Karibian eksoottiset eläimet

Navigoi Karibian eksoottisen meriluonnon sykkivään sydämeen. Sukella kimaltelevassa meressä delfiinien ja rauskujen kanssa, vieraile eläinsuojelukohteissa tai tee monipuolisia luontoretkiä lämpimän auringon alla.

Matkan Karibialle voi helposti muuttaa hauskaksi tutkimusmatkaksi. Kauniiden lomakohteiden läheisyydessä pääsee tutustumaan kiinnostaviin eläimiin ja henkeäsalpaavan komeisiin paikkoihin. Upea luonto ja meri ovat aina lähellä, eikä hotellilta tarvitse matkata kauas, kun jo pääset näkemään alueen monimuotoisuuden kaikessa kirjossaan.

Esimerkiksi Floridassa, Fort Lauderdalessa, Karibian risteilyjen kotisatamassa, voi tutustua Evergladesin rämealueeseen ja käydä vaikkapa Wildlife Sanctuaryssa tai Holiday Parkissa. Luonnonsuojelualueella voi nähdä muun muassa alligaattoreita, satoja lintulajeja, mustakarhuja, saukkoja, panttereita ja punailveksiä. Eksotiikkaa ja jännitystä retkelle tuovat esimerkiksi söötit haisunäädät.

Karibian vedenalaista elämää

Jos laitesukeltaminen tai snorklaaminen kirkkaissa vesissä ovat lähellä sydäntäsi, pääsee Karibialla polskimaan tuhansien värikkäiden kalojen ja merenelävien kanssa. Väli-Amerikassa meri on aina lähellä.

Meksikosta, Playa del Carmenin lähellä sijaitsevalta Cozumelin saarelta, löytyy yksi Karibian kimaltelevimmista helmistä. Palancarin riutta on maailman suosituimpia merellisiä kuvauskohteita. Myös valmismatkalaiset pääsevät paratiisisaarelle helposti ja turvallisesti.

Karibialla vain mielikuvitus rajoittaa lomailijaa. Kiehtovaa elämää ja kaunista luontoa löytyy aina läheltä – sinun ehdoillasi.

Teksti: Niko Ikonen

Muita samankaltaisia

Karnevaalit ympäri maailmaa - 7 ainutlaatuista katujuhlaa

Karnevaalit järjestetään kristillisen ja erityisesti katolisen perinteen mukaisesti ennen pääsiäistä edeltävää 40 päivän paastoa. Sana tarkoittaakin kirjaimellisesti "hyvästi liha". Nykyään karnevaalit ovat värikkäitä juhlia, jotka tempaavat vierailijatkin mukaansa. Tutustu seitsemän kaupungin karnevaaleihin!
Johanna Johanna

Thaimaan lumoavat saaret - 11 vinkkiä

Thaimaassa on lukemattomia upeita saaria, eikä ole väliä minne Thaimaahan suuntaat lomalle, löydät varmasti sinulle sopivan vaihtoehdon. Voit asua viidakon syleilyssä, aurinkoisella rannalla tai vuoren rinteellä. Jos valinnan vaikeus vaikeuttaa päätöstäsi, tutustu näihin 11 saareen, jotka mielestämme lukeutuvat Thaimaan upeimpiin!
Johanna Johanna

Pakkauslista vaellukselle

Pakkauslista vaellukselle vaihtelee sen mukaan oletko menossa vaeltamaan Alpeille, kotimaan metsiin tai vaikkapa Cinque Terren rannikolle. Myös matkaseura ja matka-aika vaikuttavat tietysti: oletko lähdössä lasten kanssa vai ilman, päivän, kahden vai koko viikon vaellukselle? Tässä muutamia pakkausvinkkejä sujuvalle vaellusmatkalle.
SallaS SallaS

Merikilpikonnat Kreikassa

Monet merikilpikonnien lisääntymisen kannalta tärkeät rannat sijaitsevat Kreikassa. Archelon on järjestö, joka toimii yhteistyössä paikallisväestön ja matkailualan kanssa suojellakseen merikilpikonnia ja niiden elinympäristöä. Tapasimme vapaaehtoisia, jotka tekevät työtään paratiisirannoilla.
Johanna Johanna