Dominikaanisen tasavallan ihmiset ja luonto hurmaavat

TUIlla viestintäpäällikkönä työskennellyt Pauliina Pajunen lomaili Dominikaanisessa tasavallassa helmikuussa 2017. Hänestä mieliinpainuvinta tällä Karibian saarella olivat kaunis luonto, hienot rannat, kirkas merivesi, iloiset ihmiset, musiikki ja upeat hotellit.

– Luonnon vehreys, horisonttiin piirtyvät vuoret ja vesiputoukset tekivät suuren vaikutuksen. Tämän lisäksi myös paikalliset banaani-, ananas- ja kaakaoviljelmät antoivat maisemalle oman leimansa, kertoo Pauliina.

Dominikaanisessa tasavallassa paikalliseen luontoon tutustuminen on tehty matkailijoille helpoksi ja hauskaksi. Erilaisia retkiä löytyy niin katamaraanipurjehduksista luonnonpuistoretkiin, koskenlaskuun ja safareihin.

– Kävimme Damajaguan vesiputouksilla, jossa pääsimme hyppimään ja liukumaan pitkin huimia putouksia. Se oli ihan superhauskaa!

Domanikaanisen rytmit ja ihmisten rento elämäntyyli tempasivat Pauliinan myös pauloihinsa.
– Merenguen ja bachatan rytmit soivat kaikkialla. Osallistuin myös hotellissa järjestetyille tanssitunneille, missä laitettiin lantiot liikkeelle, nauraa Pauliina.

Dominikaanisessa tasavallassa tapaat elämäniloisia ihmisiä
Domanikaanisen rytmit ja ihmisten rento elämäntyyli tempaavat mukaansa.
Domanikaanisen rytmit ja ihmisten rento elämäntyyli tempaavat mukaansa.

Pauliinan hotelli oli Puerto Platan alueella, josta löytyvät saaren parhaat, pitkät ja palmujen reunustamat rannat. Juuri tänne, hopeisena välkkyvälle lahdelle Kolumbuskin laski ankkurinsa vuonna 1493.

– Kolumbus antoi paikalle nimen Hopeasatama. Enkä yhtään ihmettele miksi, sillä niin hohtavia hienohiekkaiset rannat ja kirkas meri Puerto Platan edustalla ovat.

Dominikaaninen tasavalta - TUI
Dominikaanisen rannat ovat pitkiä ja vaaleahiekkaisia.

Suurin osa hotelleista sijaitsee aivan rannan äärellä ja moniin niistä kuuluu All Inclusive, eli kaikki matkan ruoat ja juomat sisältyvät matkan hintaan.

– All Inclusive tuo lomaan vielä astetta rennomman tunnelman ja lomabudjetti on helppo pitää hallinnassa. Tosin Dominikaaninen tasavalta on kaiken kaikkiaan edullinen lomakohde, verrattuna monen muun Karibian maan hintatasoon, kertoo Pauliina.

Suosittuja tuliaisia Dominikaanisesta tasavallasta ovat mm. meripihkakorut ja paikallinen rommi.
– Paikallinen suklaa ja rommi lämmittävät mukavasti vielä kotonakin!

Muita samankaltaisia

Kanariansaarten parhaat rannat – 13 vinkkiä

Kanariansaarilla on rantoja joka makuun. Fuerteventuran pitkistä kultaisista rannoista, Teneriffan ainutlaatuisiin laavahiekkaisiin rantoihin. Tässä 13 vinkkiä rakastettujen Kanariansaarten tunnetuille ja tuntemattomammille rannoille.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna

Curacaon tulevaisuuden esikuvat

Trooppisella helmellä, Curacaolla, on monipuolinen kulttuuri, kristallinkirkkaat vedet ja kesä ympäri vuoden. Saaren rikas luonto ja historia ovat jättäneet jälkeensä arvokkaan perinnön. Säilyttääkseen kaiken mitä tällä kauniilla saarella on tarjota, haluaa TUI Care Foundation edistää tulevaisuuden opettajien ympäristötietoisuutta.
Johanna Johanna

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora