Dominikaanisen tasavallan ihmiset ja luonto hurmaavat

22.3.2017
SallaS
TUIn viestintäpäällikkö Pauliina Pajunen lomaili Dominikaanisessa tasavallassa helmikuussa. Hänestä mieliinpainuvinta tällä Karibian saarella olivat kaunis luonto, hienot rannat, kirkas merivesi, iloiset ihmiset, musiikki ja upeat hotellit.

– Luonnon vehreys, horisonttiin piirtyvät vuoret ja vesiputoukset tekivät suuren vaikutuksen. Tämän lisäksi myös paikalliset banaani-, ananas- ja kaakaoviljelmät antoivat maisemalle oman leimansa, kertoo Pauliina.

Dominikaanisessa tasavallassa paikalliseen luontoon tutustuminen on tehty matkailijoille helpoksi ja hauskaksi. Erilaisia retkiä löytyy niin katamaraanipurjehduksista luonnonpuistoretkiin, koskenlaskuun ja safareihin.

– Kävimme Damajaguan vesiputouksilla, jossa pääsimme hyppimään ja liukumaan pitkin huimia putouksia. Se oli ihan superhauskaa!

Domanikaanisen rytmit ja ihmisten rento elämäntyyli tempasivat Pauliinan myös pauloihinsa.
– Merenguen ja bachatan rytmit soivat kaikkialla. Osallistuin myös hotellissa järjestetyille tanssitunneille, missä laitettiin lantiot liikkeelle, nauraa Pauliina.

Dominikaanisessa tasavallassa tapaat elämäniloisia ihmisiä
Domanikaanisen rytmit ja ihmisten rento elämäntyyli tempaavat mukaansa.
Domanikaanisen rytmit ja ihmisten rento elämäntyyli tempaavat mukaansa.

Pauliinan hotelli oli Puerto Platan alueella, josta löytyvät saaren parhaat, pitkät ja palmujen reunustamat rannat. Juuri tänne, hopeisena välkkyvälle lahdelle Kolumbuskin laski ankkurinsa vuonna 1493.

– Kolumbus antoi paikalle nimen Hopeasatama. Enkä yhtään ihmettele miksi, sillä niin hohtavia hienohiekkaiset rannat ja kirkas meri Puerto Platan edustalla ovat.

Dominikaaninen tasavalta - TUI
Dominikaanisen rannat ovat pitkiä ja vaaleahiekkaisia.

Suurin osa hotelleista sijaitsee aivan rannan äärellä ja moniin niistä kuuluu All Inclusive, eli kaikki matkan ruoat ja juomat sisältyvät matkan hintaan.

– All Inclusive tuo lomaan vielä astetta rennomman tunnelman ja lomabudjetti on helppo pitää hallinnassa. Tosin Dominikaaninen tasavalta on kaiken kaikkiaan edullinen lomakohde, verrattuna monen muun Karibian maan hintatasoon, kertoo Pauliina.

Suosittuja tuliaisia Dominikaanisesta tasavallasta ovat mm. meripihkakorut ja paikallinen rommi.
– Paikallinen suklaa ja rommi lämmittävät mukavasti vielä kotonakin!

Dominikaaninen tasavalta on TUIn uutuuskohde 2017.

Muita samankaltaisia

Bulgarian parhaat rannat – 8 vinkkiä

Loma Bulgariassa tarkoittaa halpoja hintoja ja hienoja rantoja. Emmekä puhu nyt pelkästään Sunny Beachista. Myös vaikkapa Duni, Nessebar ja Golden Sands ovat kaikki mukavia lomakohteita ja jokaisella niistä on omalla tavallaan viehättävät rannat. Vinkkaamme nyt 8 erilaista rantaa jokaiseen makuun.
SallaS SallaS 22.5.2019

Kyproksen All Inclusive -hotellit

Oliiveja, halloumia, hummusta, tsatsikia, jogurtteja, leipää, hiiligrillattua lihaa…. Kyproksen keittiö on saanut vaikutteita Välimeren ja Lähi-idän maista. Kuvittele, miten helppoa olisi nauttia kaikkia näitä herkkuja, ilman huolta mitä se maksaa. Seuraavaksi esittelemme sinulle viisi hotellia, joissa tämä unelma voi toteutua! Näihin Kyproksen hotelleihin sisältyy aina All Inclusive.
Noora Noora 10.5.2019

Treeniloma Rodoksella - hiihtäjä Kerttu Niskasen vinkit

Hiihtäjä Kerttu Niskaselle kertyy talvisin paljon reissupäiviä, kun hän kiertää hiihtokisoja ympäri maailmaa. Pari kertaa vuodessa Kerttu kuitenkin jättää sukset kotiin ja lähtee lomamatkalle – mutta ei ammattiurheilija silloinkaan pelkästään rantatuolissa makoile. Lue Kertun treenilomasta Rodokselle ja nappaa kuntoiluvinkit omallekin lomalle.
SallaS SallaS 26.3.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018