7 huimaa aktiviteettia, jotka voit kokea risteilyllä

26.2.2019
SallaS
Modernia risteilyalusta kuvaillaan usein ”kelluvaksi lomakeskukseksi”. Se saattaa kuulostaa liioittelulta, mutta todellisuus on jopa jotain vielä enemmän. Erityisesti jos katsomme mitä kaikkea laivalla voi tehdä. Listaamme seitsemän aktiviteettia ja elämystä, joita et todennäköisesti osaa edes odottaa kokevasi risteilyaluksella.

Koe painottomuus vapaa pudotus -simulaattorissa

Royal Caribbeanin Quantum-luokan laivoissa on tarjolla monia upeita elämyksiä. Yksi niistä on maailman ensimmäinen vapaa pudotus -simulaattori merellä. Vaihda ylle lentopuku ja suojavarusteet ja seuraa ammattilaisia seitsemän metriä korkeaan lasiseen tuulitunneliin testataksesi miltä tuntuu leijua vapaasti. Jos olet onnekas, ohjaaja voi tarjota sinulle jälkikäteen erilaisten volttien ja muiden kehittyneempien liikkeiden näytöksen.

Kartingrata risteilyaluksella

Uudella Norwegian Bliss -aluksella on maailman suurin merellä oleva kartingrata. Se on rakennettu kahteen tasoon aluksen peräosaan ja siinä on tilaa kymmenelle sähkökäyttöiselle kartingautolle. Enimmäisnopeus on 65 km/h ja autoissa on neljä nopeusasetusta: aloittelijoille, keskitasoisille ja edistyneille kuljettajille, sekä vielä ”turbo boost” ohituskierrosta varten.
Kuka on risteilyaluksen kartingkuningas? Kahdeksan kierroksen jälkeen se selviää.

Norwegian Bliss -aluksen takaosassa kiemurtelee kartingrata.
Kuka on risteilyaluksen kartingkuningas? Se selviää kahdeksan kierroksen jälkeen.

Tilaa drinkki robotti-baarimikolta

Tämähän on scifi-elokuvista tuttu ajatus: Jossain vaiheessa tulevaisuutta ihmistä muistuttavat robotit tulevat hoitamaan kaikki mahdolliset ammatit. Vai? Royal Caribbeanin Symphony of the Seas -aluksella on Bionic Bar, jossa kaksi robottia (tai itseasiassa robottikättä) sekoittaa juomia, jotka tilataan kosketusnäytöiltä. Hauskaa, helppoa ja hyvää! Mutta eivät nuo robotit ehkä vielä ihan ihmisen kaltaisia ole...

4D-elokuvateatterit merillä

Sekin on vaikuttavaa, että joillain risteilyaluksilla on 3D-elokuvateattereita. Mutta jotkut ovat astuneet vielä yhden D:n pidemmälle. Tietyissä MSC Cruisesin ja Costa Cruisesin aluksissa voit kokea 4D-elokuvia kaikille aisteille. Istuimet liikkuvat ja voit tuntea viidakon tai suolaisen meren tuoksun. Onneksi istuimissa on vyöt, ettei sinun tarvitse pelätä joutumista valkokankaan seikkailuun konkreettisesti.

Liidä köysiradalla

Useat alukset tarjoavat mahdollisuuden liitää köysiradalla, ns. ziplinella, laivan kannen yllä. Mutta varsinainen spektaakkeli se on MSC Seasidella ja MSC Seaviewlla, joilla voit lentää peräti 130 metrin matkan merien pisimmillä köysiradoilla.

Köysiradalla voi liitää aluksen yli.
Symphony of the Seas -aluksen köysiradalla voi liitää laivan kannen yli.

Surffaa FlowRiderilla

Royal Caribbeanin Quantum-, Oasis- ja Freedom -luokkien risteilyaluksilla on aina kivoja aaltoja. Surffisimulaattori FlowRider luo aaltoja iskujavaimentavalla alustalla ja voit kokeilla surffausta turvallisesti sekä makuulla että seisten.

Mies lainelaudan päällä surffisimulaattorissa.
Tässä surffataan Oasis of the Seas –aluksella jossain Palman ja Marseillen välillä.

Pelaa Laser Tagia

Olet hylätyllä avaruusasemalla ja taistelet maailman pelastamiseksi... Norwegian Bliss -aluksella voit osallistua Laser Tag -peliin ja kilpailla joukkueissa siitä ketkä pärjäävät parhaiten post-akopalyptisellä sotatantereella. Huikea kokemus erityisesti illalla, karibialaisen tähtitaivaan alla.

Heräsikö kiinnostuksesi? Haluaisitko päästä kokeilemaan huimia aktiviteetteja, joita risteilyalukset tarjoavat? Tutustu TUIn risteilytarjontaan ja löydä sopiva risteily juuri teille!

Muita samankaltaisia

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Kap Verden kilpikonnat

Jos pyydän sinua sulkemaan silmäsi ja kuvittelemaan kilpikonnan, pystyt siihen melko helposti. Näet ehkä ison merikilpikonnan, pienen lemmikin, iäkkään vanhuksen tai lasten piirretyistä tutun version. Kilpikonnat ovat meille tuttuja, mutta tiedämmekö sen tarkemmin millaisia eläimiä kilpikonnat oikeastaan ovat? Kap Verde on mainio paikka tutustua tähän mahtavaan eläinlajiin ja osallistua sen suojeluun.
Noora Noora 15.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019