7.1.2017
SallaS
Uutiset maailman tapahtumista voivat huolestuttaa matkalla olevia tai reissuun lähdössä olevia ihmisiä. – Esimerkiksi lapsiperheitä mietityttää kohteen yleinen turvallisuus. Vanhempia ihmisiä puolestaan huolettaa se, minkälaista apua sairastapauksissa on saatavilla, kertoo TUI Finlandin maajohtaja Tiina Sirén.

Tiina Sirénin mielestä lomaa suunnitellessa kannattaa miettiä minne, milloin ja miten matkustaa. Matkustusturvallisuuden kannalta myös matkustusmuodot eroavat toisistaan esimerkiksi siinä, onko matka omatoiminen vai valmismatka. Valmismatkojen kohdalla valmismatkalaki- ja ehdot suojaavat matkalaista usein esimerkiksi sellaisissa tapauksissa, jos loma pitää peruuttaa.

– Kohteessa ongelmien sattuessa myös oppaat ovat apuna ja tarvittaessa heihin voi olla yhteydessä jo ennen lomaakin TUI-sovelluksen kautta.

Matkustajien turvallisuus on Sirénin mukaan aina etusijalla niin kaikissa matkaan liittyvissä järjestelyissä kuin lomakohteiden valinnassakin.

– Emme tee matkoja alueille, joille ulkoministeriö suosittaa välttämään matkustusta. Maailman suurimpana matkanjärjestäjänä meillä on lisäksi oma valmiusorganisaatiomme, joka toimii sekä paikallisesti että kansainvälisellä tasolla. Se seuraa maailman tapahtumia 24/7/365. Näin varmistamme, että saamme jatkuvasti tuoretta tietoa ja voimme pitää myös asiakkaamme ajan tasalla. Tarvittaessa pystymme toimimaan nopeasti, kertoo Sirén.

Turvallisuusvinkkejä lomalle

  1. Ota mukaasi kopiot passista, luottokorteista ja lentolipuista, tai skannaa ja tallenna ne esimerkiksi sähköpostiisi. Passit ja arvoesineet kannattaa aina säilyttää hotellin tallelokerossa.
  2. Tarkista, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus ja se on tarpeeksi kattava. Muista ottaa vakuutuskortti matkalle mukaan.
  3. EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä matkustettaessa kannattaa hankkia Kelasta Eurooppalainen sairaanhoitokortti.
  4. Tarkista ja hanki ajoissa tarvittavat rokotukset. Hyödyllistä tietoa löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta.
  5. Anna matkatietosi yhteyshenkilölle kotimaassa ja pidä hänet ajan tasalla matkasuunnitelmiesi muuttuessa.
  6. Valmismatkalaisenkin kannattaa tehdä matkustusilmoitus ulkoasiainministeriölle. Lue myös ulkoministeriön matkustustiedote koskien matkakohdettasi.
  7. Varo taskuvarkaita varsinkin väentungoksessa, lentokentillä ja uimarannoilla. Käteistä kannattaa kuljettaa mukana vain pieniä summia. Pidä silmällä myös luottokorttiasi.
  8. Ole tarkkana liikenteessä. Liikennekulttuuri voi monissa maissa poiketa huomattavastikin suomalaisesta.

Muita samankaltaisia

Mikä on boutique-hotelli? Katso 5 tyylikästä hotellivinkkiä

Boutique-hotelleja kuvataan usein seuraavasti: Pieni, tyylikkäästi sisustettu hotelli, jossa on persoonallinen tunnelma ja uniikki ilmapiiri. Näiden hotellien tavoitteena on tarjota asiakkailleen ainutlaatuinen elämys, jossa design, palvelu ja ruoka ovat aivan erityisessä roolissa. Seuraavat viisi boutique-hotellia ovat jo itsessään hyvä syy lähteä matkalle.
SallaS SallaS 17.4.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

7 hyvää tapaa, jotka kannattaa tuoda lomalta kotiin

Ihanan loman jälkeen on hyvä miettiä, mitä tapoja lomalta voisi tuoda kotiinkin, ja kuinka yksinkertaisilla asioilla hyvinvointia voi lisätä arjessakin. Nämä 7 hyvää tapaa tekevät seuraavan loman odotuksestakin helpompaa ja kivempaa.
SallaS SallaS 21.10.2018

Kun jalkapallo on intohimosi - Hotellivinkit harrastajalle

Onko jalkapallo intohimosi? Kun jalkapalloa pitää voida katsoa tai pelata myös lomalla, valitse hotelli, jossa olosuhteet ovat kunnossa. Katso hotellivinkkejä lomalle, kun jalkapallo on tärkeintä!
Johanna Johanna 13.6.2018