Matkat
Dublin

Hinta alkaen

...

Hotelleja

16

Hintataso

Hintaesimerkit Dublinista
  • Vesi (1,5 l)n. 1,30 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero-2 tuntia
  • PääkaupunkiDublin
  • KieliIiri, englanti
  • Väkiluku4 773 000

Matkat Dublin

Dublin

Dublin on kaupunki, jossa on helppo liikkua jalan pubien, ravintoloiden, museoiden ja puistojen väliä. Etäisyys on lyhyt Irlannin suojeluspyhimyksen Pyhän Patrickin katedraalista Guinness Storehousen olutpanimoon. Nämä ovat kaksi Dublinin monista nähtävyyksistä.

Trinity College ja viski
Liffeyn joki jakaa Dublinin pohjoiseen ja eteläiseen osaan. Eteläisessä osassa kaupunkia on keitaita, kaunis St. Stephen Green -puisto ja nähtävyyksiä, kuten Trinity College, Dublinin linna ja huvikeskittymä Temple Bar. Täällä on myös Grafton Street, Dublinin suosituin ostoskatu, jossa on muun muassa Brown Thomas -tavaratalo.

Joen pohjoispuolella on O´Connell Street ja Old Jameson -viskitislaamo, jossa voit oppia irlantilaisesta viskinvalmistuksesta. The Writers Museum -kirjailijamuseo ja Irlannin kuuluisa kansallisteatteri, Abbey Theater, houkuttelevat monia kulttuurinnälkäisiä Dubliniin.

Kirjallisuuden pääkaupungissa ovat kirjakaupat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Greensillä, Merrion Squarella voit tavata irlantilaisia kirjailijoita. Mikäli olet utelias tietämään enemmän, voit jatkaa matkaa Dublin Writer's Museum -kirjailijamuseoon, joka sijaitsee Parnell Squarella. Kuuluisa Trinity College on myös kokemisen arvoinen paikka valtavine kirjastoineen ja Book of Kells -mestariteoksineen.

Dublinia -museo ja Dublinin linna
Jos olet kiinnostunut historiasta, voit käydä Dubliniassa ja tehdä aikamatkan kaupungin historiaan. Aikamatka kuljettaa sinut Dublinin monivaiheiseen historiaan, joka voittaa koulun väsyttävät historiantunnit. Dublinian lisäksi voit tutustua Dublinin linnaan ja tehdä siellä kävelykierroksen. Linna rakennettiin 1200-luvulla viikinkiaikaiseen keskittymään.

Kaupungin viehätysvoima ja historia näkyy myös Yrjöjen aikaisissa taloissa, joiden ovet ovat kauniiksi maalattuja. Useimmiten niiden kunto on melko rappeutunut, joka kertoo siitä, että kaupungissa elämä on julkisivua tärkeämpää.

Taide ja huvi Temple Barissa
Temple Bar on taide- ja huvikeskittymä, jossa on kaupungin parhaimpia gallerioita, baareja ja ravintoloita. Aivan Temple Barin vieressä on Powerscourt Centre 1700-luvulta, joka on nykyisin vierailemisen arvoinen ostoskeskus. Temple Barista parhain tapa päästä joen toiselle puolelle on kävellä pienen HA´penny sillan yli.

Pubivierailu Dublinin vanhimmassa pubissa The Brazen Head Lowerissa Bridge Streetillä antaa sinulle aidon vaikutuksen vieraanvaraisesta tunnelmasta kaupungissa. Kokeile katkeranmakeaa Guinness-olutta kermanvalkoisella vaahdolla ja salli historiankertojien ja soittajien esiintyä elävine kansansatuineen, musiikkeineen ja kansantansseineen.

Dublinissa on ravintoloita moneen makuun. Irlantilaiset ravintolat käyttävät usein oman maansa raaka-aineita ruoanlaittoon: karitsaa, rapuja, ostereita, simpukoita ja lohta. Herkullisen päivällisen jälkeen on aika tutustua yöelämään, joka jatkuu aina aamun pikkutunneille saakka!

Matkavaihtoehtoja Dublin