2.4.2017
Johanna
Navigoi Karibian eksoottisen meriluonnon sykkivään sydämeen. Sukella kimaltelevassa meressä delfiinien ja rauskujen kanssa, vieraile eläinsuojelukohteissa tai tee monipuolisia luontoretkiä lämpimän auringon alla.

Matkan Karibialle voi helposti muuttaa hauskaksi tutkimusmatkaksi. Kauniiden lomakohteiden läheisyydessä pääsee tutustumaan kiinnostaviin eläimiin ja henkeäsalpaavan komeisiin paikkoihin. Upea luonto ja meri ovat aina lähellä, eikä hotellilta tarvitse matkata kauas, kun jo pääset näkemään alueen monimuotoisuuden kaikessa kirjossaan.

Esimerkiksi Floridassa, Fort Lauderdalessa, Karibian risteilyjen kotisatamassa, voi tutustua Evergladesin rämealueeseen ja käydä vaikkapa Wildlife Sanctuaryssa tai Holiday Parkissa. Luonnonsuojelualueella voi nähdä muun muassa alligaattoreita, satoja lintulajeja, mustakarhuja, saukkoja, panttereita ja punailveksiä. Eksotiikkaa ja jännitystä retkelle tuovat esimerkiksi söötit haisunäädät.

Karibian vedenalaista elämää

Jos laitesukeltaminen tai snorklaaminen kirkkaissa vesissä ovat lähellä sydäntäsi, pääsee Karibialla polskimaan tuhansien värikkäiden kalojen ja merenelävien kanssa. Väli-Amerikassa meri on aina lähellä.

Meksikosta, Playa del Carmenin lähellä sijaitsevalta Cozumelin saarelta, löytyy yksi Karibian kimaltelevimmista helmistä. Palancarin riutta on maailman suosituimpia merellisiä kuvauskohteita. Myös valmismatkalaiset pääsevät paratiisisaarelle helposti ja turvallisesti.

Karibialla vain mielikuvitus rajoittaa lomailijaa. Kiehtovaa elämää ja kaunista luontoa löytyy aina läheltä – sinun ehdoillasi.

Teksti: Niko Ikonen