Eka kerta Thaimaassa ei jättänyt Backmaneja kylmäksi

23.3.2018
SallaS
Backmanit olivat kyllä kuulleet ystäviltään paljon Thaimaasta, ja odotukset ensimmäiselle Thaimaan-lomalle olivat korkealla. Maa onnistui silti yllättämään heidät – ja sulattamaan lämmöllään koko perheen sydämet.

- No se kostea lämpö itsessään oli huumaava, huokaa Niina.

- Tai siis oikeastaan kuumuus, tarkentaa Lorenz, joka nähtiin ensimmäiset päivät liikkuvan hotellialueella pitkähihainen kauluspaita ja sateenvarjo aurinkosuojinaan.

Näyttelijä-juontajapari Niina ja Lorenz Backman lomailivat Thaimaan Khao Lakissa kolmen lapsensa (7, 9 ja 13) kanssa kaksi viikkoa hiihtoloma-aikaan. Lämpömittari nousi päivittäin yli kolmeenkymmeneen asteeseen.

Ei siis ihme, että koko perheen mieluisin lomaharrastus olikin uiminen. Khao Lakin ihanat, lapsiystävälliset rannat ja hotellien viihtyisät uima-allasalueet saavat Backmaneilta täydet pisteet.

Khao Lakin upeat hiekkarannat kutsuivat Bacmaneja rantaleikkeihin.
Khao Lakin upeat hiekkarannat kutsuivat Bacmaneja rantaleikkeihin.

1+1 on enemmän kuin 2

Backmanit asuivat loman ensimmäisen viikon TUI Family Life Mai Khao Lak-hotellissa ja toisen lomaviikon he viettivät Robinson Club Khao Lak -hotellissa.

- Kaksi viikkoa on hyvä aika lomailuun Thaimaassa. Siinä ehtii päästä sellaiseen ajattomuuden tunteeseen, ettei enää muista mikä päivä on meneillään, sanoo Lore.

- Ja toisaalta oli tosi mukava vaihtaa myös hotellia ja maisemaa ensimmäisen viikon jälkeen. Tuntui ihan siltä kuin olisi saanut aloittaa vielä kokonaan uuden loman, kehuu Niina yhdistelmälomamahdollisuutta.

Molemmat hotellit olivat kovasti perheen mieleen. TUI Family Life Mai Khao Lak -hotelli on nimenomaan lapsiperheiden tarpeisiin suunniteltu konseptihotelli ja tarjolla oli paljon juuri lapsille suunnattua ohjelmaa.

- Meidän lapset tykkäävät esiintyä – ja olikin mahtavaa seurata kuinka ammattitaitoisesti oppaat saivat innostettua ja ohjattua eri maiden lapset yhdessä mukaan ohjelmanumeroihin, kehuu Lore.

- Ja tytöthän osallistuivat innokkaasti vesijumppiinkin, nauraa Niina.

Robinson Club Khao Lak -hotellissa puolestaan oli hieman rauhallisempi ja aikuismaisempi ilmapiiri. Hotellikonseptin fokuksessa on kuntoilu, hyvinvointi ja terveellinen ruoka. Hotellilla oli tarjolla ohjattuja aktiviteetteja läpi päivän, alkaen aamun aurinkotervehdyksistä jatkuen erilaisiin jooga- ja jumppatunteihin, vesiurheilulajeihin ja pallopeleihin.

- Aamuni alkoivat joko juoksulenkillä tai joogalla meren rannalla. Käyn Suomessa Hot Joogassa ja oli kyllä mahtavaa kun täällä se kuumuus ja kosteus tuli ilmastosta itsestään, kertoo Niina.

Niinan aamut alkoivat usein aurinkotervehdyksillä merenaaltojen pauhatessa taustalla.
Niinan aamut alkoivat usein aurinkotervehdyksillä merenaaltojen pauhatessa taustalla.

Myös Lore löysi hotellilta kuumottavan harrastuksen.

- No siellähän oli ihan suomalainen sauna, keskellä tropiikkia! Olihan se vähän outoa katsella saunan ikkunasta merta ja palmuja, ja tulla ulos ”vilvoittelemaan” helteeseen, nauraa Lore.

Kurkistus merimakkaroiden maailmaan

Thaimaassa Backmanit pääsivät toteuttamaan myös pitkäaikaisen haaveensa koko perheen yhteisestä snorklausretkestä. Niina ja Lorehan ovat ennen lasten syntymää harrastaneet sukeltamista – ja vihdoin he pääsivät esittelemään taitojaan ja merenpinnan alaista maailmaa myös lapsilleen.

- Teimme retken aikana kolme eri uimastoppia ja lisäksi vietimme aikaa kuvankauniilla Phi phi -saarella. Se oli todella hieno kokemus meille kaikille, kertoo Niina.

- Toisaalta myös hotellin rannasta pääsi kätevästi hyville snorkalauspaikoille. Bongasimme valtavasti erivärisiä kaloja, kauniita koralleja ja myös merimakkaroita, innostuu Lore.

