14.11.2017

Tunnetko nämä lentomatkustajatyypit?

Loma alkaa lennosta. Listasimme kuusi erilaista lentomatkustajatyyppiä – katso löydätkö itsesi tai ystäväsi joukosta!

Kun olet valmistautunut kauan odotettuun lomaan, menomatka on ollut varmasti viimeisenä mielessäsi. Pitkä lento voi tuntua monesti puuduttavalta, mutta pienellä vaivannäöllä ja luovuudella voit tehdä lentomatkasta hauskan ja aika lentää lopulta kuin siivillä. Mukavaa lentoa!

Käsityöihminen

Mitä pidempi lento, sitä enemmän lankaa mukana! Hypistelet lankoja hyvissä ajoin etukäteen ennen lomaa ja valitset ehkä uuden mallin opeteltavaksi, kun kerrankin on aikaa keskittyä puikkoihin tai virkkuukoukkuun. Puikkojen kilinä jatkuu uima-altaalla, ja kotiintuomiseksi Suomen pakkasiin valmistuu vaikkapa villasukat.

Vinkki: Neulepuikot ja virkkuukoukut saa viedä lennolle käsimatkatavarana.

Haaveilija

Et kaipaa sen erikoisempaa puuhaa, vaan annat ajatusten liitää lomaan ja siemailet ansaitun kahvikupillisen. Passikin löytyi pienen etsimisen jälkeen, ehdit ajoissa kentälle ja nyt on aika hellittää hetkeksi. Uppoudut kaikessa rauhassa haaveisiin ja saatat torkahtaakin.

Vinkki: Tiesithän, että useammiten passihakemuksen voi jättää verkossa Poliisin sivustolla.

Lukutoukka

Suomalaiset ovat lukijakansaa ja sinä et ole poikkeus tästä säännöstä. Valitset lukemiset lomakohteen mukaan ja lisäksi pakkaat kassiin aamun lehden. Vannot perinteisen käyttöliittymän nimeen – paperista ei patteri pääse loppumaan.

Vinkki: Lentokentällä on usein jaossa päivän Helsingin Sanomat.

Podcast-fani

Sinulle lento on ihana mahdollisuus lyhentää kuuntelemattomien podcastien pitkää listaa. Lataat vielä kentällä viimeisimmät jaksot suosikki-podcasteista ja kun koneen pyörät irtoavat maasta, olet jo hyvän tovin rentoutunut kuulokkeet korvissa.

Vinkki: Pakkaa varavirtalähteet ja akut aina käsimatkatavaroihin.

Peluri

Uno, Afrikan tähti, Maija, Neljän suora... Sinulla on kassi täynnä tekemistä ja lentomatka sujuu pelaillen. Ethän jää jumiin Saint Helenan saarelle!

Vinkki: Monista suosituista peleista löytyy matkaversio, jonka pelinappulat pysyvät paikoillaan magneettien avulla.

Työmyyrä

Tunnet sanan deadline liiankin hyvin ja näet lentomatkan tilaisuutena päivittää vielä yksi PowerPoint-presentaatio tai vastata sähköpostiin, joka ei vain voi odottaa loman yli. Saat ehkä matkakumppaneiltasi palautetta tavastasi avata läppäri heti, kun turvavyömerkkivalo sammuu.

Vinkki: Mieti vielä, voisiko kone kuitenkin jäädä kotiin ansaitulle tauolle!

Muita samankaltaisia

Euroopan kuumimmat festarit

Miltä kuulostaisi festivaalimatka Euroopan kaupunkeihin mukavasti hotellissa yöpyen? Lue neljä vinkkiä Euroopan kuumimmille festareille kesä- ja heinäkuulle.
Johanna Johanna 17.12.2019

Dubain hotellisuosikit

Dubaista löytyy kaikki, mitä vain voit kuvitella. Kauniita rantoja, mahtavia hotelleja ja maailmanluokan ostosmahdollisuudet. Upeita hotelleja on itseasiassa niin paljon, että oikean hotellin löytäminen voi tuntua haastavalta. Siksi esittelemmekin viisi hotellisuosikkiamme, jotka sopivat kaikenikäisille lomanautiskelijoille.
Johanna Johanna 12.12.2019

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora 11.12.2019

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna 24.10.2019