5 syytä matkustaa Barbadokselle

Ei ole vaikeaa löytää syitä matkustaa Barbadokselle. Monille tämä Karibian aurinkoisin saari valkoisine hiekkarantoineen ja sinisine merineen on unelmalomakohteiden kärkilistalla. Tässä 5 vakuuttavaa syytä varata seuraava lomamatka juuri Barbadokselle.

Yhteistyössä Barbadoksen matkailutoimiston kanssa

BARBADOS LOGO CMYK-FC

Rannat

Barbadoksella on muutamia Karibian parhaista rannoista – saaren kokoon nähden upeita rantoja on itse asiassa yllättävän paljon.

Itärannikko, jossa Atlantti kohtaa dramaattisesti Karibianmeren, on aaltojen ja tuulen muovaama. Rannat eivät ole täällä erityisen lapsiystävällisiä, mutta ne ovat erityisesti surffareiden suosiossa.

Etelässä on useita pieniä ja viihtyisiä rantoja, kuten esimerkiksi Bottom Bay, ja hieno rantapromenadi ravintoloineen, baareineen ja nähtävyyksineen.

Länsirannikko on puolestaan suojaisempi ja siellä on Karibialle tyypillisiä pitkiä, pehmeitä hiekkarantoja, kuten Carlisle Bay heti Bridgetownin ulkopuolella ja rauhallinen Gibbes ylempänä länsirannikolla.

Saaren pohjoisosan rantoja hallitsevat upeat kalliot, mutta myös täältä on mahdollista löytää salaisia uimapoukamia kallioden kainaloista.

Gibbes Beachillä vesi on kirkkaan turkoosia ja hiekka valkeaa.
Gibbes Beach Barbadoksella.

Vesiurheilu

Barbados on kuin tehty vesiurheiluun ja luontoelämyksiin. Täällä puhaltavat takuuvarmat tuulet, jotka mahdollistavat upeat leija- ja purjelautailuolosuhteet ympäri vuoden. Esimerkiksi Silver Sandsissa -rannalla voit saada myös opastusta, jos haluat kokeilla surffausta.

Itä- ja etelärannikolta löytyy erinomaisia paikkoja myös lainelautailuun. Esimerkiksi vitivalkoisilla Bathsheban rannoilla moninkertainen surffauksen maailmanmestari Kelly Slaterskin rullaa ja vastaanottaa suosikkiaaltojaan.

Jos kaipaat hieman rauhallisempia vesiaktiviteetteja, Barbadoksella on myös upeat mahdollisuudet snorklailuun, hylkysukellukseen ja kilpikonnien bongailuun.

Surffikoululaiset harjoittelevat tasapainoa lautojen päällä meressä.
Opettele surffaamaan Barbadoksella.

Spa ja Wellness

Barbados tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden rentoutumiseen ja itsensä hellimiseen. Auringonpaiste, lämpö ja suolainen meri-ilma helpottavat kolotuksia. Vauhtia voi hidastaa ja rentoutta lisätä monella eri tapaa, kuten joogaamalla vedessä, nauttimalla ylellisestä spa-elämyksestä tai vierailemalla upeassa Hunte’s Garden -puutarhassa klassisen musiikin säestyksellä.

Oistins Fish Fry

Perjantai-iltaisin Oistinin kalastajakylä muuttuu makujen, musiikin ja monenlaisen toiminnan porisevaksi kattilaksi. Oistins Bay Gardenin ”fish fry” -kalamarkkinoilla voi ihmetellä erilaisia vastapyydettyjä kaloja ja mereneläviä ja maistella niitä tuoreina suoraan grillistä. Ilmapiiri on rento ja kotoisa, kun matkailijat ja paikalliset istuskelevat yhdessä piknikpöytien äärellä. Kaiuttimista soi calypso ja vanhat reggae-klassikot ja saattaapa paikalla olla jopa livebändi. Markkinakojuista voi ostaa myös käsitöitä, vaatteita ja muita tuliaisia.

Oistins Fish Fry markkinoilla saa maistella grillattuja kaloja.
Oistins Bay Gardenin ”fish fry" -markkinoilla on tarjolla kalaherkkuja grillistä ja rentoa tunnelmaa.

Harrison's Cave

Keskellä Barbadosta, ylängöllä, sijaitsee yksi saaren suurimmista nähtävyyksistä – Harrison’s Cave. Kyseessä on luolasto, joka on vähintään 2,3 kilometriä pitkä ja sen korkein kohta, The Great Hall, on jopa 15 metriä. Jos haluat tutustua tähän edelleen aktiiviseen luolajärjestelmään, voit osallistua opastetulle kierrrokselle joko kävellen tai erityisellä raitiovaunulla.

Ihmisiä luolassa.
Harrison's Cave Barbadoksella on erityinen elämys.

Mutta miksi tyytyä vain viiteen kohokohtaan? Lisää hyviä syitä matkustaa Barbadokselle löydät varmasti paikan päältä. Tutustu ja varaa lomasi Barbadokselle jo tänään!