Dominikaanisen tasavallan ihmiset ja luonto hurmaavat

22.3.2017
SallaS
TUIn viestintäpäällikkö Pauliina Pajunen lomaili Dominikaanisessa tasavallassa helmikuussa. Hänestä mieliinpainuvinta tällä Karibian saarella olivat kaunis luonto, hienot rannat, kirkas merivesi, iloiset ihmiset, musiikki ja upeat hotellit.

– Luonnon vehreys, horisonttiin piirtyvät vuoret ja vesiputoukset tekivät suuren vaikutuksen. Tämän lisäksi myös paikalliset banaani-, ananas- ja kaakaoviljelmät antoivat maisemalle oman leimansa, kertoo Pauliina.

Dominikaanisessa tasavallassa paikalliseen luontoon tutustuminen on tehty matkailijoille helpoksi ja hauskaksi. Erilaisia retkiä löytyy niin katamaraanipurjehduksista luonnonpuistoretkiin, koskenlaskuun ja safareihin.

– Kävimme Damajaguan vesiputouksilla, jossa pääsimme hyppimään ja liukumaan pitkin huimia putouksia. Se oli ihan superhauskaa!

Domanikaanisen rytmit ja ihmisten rento elämäntyyli tempasivat Pauliinan myös pauloihinsa.
– Merenguen ja bachatan rytmit soivat kaikkialla. Osallistuin myös hotellissa järjestetyille tanssitunneille, missä laitettiin lantiot liikkeelle, nauraa Pauliina.

Dominikaanisessa tasavallassa tapaat elämäniloisia ihmisiä
Domanikaanisen rytmit ja ihmisten rento elämäntyyli tempaavat mukaansa.
Domanikaanisen rytmit ja ihmisten rento elämäntyyli tempaavat mukaansa.

Pauliinan hotelli oli Puerto Platan alueella, josta löytyvät saaren parhaat, pitkät ja palmujen reunustamat rannat. Juuri tänne, hopeisena välkkyvälle lahdelle Kolumbuskin laski ankkurinsa vuonna 1493.

– Kolumbus antoi paikalle nimen Hopeasatama. Enkä yhtään ihmettele miksi, sillä niin hohtavia hienohiekkaiset rannat ja kirkas meri Puerto Platan edustalla ovat.

Dominikaaninen tasavalta - TUI
Dominikaanisen rannat ovat pitkiä ja vaaleahiekkaisia.

Suurin osa hotelleista sijaitsee aivan rannan äärellä ja moniin niistä kuuluu All Inclusive, eli kaikki matkan ruoat ja juomat sisältyvät matkan hintaan.

– All Inclusive tuo lomaan vielä astetta rennomman tunnelman ja lomabudjetti on helppo pitää hallinnassa. Tosin Dominikaaninen tasavalta on kaiken kaikkiaan edullinen lomakohde, verrattuna monen muun Karibian maan hintatasoon, kertoo Pauliina.

Suosittuja tuliaisia Dominikaanisesta tasavallasta ovat mm. meripihkakorut ja paikallinen rommi.
– Paikallinen suklaa ja rommi lämmittävät mukavasti vielä kotonakin!

Dominikaaninen tasavalta on TUIn uutuuskohde 2017.

Muita samankaltaisia

6 upeaa infinity-allasta Välimerellä

Se tunne, kun astut uima-altaalle, joka näyttää jatkuvan äärettömiin, sulautuvan mereen ja kauas horisonttiin... Infinity-allas on suunniteltu niin, että ainakin yksi sen sivuista näyttäisi olevan reunaton. Tästä syntyy kaunis visuaalinen vaikutelma rajattomasta vedestä. Esittelemme nyt 6 henkeäsalpaavan upeaa infinity-allasta Välimeren alueen hotelleissamme.
SallaS SallaS 20.3.2019

All Inclusive – lomanautintoa parhaista raaka-aineista

Lomalla on ihana irtautua arjesta: ruoanlaitosta, tiskeistä ja jopa lompakosta. All Inclusive tuo matkailuun aivan erityistä helppoutta ja rentoutta – ja nostaa lomasi aivan uudelle tasolle. Eikä All Inclusiven tarjonta todellakaan ole tylsää, mautonta ja kaikkialla samanlaista, kuten joskus virheellisesti väitetään. Mitä All Inclusiveen kuuluu ja miten valmistetaan todella hyvä noutopöytä sadoille hotellivieraille? Annetaan asiantuntijan kertoa.
SallaS SallaS 6.3.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018