Inspiration
Dominikaanisen tasavallan ihmiset ja luonto hurmaavat

Dominikaanisen tasavallan ihmiset ja luonto hurmaavat

2017-03-22

TUIn viestintäpäällikkö Pauliina Pajunen lomaili Dominikaanisessa tasavallassa helmikuussa. Hänestä mieliinpainuvinta tällä Karibian saarella olivat kaunis luonto, hienot rannat, kirkas merivesi, iloiset ihmiset, musiikki ja upeat hotellit.

– Luonnon vehreys, horisonttiin piirtyvät vuoret ja vesiputoukset tekivät suuren vaikutuksen. Tämän lisäksi myös paikalliset banaani-, ananas- ja kaakaoviljelmät antoivat maisemalle oman leimansa, kertoo Pauliina.

Dominikaanisessa tasavallassa paikalliseen luontoon tutustuminen on tehty matkailijoille helpoksi ja hauskaksi. Erilaisia retkiä löytyy niin katamaraanipurjehduksista luonnonpuistoretkiin, koskenlaskuun ja safareihin.

– Kävimme Damajaguan vesiputouksilla, jossa pääsimme hyppimään ja liukumaan pitkin huimia putouksia. Se oli ihan superhauskaa!

Domanikaanisen rytmit ja ihmisten rento elämäntyyli tempasivat Pauliinan myös pauloihinsa.

– Merenguen ja bachatan rytmit soivat kaikkialla. Osallistuin myös hotellissa järjestetyille tanssitunneille, missä laitettiin lantiot liikkeelle, nauraa Pauliina.

Domanikaanisen rytmit ja ihmisten rento elämäntyyli tempaavat mukaansa.

Pauliinan hotelli oli Puerto Platan alueella, josta löytyvät saaren parhaat, pitkät ja palmujen reunustamat rannat. Juuri tänne, hopeisena välkkyvälle lahdelle Kolumbuskin laski ankkurinsa vuonna 1493.

– Kolumbus antoi paikalle nimen Hopeasatama. Enkä yhtään ihmettele miksi, sillä niin hohtavia hienohiekkaiset rannat ja kirkas meri Puerto Platan edustalla ovat.

Dominikaanisen rannat ovat pitkiä ja vaaleahiekkaisia.

Suurin osa hotelleista sijaitsee aivan rannan äärellä ja moniin niistä kuuluu All Inclusive, eli kaikki matkan ruoat ja juomat sisältyvät matkan hintaan.

– All Inclusive tuo lomaan vielä astetta rennomman tunnelman ja lomabudjetti on helppo pitää hallinnassa. Tosin Dominikaaninen tasavalta on kaiken kaikkiaan edullinen lomakohde, verrattuna monen muun Karibian maan hintatasoon, kertoo Pauliina.

Suosittuja tuliaisia Dominikaanisesta tasavallasta ovat mm. meripihkakorut ja paikallinen rommi.

– Paikallinen suklaa ja rommi lämmittävät mukavasti vielä kotonakin!

Dominikaaninen tasavalta on TUIn uutuuskohde 2017.