30.1.2018

Monipuolinen Egypti - unelmarantoja ja tunnelmallinen Sahara

Egypti on TUIn uutuuskohde talvella 18/19. Upeat rannat, romanttinen autiomaa auringonlaskun aikaan ja villit jeeppisafarit kutsuvat! Tutustu Egyptiin todellisten Egypti-asiantuntijoiden eli TUIn kohdehenkilökunnan kertomana.

Miksi juuri Egypti?

Egyptiin matkustamiseen on monia syitä. Maa on hyvin kaunis ja sää on hyvä ympäri vuoden. Maan historia on erittäin vaikuttavaa, ja voit käydä pyramideissa, haudoissa ja temppeleissä, Niilin-risteilyllä ja Saharassa. Egyptin rannat ovat upeita ja sukellus- ja snorklausmahdollisuudet hyvät. Punaisenmeren vesi on erittäin kirkasta, koralliriutat värikkäitä ja vedenpinnan alainen elämä muutenkin vilkasta.

Mikä on parasta, mitä voi tehdä ilmaiseksi Egyptissä?

Egyptissä teemme asioita, joita me rakastamme. Tykkäämme kävellä kauniin auringon alla meren rannalla tai ja syömme mistä pidämme. Parasta on se tunne, että kaikki on mahdollista milloin vaan. Esimerkiksi yöelämää on seitsemänä päivänä viikossa, ja myös kaikki kaupat, ravintolat ja kahvilat ovat melkein aina auki.

Mikä on Egyptin romanttisin paikka?

Romanttisin paikka on Hurghadan autiomaa auringonlaskun aikaan. Auringonlaskun hetkessä on paljon energiaa. Kun aurinko laskee, voit tuntea rauhaa ja vapautta. Hetki on unohtumaton, kun katsoo auringon painumista aavikon taakse. Aivan kuin hetki olisi tehty vain sinua varten.

Mitä paikalliset ihmiset tekevät vapaa-ajallaan?

Egyptiläiset katsovat mielellään jalkapalloa kahviloissa ja television ääressä istuu kaikenikäiset ihmiset. Useimmat perheet ovat urheiluseurojen jäseniä ja äidit ja isät keskustelevat muiden äitien ja isien kanssa, kun lapset pelaavat urheilua tai harrastavat.

Mitkä ovat parhaat retket hurjapäille?

Varmastikin jeeppisafari Saharassa, jossa ajetaan jeepillä auton kuoppaista autiomaata noin 45 kilometrin matkat. Välillä tuntuu kuin lentäisi, kun joka puolella näkyy vain hiekkaa. Retken kohokohta on tutustua beduiinien elämään.

Mikä on kiehtovin eläin, jonka voi nähdä Egyptissä luonnossa?

Muuttohaukka eli jalohaukka on nopein olento maan päällä ja se voi lentää yli 400 kilometriä tunnissa. Sen näkökyky on kolme kertaa parempi kuin ihmisillä. Metsästysmuuttohaukat maksavat omaisuuden, koulutetun haukan hinta voi ylittää puoli miljoonaa Egyptin puntaa. Egyptiläiset rakastavat haukkoja, aivan kuten faaraot.

Muita samankaltaisia

Uusi TUI Blue – enemmän kuin hotelli

TUI Blue on uusi lippulaivamme ja koostuu kolmesta erilaisesta hotellityypistä: For All, For Two ja For Families. TUI Blue -hotelleissa tutustut paremmin kohteeseesi ja matkakumppaniisi, riippumatta vuodenajasta ja siitä kenen kanssa lomailet. TUI Blue on enemmän kuin hotelli - se on elämys.
Noora Noora 7.11.2019

Parhaat rannat Dominikaanisessa Tasavallassa

Dominikaaninen tasavalta tarjoaa monia unelmarantoja. Tähän olemme listanneet ehdottomat suosikkirantamme.
Oona Oona 29.10.2019

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna 24.10.2019

Curacaon tulevaisuuden esikuvat

Trooppisella helmellä, Curacaolla, on monipuolinen kulttuuri, kristallinkirkkaat vedet ja kesä ympäri vuoden. Saaren rikas luonto ja historia ovat jättäneet jälkeensä arvokkaan perinnön. Säilyttääkseen kaiken mitä tällä kauniilla saarella on tarjota, haluaa TUI Care Foundation edistää tulevaisuuden opettajien ympäristötietoisuutta.
Johanna Johanna 27.9.2019