Eksoottisia herkkuja

Thaimaalainen ruokahan on tunnetusti maukasta: suolaisen, makean, karvaan, tulisen ja happaman harmoniaa. Paikalliset ruoka-annokset tekivät vaikutuksen myös Bacmaneihin ja lapsetkin tutustuivat innokkaasti uusiin makuihin.

- Thai-annoksethan ovat kuin taideteoksia kaikkine väreineen ja mausteineen – ne suorastaan kutsuvat maistelemaan uusia juttuja. Nuudelit, tofut ja curryt rantautuvat varmasti nyt myös kotikeittiöömme, sanoo Lore.

- Ja ne hedelmät! Kypsiä, makeita, mehukkaita… Lapset sanoivat etteivät ole koskaan maistaneet yhtä hyviä banaaneja kuin täällä, kertoo Niina.

Paikallisesta ruokakulttuurista kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti hurauttaa tuk-tukilla myös Khao Lakin markkinoille.

- Tarjolla on todellisia elämyksiä! Itsehän maistelin siellä mm. sirkkoja ja sammakoita, kehuu Lore.

Meditatiivinen rauha

Ensimmäinen kerta Thaimaassa täytti Backmanien odotukset, ja Khao Lak lomakohteena hurmasi perheen.

- Se rauhallisuus oli jotain niin pysäyttävää. Päivällä äänimaisemaa taustoittivat meren aallot ja iltaisin kaskaat aloittivat konserttinsa. Tunnelma oli lähes meditatiivinen, kuvailee Lore.

Lore lempipuuhassaan, lukemassa.
Lore lempipuuhassaan. Kahden viikon lomalle oli pakattu mukaan kolme kirjaa - jotka kaikki tuli luettua.

Täydellisen rentoutumisen kruunasivat lähes päivittäiset käynnit rannan hierontakojuissa.

- Thaimaassa kannattaa kyllä ehdottomasti käydä hieronnoissa vaikka joka päivä. Tunnin kokovartalohieronnan saa todella edullisesti ja sen jälkeen olo on kuin sulaa vahaa. Lapsetkin tykkäsivät, kertoo Niina.

Nyt Niina ja Lore myös ymmärtävät täysin niitä tuttaviaan, jotka viettävät Thaimaassa vuosittain pidempiäkin jaksoja.

- Tämä loma sai meidät haaveilemaan siitä, että meilläkin olisi jossain vaiheessa elämää mahdollisuus viettää aina talvisin pari kuukautta Thaimaassa. Eli eläkepäiviä odotellessa, nauravat Lore ja Niina.

Tutustu TUIn Thaimaahan, sekä yhdistelmälomiin.

Backmanien TOP5 Khao Lakissa:

  1. Lämpö
  2. Rannat ja snorklailu
  3. Thairuoka ja hedelmät
  4. Markkinat
  5. Hieronnat rantakojuissa

Muita samankaltaisia

Bulgarian parhaat rannat – 8 vinkkiä

Loma Bulgariassa tarkoittaa halpoja hintoja ja hienoja rantoja. Emmekä puhu nyt pelkästään Sunny Beachista. Myös vaikkapa Duni, Nessebar ja Golden Sands ovat kaikki mukavia lomakohteita ja jokaisella niistä on omalla tavallaan viehättävät rannat. Vinkkaamme nyt 8 erilaista rantaa jokaiseen makuun.
SallaS SallaS 22.5.2019

Ilmastokompensoidut perhehotellit

TUI Family Life -konseptiin kuuluvat parhaat perhehotellimme. TUI Family Life -hotelleissa on aina lastenkerhoja, ohjattua liikuntaa, terveellistä ruokaa ja paljon muuta. Mutta ei siitä tällä kertaa enempää.
Noora Noora 9.5.2019

Lentäminen lapsen kanssa – hyödyllisiä vinkkejä

TUIlla työskentelevän Towen lapset ovat reissanneet äitinsä mukana jo parin kuukauden ikäisistä. Lentokoneessa on istuttu pidempiä ja lyhyempiä matkoja niin päivällä kuin yölläkin. Joskus, kun lapset ovat olleet kipeinä lennon aikana, matka on saattanut tuntua melkoisen pitkältä. Toisinaan sitten taas lento on sujunut kuin mukava ilta kotisohvalla. Tässä Towen omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia vinkkejä, joita voit soveltaa lennolla omien lastesi kanssa.
SallaS SallaS 24.4.2019

Disneyland - 6 huvipuistoa ympäri maailman

Satujen maailmaan astuminen on ikimuistoinen elämys, oletpa minkä ikäinen tahansa. Kävele Tuhkimon satulinnassa, tapaa Chewbacca ja Buzz Lightyear, matkusta vuoristoradalla tai istu luolassa Pienen merenneidon viereen. Avaamme sinulle nyt portin kuuteen Walt Disneyn teemapuistoon eri puolilla maailmaa.
SallaS SallaS 2.4.2019