Matkat
Noto

Hinta alkaen

...

Hotelleja

1

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Pizzan. 10 e
  • Vesi (1 l)n. 1 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero-1 tunti
  • PääkaupunkiRooma
  • KieliItalia
  • Väkilukun. 24 000

Matkat Noto

Noto

Sisilian ehkä kaunein kaupunki, Noto, sijaitsee tasangolla sitrusviljelmien, oliivi- ja mantelipuiden keskellä. Noton vanhat kaupunginosat 1700-luvun barokkipalatseineen ja katedraaleineen ovat löytäneet paikkansa myös Unescon maailmanperintökohteiden joukosta. Muista myös maistaa sisilialaista kylmää hedelmäjälkiruokaa, granitaa. Ja jos matkustat tänne keväällä, saatat löytää itsesi keskeltä upeita kukkafestivaaleja.

Porta Reale on nimeltään portti, josta kuljet Noton vanhimpiin kaupunginosiin. Tyylikäs pääkatu Corso Vittorio Emanuele ulottuu läpi koko vanhankaupungin. Katua reunustavat barokkityyliset palatsit, aukiot ja katedraalit. Katujen varsilla on myös useita ravintoloita, kahviloita ja matkamuistomyymälöitä. Auringonlaskun aikaan kaupunki näyttää parhaat puolensa. Rakennusten hunajanväriset kalkkikivijulkisivut hohtavat auringon värjääminä kullan sävyissä. On helppo kuvitella seisovansa elokuvakulissien edessä.

Noton katedraali

Kun olet astunut portin läpi, saavut Piazza del Municipio-aukiolle, josta johtavat portaat ylös upeaan Noton katedraaliin, jota koristavat korkeat kirkontornit. Myöhemmin illalla katedraali valaistaan ja sen portaille kerääntyvät paikalliset seurustelemaan. Noton katedraalista on muodostunut kaupungin symboli.

Palatsi ja peilisali

Kaupungintalo, Palazzo Ducezio, sijaitsee vastapäätä Noton katedraalia. Ensimmäisessä kerroksessa on peilisali ja yläkerrassa terassi, jolta avautuu upea panoramanäkymä yli kaupungin ja Asinaron laakson. Palazzo Nicolaci di Villadorata on puolestaan yksi hyvä esimerkki Sisilian barokkityylisistä rakennuksista kauniisti koristeltuine parvekkeineen.

Kukkafestivaalit

Joka vuosi toukokuun puolivälissä juhlitaan kevättä ja kesää värikkäillä Infiorata-kukkajuhlilla. Silloin Via Nicolai -katu koristellaan ympäri maailman saapuvien tunnettujen floristien luomilla upeilla kukka-asetelmilla, ja tuhannet kävijät saapuvat ihailemaan näitä upeita ja värikkäitä taideteoksia.

Cava Grande

Muutaman kymmenen kilometrin päässä Notosta pohjoiseen sijaitsee Cava Granden luonnonsuojelualue. Cassible-joki on kaivertanut syvän kanjonin pehmeään kalkkikivikallioon. Kanjonin alaosassa on useita pieniä vesiputouksia ja smaragdinvihreitä luonnonaltaita, joissa on kirkas vesi. Mikä olisikaan parempi tapa melko raskaan vaelluksen jälkeen, kuin pulahtaa virkistäytymään luonnonaltaaseen, 300 metrin korkeiden kallioseinämien välissä.

Vuokraa auto ja tutustu saareen

Jos haluat kierrellä saarella omaan tahtiin, voit jo ennen lomaa vuokrata auton yhdeksi tai useammaksi päiväksi.

Matkavaihtoehtoja Noto