2.4.2017
Johanna
Navigoi Karibian eksoottisen meriluonnon sykkivään sydämeen. Sukella kimaltelevassa meressä delfiinien ja rauskujen kanssa, vieraile eläinsuojelukohteissa tai tee monipuolisia luontoretkiä lämpimän auringon alla.

Matkan Karibialle voi helposti muuttaa hauskaksi tutkimusmatkaksi. Kauniiden lomakohteiden läheisyydessä pääsee tutustumaan kiinnostaviin eläimiin ja henkeäsalpaavan komeisiin paikkoihin. Upea luonto ja meri ovat aina lähellä, eikä hotellilta tarvitse matkata kauas, kun jo pääset näkemään alueen monimuotoisuuden kaikessa kirjossaan.

Esimerkiksi Floridassa, Fort Lauderdalessa, Karibian risteilyjen kotisatamassa, voi tutustua Evergladesin rämealueeseen ja käydä vaikkapa Wildlife Sanctuaryssa tai Holiday Parkissa. Luonnonsuojelualueella voi nähdä muun muassa alligaattoreita, satoja lintulajeja, mustakarhuja, saukkoja, panttereita ja punailveksiä. Eksotiikkaa ja jännitystä retkelle tuovat esimerkiksi söötit haisunäädät.

Karibian vedenalaista elämää

Jos laitesukeltaminen tai snorklaaminen kirkkaissa vesissä ovat lähellä sydäntäsi, pääsee Karibialla polskimaan tuhansien värikkäiden kalojen ja merenelävien kanssa. Väli-Amerikassa meri on aina lähellä.

Meksikosta, Playa del Carmenin lähellä sijaitsevalta Cozumelin saarelta, löytyy yksi Karibian kimaltelevimmista helmistä. Palancarin riutta on maailman suosituimpia merellisiä kuvauskohteita. Myös valmismatkalaiset pääsevät paratiisisaarelle helposti ja turvallisesti.

Karibialla vain mielikuvitus rajoittaa lomailijaa. Kiehtovaa elämää ja kaunista luontoa löytyy aina läheltä – sinun ehdoillasi.

Teksti: Niko Ikonen

Muita samankaltaisia

Barbados – täydellinen kohde romanttiseen lomaan

Hohtavan valkoiset hiekkarannat, turkoosi vesi ja trooppinen vehreys. Barbadoksella on kaikki, mitä karibialaiselta paratiisisaarelta voi odottaa, ja hieman enemmänkin. Ui kilpikonnien kanssa, vieraile kasvitieteellisissä puutarhoissa ja ihastele maagista auringonlaskua Northpointin kallioilla. Barbadoksella voit viettää todella romanttisen loman rakkaasi kanssa.
SallaS SallaS 27.2.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Merikilpikonnat Kreikassa

Monet merikilpikonnien lisääntymisen kannalta tärkeät rannat sijaitsevat Kreikassa. Archelon on järjestö, joka toimii yhteistyössä paikallisväestön ja matkailualan kanssa suojellakseen merikilpikonnia ja niiden elinympäristöä. Tapasimme vapaaehtoisia, jotka tekevät työtään paratiisirannoilla.
Johanna Johanna 10.3.2018

Etelä- ja Keski-Suomen 4 upeinta luontokohdetta

Suomen upea ja puhdas luonto tarjoaa toinen toistaan sykähdyttävämpiä luontoelämyksiä. Luonnon ihmeiden äärellä lumoutuu jokainen, ja tuhansien järvien Suomessa valinnanvaraa riittää. Parhaiden luontokohteiden valinta on lähes mahdotonta, mutta tässä neljä, joille varmasti menetät sydämesi.
Kristiina Kristiina 14.11.2017