Matkat
Palermo

Hinta alkaen

...

Hotelleja

7

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Päivällinenn. 15 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero- 1 tunti
  • PääkaupunkiRooma
  • KieliItalia
  • Väkiluku675 000

Matkat Palermo

Palermo

Viehättävästi vanhentuneita kortteleita, barokkikirkkoja, kultamosaiikkeja ja aitoa italialaista street foodia. Palermo on siistiytynyt ja keikkuu Välimeren nykyisin suosittujen kaupunkien listan kärkipäässä. Yhdistä lomaan rantaelämää Mondellon kaupunginosassa, meren äärellä.

Sisilian pääkaupunki Palermo jatkaa nousuaan Välimeren trendikkäiden kaupunkien listalla. Kaupungin hieman huono maine on haalistunut ja kaikkien nähtävyyksien ja kulttuuriaarteiden ohella voit nauttia tunnelmasta, joka on samalla kertaa italialainen että monikulttuurinen.

Entisajan hohtoa

Hieman kaoottinen Palermon ydinkeskusta on täynnä autoja ja vespoja, mutta onneksi siellä on myös useita kävelykatuja ja toreja. Kahdeksankulmainen Quattri Canti -tori barokkipalatseineen ja suihkulähteineen on kaupungin keskus. Istahda kahvilaan, tilaa caffé freddo eli jääkahvi ja nauti katuelämän tarjoamasta esityksestä.

Palermossa useiden saarta hallinneiden kansojen jäljet ovat selkeästi nähtävissä. Arabien/normannien palatsi freskoineen ja bysanttilaisine kultamosaiikkeineen 800-luvulta on yksi rakennuksista, joiden johdosta Palermo on ansainnut paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa.

Yksi hurjimmista nähtävyyksistä on kapusiinimunkkien katakombit, joissa balsamoituja ruumiita on rivissä seinien varrella.

Italialaisten herkkujen ystäville

Palattuasi katakombeista päivänvaloon tarvitset varmasti jo energiaa. Food truckeista ja pienistä kuppiloista voit ostaa höyryävän kuumia arancineja – paistettuja riisipalloja, jotka on täytetty kermaisella mozzarellalla. Palermon kadut ovat täynnä erilaisia ruokapaikkoja.

Rantalomakohde 1800-luvulta

Palermo sijaitsee lahdella, jonka taustalla siintävät vuoret. Mondellon rantakohde houkuttelee viime vuosisadan vaihteen tunnelmallaan. Rannalla on mukavasti niin rantakahviloita kuin aurinkotuoleja ja varjoja. Matka bussilla Palermon keskustasta Mondelloon taittuu noin puolessa tunnissa.

Vuokraa auto ja koe enemmän

Jos haluat nähdä Sisiliaa laajemmin, vuokraa auto. Voit liikkua ympäri vehreän laakson, jossa saaren ihanimpia sitrushedelmiä viljellään. 600 m korkealta Monte Pellegrinolta on upea näköala yli Palermon. Toinen retkivinkki on katosta lattiaan kultamosaiikein koristellut katedraalit Monrealessa ja Cefalùssa

Matkavaihtoehtoja Palermo