Fitness-urheilija Eevi Teittinen: ”Romantiikka nostaa loman uudelle tasolle”

12.11.2017
SallaS
Fitness-urheilija Eevi Teittinen kantaa suomalaisuuttaan ja vesitonkkaa ylpeänä ympäri maailmaa. Mikä on Eevin lempilomakohde? Tai hauskin lomamuisto? Entä mitä suomalaisuus merkitsee hänelle maailmalla? Lue Eevin matkahaastattelu!

Lähtöselvitys

Kuka: Eevi Teittinen, fitness-urheilija, hyvinvointibloggaaja
Mikä saa lomalla hymyilemään: Hyvä ruoka ja uudet upeat treenipuitteet

Minne ensimmäinen ulkomaanmatkasi suuntautui?

– Kun olin pieni, meillä oli tapana matkustaa perheen kanssa asuntovaunulla ympäri Eurooppaa. Mutta ensimmäisen varsinaisen lomamatkan lentokoneella tein 10-vuotiaana Espanjan Aurinkorannikolle. Tuosta matkasta on jäänyt mieleen saamani pallo ja lila uimapatja – ja niiden tuoksu Espanjan lämmössä. Ja kuinka siistiä olikaan syödä ranskalaisia. Minulla oli keltainen kokouimapuku, jossa oli sellainen ympyrä selässä. Kyllä niissä rusketusrajoissa riitti hämmästeltävää!

Eevi Espanjassa
Ensimmäisellä ulkomaanmatkallaan Espanjassa Eevi (punaisessa paidassa) pääsi myös karuselliin.

Mikä matkailussa on parasta? Mitä saat matkailusta?

– Haluan matkoilta uusia kokemuksia ja aikaa itselleni. Ja kun saan aikaa, huomaan, että samalla alkaa syntyä uusia ideoita niin omaan työhöni kuin muutenkin elämääni. Kutsun sitä jonkinlaiseksi luovaksi tilaksi.

Mikä on ihanin / hauskin / kamalin lomamuistosi?

– Kaikkea kivaa tapahtuu lomilla jatkuvasti, mutta yksi hauska tapaus viime lomalla Rodoksella oli se, kun tuntematon suomalaisnainen alkoi laittaa snapchatissa minulle viestejä ja vinkkasi mm. saarelle juuri perustetusta uudesta suomalaisomisteisesta ravintolasta. Tartuimme vinkkiin ja vietimme aivan spessun illan ravintolassa. Matkailu ja nämä uudet viestintätavat yhdistävät ihmisiä ja tekevät kokemusten jakamisen helpoksi.

Mikä on lempilomakohteesi? Mikä maa on vienyt sydämesi?

– Kapkaupunki Etelä-Afrikassa on ehdoton suosikkini. Olen käynyt siellä kaksi kertaa ja palaan sinne takaisin heti kuin mahdollista. Ilmasto, maisemat, treenimahdollisuudet, ruoka… aivan täydellistä.

Mitä ilman et voi matkustaa? Mitä pakkaat aina reissuille mukaan?

– Kirja, kamera ja aurinkorasva ovat aina tietysti mukana, mutta ihan kaikkein tärkein asia minulle reissussa on vesi. Kannan aina isoa vesitonkkaa mukanani ja lähtörituaaleihini kuuluu täyttää se lentokentällä heti turvatarkastuksen jälkeen.

Eevi nauttii lomasta

Kenen seurassa mieluiten matkustat?

– Puolison kanssa matkustaminen on ihan parasta. Romantiikka nostaa lomailun aivan uudelle tasolle. On ihanaa jakaa rakkaimman kanssa hienot uudet kokemukset – ja hankkia yhteisiä muistoja.

Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle maailmalla?

– Urheilijana kannan ylpeänä suomalaisuuttani ja Suomen tiimin asua. Mielestäni Suomi-kuva maailmalla on hyvä ja meihin suhtaudutaan positiivisesti.

– Puhdas, raikas hanavesi on se, mitä maailmalla Suomesta konkreettisesti eniten kaipaan. Tietysti myös täsmällisyys, luotettavuus ja turvallisuus ovat niitä asioita, joita matkaillessa oppii omasta kotimaasta arvostamaan.

Eevi pitää rantalomista

Jutun kuvat ovat Thaimaan Phuketista, jossa Eevi vietti viime talvena sporttilomaa ystävänsä ja kollegansa Eevskun kanssa. Lue myös Eevskun treenilomavinkit.