New Yorkin parhaat palat - Vinkit Isoon Omenaan

New York ei ole suurkaupunki, vaan oikeastaan se on pikkukaupunkien yhteenliittymä. Lue matka- ja ravintolavinkkejä Isoon Omenaan.

Ensikertalainen voi yllättyä New Yorkissa. Mielikuvissa kaupunkiin liitetään Vapaudenpatsas, pilvenpiirtäjät ja viileä asenne, mutta vastassa onkin hymyileväinen suurkaupunki, joka on oikeastaan kuin monta pientä kaupunkia liittyneenä yhteen. Kaupunginosien nimetkin ovat jollakin tavalla viehättäviä - Little Italy, Chinatown, Greenwich Village, Chelsea, Tribeca ja Meatpacking District.

Elämää kuin elokuvissa

New York näyttää oikeasti samalta kuin elokuvissa - keltaiset taksit, katumuusikot, lenkkeilijät Hudson-joen varrella, paloportaat talojen julkisivuilla... Nähtävyyksiin tutustuessa aika kuluu mukavasti, mutta yhtä lailla paljon voi kokea vain kävelemällä ympäriinsä, hyppäämällä metroon ja tarkkailemalla elämää puistossa. Bageleita aamiaiseksi, ikkunashoppailua Fifth Avenuella, soutelua veneellä Central Parkissa ja illalliselle ravintolaan, joissa valinnanvaraa piisaa.

Lue ravintolavinkkejä ja kiehtovista nähtävyyksistä New Yorkissa. Mutta koska kyseessä on New York, parhaat muistot syntyvät ehkä jo matkalla varsinaiseen kohteeseen.

New York - nähtävää ja koettavaa

  1. Rockefeller Centerin näköalaterassi tarjoaa yhtä hienot näkymät kuin Empire State Building, mutta jonot ovat lyhyemmät. Osoite: Rockefeller Plaza 45

  2. Highline Park on ehkä maailman omalaatuisin puisto, joka on rakennettu 2,5 kilometriä pitkälle entiselle "ilmaradalle" eli ylhäällä kulkevalle junaradalle. Puisto sijaitsee Meatpacking Districtin Gansevoort Streetin ja West 34th Streetin välillä, 10th ja 12th Avenuen korkeudella.

  3. Sleep No More on interaktiivinen teatteriesitys kolmikerroksissa rakennuksessa. Vierailijat ohjataan taloon naamiot kasvoilla ja he saavat tutkia eri huoneita, joissa näyttelijät lataavat eteen koko elämän kirjon. Varaa paikkasi ajoissa! Osoite: West 27th Street 530

  4. 9/11 Memorial on vaikuttava muistomerkki 11.9.2001 terrori-iskun uhreille. Osoite: Greenwich Street 180

Ravintolat New Yorkissa - neljä vinkkiä

  1. Yonah Schimmel's Knish Bakery on yksinkertainen pikaruokapaikka ilman anniskeluoikeuksia. Ravintola on kuuluisa jo vuodesta 1910 asti leipomistaan perinteisistä juutalaisista "knisheistä". Ne ovat kuin suuria sämpylöitä, joiden sisällä voi olla esimerkiksi perunamuusia, sipulia, kaalia ja sieniä. Osoite: East Houston Street 137, Lower East Side

  2. Oyster Bar on klassinen ravintola, jonka listalta löytyy ostereita ja kalaruokia. Ravintola sijaitsee Grand Central Stationin alakerrassa. Nauti ostereita baaritiskillä tai elegantteja annoksia Rafael Guastavinon suunnitteleman tiiliholvin alla. Grand Central Station sijaitsee Park Avenuen ja East 42nd Streetin kulmassa.

  3. Reed Rooster Harlem on ruotsalaisen kokin Marcus Samuelssonin menestyksekäs ravintola, jossa nojataan perinteiseen amerikkalaiseen keittiöön. Skandinavia on kuitenkin vahvasti mukana, josta kertoo jo ravintolan kuuluisin annos, "Helga's Meatballs". Pöytävaraus vaaditaan. Osoite: Lenox Avenue 310

  4. The Spotted Pig on trendikäs ravintola, jossa on tunnelma kuin aidossa brittipubissa. Ravintola sijaitsee Meatpacking Districtillä, lähellä Highline Parkia, ja sen listalta löytyy yksinkertaisia annoksia kuten hampurilaisia, pastaa ja salaatteja. Osoite: West 11th Street 314

Muita samankaltaisia

Kanariansaarten parhaat rannat – 13 vinkkiä

Kanariansaarilla on rantoja joka makuun. Fuerteventuran pitkistä kultaisista rannoista, Teneriffan ainutlaatuisiin laavahiekkaisiin rantoihin. Tässä 13 vinkkiä rakastettujen Kanariansaarten tunnetuille ja tuntemattomammille rannoille.
Noora Noora

Karnevaalit ympäri maailmaa - 7 ainutlaatuista katujuhlaa

Karnevaalit järjestetään kristillisen ja erityisesti katolisen perinteen mukaisesti ennen pääsiäistä edeltävää 40 päivän paastoa. Sana tarkoittaakin kirjaimellisesti "hyvästi liha". Nykyään karnevaalit ovat värikkäitä juhlia, jotka tempaavat vierailijatkin mukaansa. Tutustu seitsemän kaupungin karnevaaleihin!
Johanna Johanna

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna