Tunnetko nämä lentomatkustajatyypit?

14.11.2017
Jaakko
Loma alkaa lennosta. Listasimme kuusi erilaista lentomatkustajatyyppiä – katso löydätkö itsesi tai ystäväsi joukosta!

Kun olet valmistautunut kauan odotettuun lomaan, menomatka on ollut varmasti viimeisenä mielessäsi. Pitkä lento voi tuntua monesti puuduttavalta, mutta pienellä vaivannäöllä ja luovuudella voit tehdä lentomatkasta hauskan ja aika lentää lopulta kuin siivillä. Mukavaa lentoa!

Käsityöihminen

Mitä pidempi lento, sitä enemmän lankaa mukana! Hypistelet lankoja hyvissä ajoin etukäteen ennen lomaa ja valitset ehkä uuden mallin opeteltavaksi, kun kerrankin on aikaa keskittyä puikkoihin tai virkkuukoukkuun. Puikkojen kilinä jatkuu uima-altaalla, ja kotiintuomiseksi Suomen pakkasiin valmistuu vaikkapa villasukat.

Vinkki: Neulepuikot ja virkkuukoukut saa viedä lennolle käsimatkatavarana.

Haaveilija

Et kaipaa sen erikoisempaa puuhaa, vaan annat ajatusten liitää lomaan ja siemailet ansaitun kahvikupillisen. Passikin löytyi pienen etsimisen jälkeen, ehdit ajoissa kentälle ja nyt on aika hellittää hetkeksi. Uppoudut kaikessa rauhassa haaveisiin ja saatat torkahtaakin.

Vinkki: Tiesithän, että useammiten passihakemuksen voi jättää verkossa Poliisin sivustolla.

Lukutoukka

Suomalaiset ovat lukijakansaa ja sinä et ole poikkeus tästä säännöstä. Valitset lukemiset lomakohteen mukaan ja lisäksi pakkaat kassiin aamun lehden. Vannot perinteisen käyttöliittymän nimeen – paperista ei patteri pääse loppumaan.

Vinkki: Lentokentällä on usein jaossa päivän Helsingin Sanomat.

Podcast-fani

Sinulle lento on ihana mahdollisuus lyhentää kuuntelemattomien podcastien pitkää listaa. Lataat vielä kentällä viimeisimmät jaksot suosikki-podcasteista ja kun koneen pyörät irtoavat maasta, olet jo hyvän tovin rentoutunut kuulokkeet korvissa.

Vinkki: Pakkaa varavirtalähteet ja akut aina käsimatkatavaroihin.

Peluri

Uno, Afrikan tähti, Maija, Neljän suora... Sinulla on kassi täynnä tekemistä ja lentomatka sujuu pelaillen. Ethän jää jumiin Saint Helenan saarelle!

Vinkki: Monista suosituista peleista löytyy matkaversio, jonka pelinappulat pysyvät paikoillaan magneettien avulla.

Työmyyrä

Tunnet sanan deadline liiankin hyvin ja näet lentomatkan tilaisuutena päivittää vielä yksi PowerPoint-presentaatio tai vastata sähköpostiin, joka ei vain voi odottaa loman yli. Saat ehkä matkakumppaneiltasi palautetta tavastasi avata läppäri heti, kun turvavyömerkkivalo sammuu.

Vinkki: Mieti vielä, voisiko kone kuitenkin jäädä kotiin ansaitulle tauolle!

Muita samankaltaisia

Mikä on boutique-hotelli? Katso 5 tyylikästä hotellivinkkiä

Boutique-hotelleja kuvataan usein seuraavasti: Pieni, tyylikkäästi sisustettu hotelli, jossa on persoonallinen tunnelma ja uniikki ilmapiiri. Näiden hotellien tavoitteena on tarjota asiakkailleen ainutlaatuinen elämys, jossa design, palvelu ja ruoka ovat aivan erityisessä roolissa. Seuraavat viisi boutique-hotellia ovat jo itsessään hyvä syy lähteä matkalle.
SallaS SallaS 17.4.2019

6 upeaa infinity-allasta Välimerellä

Se tunne, kun astut uima-altaalle, joka näyttää jatkuvan äärettömiin, sulautuvan mereen ja kauas horisonttiin... Infinity-allas on suunniteltu niin, että ainakin yksi sen sivuista näyttäisi olevan reunaton. Tästä syntyy kaunis visuaalinen vaikutelma rajattomasta vedestä. Esittelemme nyt 6 henkeäsalpaavan upeaa infinity-allasta Välimeren alueen hotelleissamme.
SallaS SallaS 20.3.2019

Matkailutrendit 2019: Tiedätkö mitä ovat plogging ja glamping?

Tänä vuonna matkailija haluaa lomallaan tuntea täydellisen vapauden ja päästää irti niin lompakostaan kuin kellostaankin. Toisaalta, joillekin loman päämäärä on nimenomaan juokseminen kellon kanssa: erilaisiin juoksutapahtumiin osallistumisesta on tullut matkailuilmiö. Mukavuudenhaluisimmat majoittuvat ”juuri minulle” räätälöityyn konseptihotelliin, trenditietoisimmat puolestaan yöpyvät teltassa. Tässä TUIn listaus vuoden 2019 matkailutrendeistä.
SallaS SallaS 16.1.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018