Tunnetko nämä lentomatkustajatyypit?

14.11.2017
Jaakko
Loma alkaa lennosta. Listasimme kuusi erilaista lentomatkustajatyyppiä – katso löydätkö itsesi tai ystäväsi joukosta!

Kun olet valmistautunut kauan odotettuun lomaan, menomatka on ollut varmasti viimeisenä mielessäsi. Pitkä lento voi tuntua monesti puuduttavalta, mutta pienellä vaivannäöllä ja luovuudella voit tehdä lentomatkasta hauskan ja aika lentää lopulta kuin siivillä. Mukavaa lentoa!

Käsityöihminen

Mitä pidempi lento, sitä enemmän lankaa mukana! Hypistelet lankoja hyvissä ajoin etukäteen ennen lomaa ja valitset ehkä uuden mallin opeteltavaksi, kun kerrankin on aikaa keskittyä puikkoihin tai virkkuukoukkuun. Puikkojen kilinä jatkuu uima-altaalla, ja kotiintuomiseksi Suomen pakkasiin valmistuu vaikkapa villasukat.

Vinkki: Neulepuikot ja virkkuukoukut saa viedä lennolle käsimatkatavarana.

Haaveilija

Et kaipaa sen erikoisempaa puuhaa, vaan annat ajatusten liitää lomaan ja siemailet ansaitun kahvikupillisen. Passikin löytyi pienen etsimisen jälkeen, ehdit ajoissa kentälle ja nyt on aika hellittää hetkeksi. Uppoudut kaikessa rauhassa haaveisiin ja saatat torkahtaakin.

Vinkki: Tiesithän, että useammiten passihakemuksen voi jättää verkossa Poliisin sivustolla.

Lukutoukka

Suomalaiset ovat lukijakansaa ja sinä et ole poikkeus tästä säännöstä. Valitset lukemiset lomakohteen mukaan ja lisäksi pakkaat kassiin aamun lehden. Vannot perinteisen käyttöliittymän nimeen – paperista ei patteri pääse loppumaan.

Vinkki: Lentokentällä on usein jaossa päivän Helsingin Sanomat.

Podcast-fani

Sinulle lento on ihana mahdollisuus lyhentää kuuntelemattomien podcastien pitkää listaa. Lataat vielä kentällä viimeisimmät jaksot suosikki-podcasteista ja kun koneen pyörät irtoavat maasta, olet jo hyvän tovin rentoutunut kuulokkeet korvissa.

Vinkki: Pakkaa varavirtalähteet ja akut aina käsimatkatavaroihin.

Peluri

Uno, Afrikan tähti, Maija, Neljän suora... Sinulla on kassi täynnä tekemistä ja lentomatka sujuu pelaillen. Ethän jää jumiin Saint Helenan saarelle!

Vinkki: Monista suosituista peleista löytyy matkaversio, jonka pelinappulat pysyvät paikoillaan magneettien avulla.

Työmyyrä

Tunnet sanan deadline liiankin hyvin ja näet lentomatkan tilaisuutena päivittää vielä yksi PowerPoint-presentaatio tai vastata sähköpostiin, joka ei vain voi odottaa loman yli. Saat ehkä matkakumppaneiltasi palautetta tavastasi avata läppäri heti, kun turvavyömerkkivalo sammuu.

Vinkki: Mieti vielä, voisiko kone kuitenkin jäädä kotiin ansaitulle tauolle!

Muita samankaltaisia

Kap Verden parhaat rannat

Kap Verden parhaat rannat löytyvät ihanilta lomasaarilta Salilta ja Boavistalta. Unohda uima-altaat ja rannat, joissa hikoillaan kuin sillit suolassa naapurin kanssa kylki-kyljessä. Kap Verden rannat ovat rauhaisia ja voit tehdä pitkiä kävelymatkoja ennen kuin törmäät muihin ihmisiin. Nauti rantalomasta ilman tungosta!
Noora Noora 26.6.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019

6 Instagram-ystävällistä hotellia kesälomalle

Liikaa ihmisiä kuvassa, varjoisat uima-altaat, puut peittävät merinäköalan... Ei näin. Nyt listaamme perhehotellit, joista saat täydelliset instakuvat. Jatka lukemista ja nappaa kesän hienoimmat kuvat.
SallaS SallaS 8.5.2019

Matkailutrendit 2019: Tiedätkö mitä ovat plogging ja glamping?

Tänä vuonna matkailija haluaa lomallaan tuntea täydellisen vapauden ja päästää irti niin lompakostaan kuin kellostaankin. Toisaalta, joillekin loman päämäärä on nimenomaan juokseminen kellon kanssa: erilaisiin juoksutapahtumiin osallistumisesta on tullut matkailuilmiö. Mukavuudenhaluisimmat majoittuvat ”juuri minulle” räätälöityyn konseptihotelliin, trenditietoisimmat puolestaan yöpyvät teltassa. Tässä TUIn listaus vuoden 2019 matkailutrendeistä.
SallaS SallaS 16.1.2019