25.7.2017

Tuliaisvinkkejä

Tuliainen ilahduttaa aina! Kun et kuitenkaan tiedä, mitä toisit kukkienkastelijalle tai sukulaisille tuliaisiksi, kannattaa valita jotain käytännöllistä. Tutustu tuliaisvinkkeihin Kyprokselta, Gran Canarialta, Jamaikalta ja Turkista!

Kyproslaista hopeaa

Kyproksella hopeakorut ovat kohtuuhintaisia, ja esimerkiksi taidokkaita pukukoruja myydään yleisesti eri puolilla saarta. Pitseistään tunnettu Lefkaran kylä on kuuluisa myös käsintehdyistä hopeatöistään. Aidon hopean tunnistaa leimasta 925, mikä kannattaa tarkistaa ennen ostopäätöstä.

Keramiikkaa Gran Canarialta

Gran Canarialla voi toisinaan törmätä markkinoihin, jonka järjestäjänä on Fedac (Foundation for Ethnography and the Development of Canarian Artisans), eli säätiö, jonka tarkoituksena on tukea paikallista käsityöläiskulttuuria. Näillä markkinoilla myydään muun muassa laadukkaita keramiikka- ja nahkatuotteita kohtuulliseen hintaan. Jos markkinat eivät osu oman loman aikaan, Fedacilla on myymälät myös Playa del Inglésissä ja Las Palmasissa.

Eksotiikkaa kotigrillille Jamaikalta

Jamaikan suosituin tuliainen on mausteseos, jerk, joka sopii erinomaisesti grillatun broilerin ja porsaanlihan kanssa. Seoksen koostumus, kuten myös tulisuus vaihtelee, mutta yleensä siinä on ainakin valkosipulia, chiliä, sipulia, inkivääriä, kanelia, paprikaa, neilikkaa sekä yrttejä. Maukas tuliainen on kätevä hankkia esimerkiksi ruokakaupoista.

Turkista teen ystävälle

Kauniit teekannut ovat Turkissa kaksikerroksisia; vesi kiehuu alemmassa ja teenlehdet hautuvat ylemmässä osassa. Aitoon turkkilaiseen tapaan tee nautitaan pienestä tulppaaninmallisesta lasista, jotta juoman kaunis väri näkyisi parhaiten. Teekannuja ja -laseja koristeellisine aluslautasineen myydään markkinoilla, tavarataloissa ja basaareissa.

Muita samankaltaisia

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019

Kulttuuria, viiniä ja vaellusta Kyproksella

Kypros houkuttelee matkailijoita erityisesti ihanilla rannoillaan, mutta saarella on paljon muutakin tarjottavaa. Tutustu vaikkapa vuoden 2017 kulttuuripääkaupunkiin Pafokseen tai lähde vaellukselle Troodosvuoristoon.
Johanna Johanna 11.3.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Suomalainen hakee lomalta kulttuuria - katso TOP 5 suosituimmat retket

Eurooppalaisissa kesän suosikkikohteissa suomalaiset matkailijat tunnetaan historian ja kulttuurin ystävinä. He myös osallistuvat järjestetyille päiväretkille aktiivisemmin kuin vaikkapa tanskalaiset tai norjalaiset.
SallaS SallaS 9.6.2018