Matkat
Dublin

Hinta alkaen

...

Hotelleja

15

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Vesi (1,5 l)n. 1,20 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero-2 tuntia
  • PääkaupunkiDublin
  • KieliIiri, englanti
  • Väkiluku4 773 000

Matkat Dublin

Dublin

Dublin on kaupunki, jossa liikut pubien, ravintoloiden, museoiden ja puistojen väliset matkat helposti kävellen. Myös välimatka kahden Dublinin suositun nähtävyyden, Irlannin suojeluspyhimyksen Pyhän Patrickin katedraalin ja Guinness Storehousen olutpanimon, välillä on mukavan lyhyt. Näiden kahden lisäksi kaupungissa on paljon muutakin nähtävää.

Trinity College ja viski

Liffeyn joki jakaa Dublinin kaupungin pohjoiseen ja eteläiseen osaan. Eteläisessä osassa kaupunkia on sen vehreä keidas, kaunis St. Stephen Green -puisto, ja nähtävyyksiä kuten Trinity College, Dublinin linna ja huvialue Temple Bar. Eteläpuolella on myös Dublinin suosituin ostoskatu, Grafton Street, jolla sijaitsee muun muassa Brown Thomas -tavaratalo.

Joen pohjoispuolella kulkee pääkatu O´Connell Street, jolla Old Jameson Distillery sijaitsee. Tässä tunnetussa irlantilaisessa viskitislaamossa voit tutustua viskin valmistukseen. The Writers Museum -kirjailijamuseo ja Irlannin kuuluisa kansallisteatteri, Abbey Theater, houkuttelevat monia kulttuurinnälkäisiä Dubliniin.

Kirjallisuuden pääkaupungissa täytyy tietysti tutustua kirjakauppoihin. Merrion Squarella ovat kuljeskelleet monet suuret irlantilaiset kirjailijat. Mikäli olet utelias tietämään heistä enemmän, voit jatkaa matkaa Dublin Writer's Museum -kirjailijamuseoon, joka sijaitsee Parnell Squarella. Kuuluisa Trinity Collegen yliopistoalue on varmasti myös käynnin arvoinen paikka vaikuttavine kirjastoineen, jossa myös arvokas Kellsin kirja on nähtävänä.

Dublinia-museo ja Dublinin linna

Jos olet kiinnostunut historiasta, suosittelemme käymään Dubliniassa, jossa pääset tutustumaan Dublinin monivaiheiseen ja mielenkiintoiseen historiaan multimediaesityksen avulla. Dublinian lisäksi voit tutustua Dublinin linnaan kävelykierroksella. Linna rakennettiin 1200-luvulla viikinkiaikaiseen linnaan.

Kaupungin viehätysvoima ja historia näkyy myös yrjöjenaikaisissa taloissa, joiden ovet ovat kauniiksi maalattuja. Useimmiten niiden kunto on melko rappeutunut, mikä kertoo siitä, että kaupungissa elämä on julkisivua tärkeämpää.

Taide ja Temple Barin huvit

Temple Bar on taide- ja huvialue, jolla monet kaupungin parhaista gallerioista, baareista ja ravintoloista sijaitsee. Aivan Temple Barin vieressä on Powerscourt Centre, varastorakennus 1700-luvulta, joka on nykyisin vierailemisen arvoinen ostoskeskus. Suosittu tapa siirtyä Temple Barin alueelta joen toiselle puolelle, on kävellä pienen HA´penny sillan yli.

Ruokakulttuuri ja Guinness

Tee pubivierailu Dublinin vanhimpaan pubiin, Bridge Streetin The Brazen Head Loweriin, ja saat tuntea kaupungin lämpimän tunnelman. Maista tummaa, katkeranmakeaa Guinness-olutta kermanvalkoisella vaahdolla – tälle maailmankuululle oluelle on myös oma museo Dublinissa. Museolla on skybar, josta avautuu upea näköala yli kaupungin!

Dublinissa on ravintoloita monelle lompakolle. Irlantilaiset ravintolat käyttävät usein runsaasti oman maan raaka-aineita ruoanlaitossa: karitsaa, rapuja, ostereita, simpukoita ja lohta.

Dublinin matka TUIlta

Dubliniin lennetään reittilennolla, mikä tarkoittaa sinulle vapaasti valittavaa matkan pituutta. Lomakohteessa ei ole oppaita, mutta voit ottaa yhteyttä online-keskukseemme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Sekä ennen matkaa että sen aikana.

Matkavaihtoehtoja Dublin