25.7.2017
SallaS
Tuliainen ilahduttaa aina! Kun et kuitenkaan tiedä, mitä toisit kukkienkastelijalle tai sukulaisille tuliaisiksi, kannattaa valita jotain käytännöllistä. Tutustu tuliaisvinkkeihin Kyprokselta, Gran Canarialta, Jamaikalta ja Turkista!

Kyproslaista hopeaa

Kyproksella hopeakorut ovat kohtuuhintaisia, ja esimerkiksi taidokkaita pukukoruja myydään yleisesti eri puolilla saarta. Pitseistään tunnettu Lefkaran kylä on kuuluisa myös käsintehdyistä hopeatöistään. Aidon hopean tunnistaa leimasta 925, mikä kannattaa tarkistaa ennen ostopäätöstä.

Keramiikkaa Gran Canarialta

Gran Canarialla voi toisinaan törmätä markkinoihin, jonka järjestäjänä on Fedac (Foundation for Ethnography and the Development of Canarian Artisans), eli säätiö, jonka tarkoituksena on tukea paikallista käsityöläiskulttuuria. Näillä markkinoilla myydään muun muassa laadukkaita keramiikka- ja nahkatuotteita kohtuulliseen hintaan. Jos markkinat eivät osu oman loman aikaan, Fedacilla on myymälät myös Playa del Inglésissä ja Las Palmasissa.

Eksotiikkaa kotigrillille Jamaikalta

Jamaikan suosituin tuliainen on mausteseos, jerk, joka sopii erinomaisesti grillatun broilerin ja porsaanlihan kanssa. Seoksen koostumus, kuten myös tulisuus vaihtelee, mutta yleensä siinä on ainakin valkosipulia, chiliä, sipulia, inkivääriä, kanelia, paprikaa, neilikkaa sekä yrttejä. Maukas tuliainen on kätevä hankkia esimerkiksi ruokakaupoista.

Turkista teen ystävälle

Kauniit teekannut ovat Turkissa kaksikerroksisia; vesi kiehuu alemmassa ja teenlehdet hautuvat ylemmässä osassa. Aitoon turkkilaiseen tapaan tee nautitaan pienestä tulppaaninmallisesta lasista, jotta juoman kaunis väri näkyisi parhaiten. Teekannuja ja -laseja koristeellisine aluslautasineen myydään markkinoilla, tavarataloissa ja basaareissa.

Muita samankaltaisia

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Suomalainen hakee lomalta kulttuuria - katso TOP 5 suosituimmat retket

Eurooppalaisissa kesän suosikkikohteissa suomalaiset matkailijat tunnetaan historian ja kulttuurin ystävinä. He myös osallistuvat järjestetyille päiväretkille aktiivisemmin kuin vaikkapa tanskalaiset tai norjalaiset.
SallaS SallaS 9.6.2018

Pride kahdeksassa kaupungissa ympäri maailmaa

Pride-tapahtumista on kasvanut suuria festivaaleja, jotka kestävät jopa viikkoja. Ydinsanoma on paikasta ja toteutuksesta riippumatta sama: edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja yhteiskunnan tasa-arvoisuutta sekä muistuttaa, että kaikilla ihmisellä on vapaus olla sellainen kuin on. Tutustu kahdeksan kaupungin pride-tapahtumiin!
Johanna Johanna 16.5.2018

Nyt kukkii jo! 6 keväistä puutarhamatkakohdetta viherpeukaloille

Viherpeukaloiden kärsivällisyyttä koetellaan, kun kevät etenee hitaasti ja kotipihan kukkapenkit ovat vielä jäässä. Monissa lomakohteissa kevät on huhti-toukokuussa kuitenkin kauneimmillaan ja puutarhoissa ja puistoissa pääsee ihastelemaan tuoretta kukkaloistoa. Tässä kuusi vinkkiä matkakohteista, joissa voi ottaa värikkään varaslähdön kevääseen ja sukeltaa ihaniin puutarhaunelmiin.
SallaS SallaS 2.4.2018