukka eli jalohaukka on nopein olento maan päällä ja se voi lentää yli 400 kilometriä tunnissa. Sen näkökyky on kolme kertaa parempi kuin ihmisillä. Metsästysmuuttohaukat maksavat omaisuuden, koulutetun haukan hinta voi ylittää puoli miljoonaa Egyptin puntaa. Egyptiläiset rakastavat haukkoja, aivan kuten faaraot.

Muita samankaltaisia

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019