Kroatian saaret - Opas Kroatian saaristoon

2.5.2018
Johanna
Kroatian saaret tarjoavat kaunista luontoa, kirkasvetisiä rantoja, historiaa ja hyvää italialaisvaikutteista ruokaa. Tutustu Kroatian saariston viiteen kauneimpaan saareen!

Kroatian lomakohteista tunnetuimpia ovat Split ja Dubrovnik, mutta tiesitkö, että Kroatian saaristoon kuuluu tuhansia saaria? Monet vuokraavat purjeveneen tutustuakseen saaristoon, mutta monilla saarilla on yhteys manteereeseen. Miksetpä suuntaisi omatoimiselle saarihyppelylle Kroatian saaristoon? Tutustu Kroatian viiteen kauneimpaan saareen!

Auringonpaisteen Hvar

Hvar on tunnetuin Kroatian saarista, ja myös aurinkoisin saari. Tämä Adrianmeren saari on valittu usein maailman kauneimmaksi saareksi, jossa kristallinkirkas vesi yhdistyy keskiaikaisiin kyliin. Hvar on Kroatian vastine St. Tropezille, sillä se ollut etenkin jet set -lomailijoiden suosikkikohde. Hvarin yksi erityispiirre on myös, että saaren sanotaan tuoksuvan laventelille ja rosmariinille. Lasten kanssa matkustaville hyvä vierailukohde on Solene, jossa on matala ranta, kirkasta vettä sekä useita ravintoloita sekä isoille että pienille perheille.

hvar-tui
Hvarin saarella paistaa aurinko eniten Kroatian saariston saarista.

Rantaparatiisi Brač

Yksi Kroatian tunnetuimmista kuvista on Bračin saarella sijaitsevasta rannasta, joka työntyy turkoosinsiniseen mereen. Se on tuulen ja aallokon vaikutuksesta muotoaan muuttava yli kilometrin pituinen Zlatni Rat -ranta eli kultainen niemi. Ranta on erityisesti purjelautailijoiden, purjehtijoiden ja lapsiperheiden suosiossa. Brač on tunnettu myös paikallisesta oliiviöljystään ja hyvästä ruuastaan kuten lammaskotletista. Saarelle pääsee helposti lautalla Splitistä.

Romanttinen Korčula

Korčula on vehreä ja rauhallinen saari, joka on saanut nimensä tummista metsistään - saarella rantautuneet kreikkalaiset kun kutsuivat saarta nimellä Korkyra Melaina. Ympäri saaren rannikkoa on upeita pikkukivirantaisia uimapoukamia, joissa vesi on turkoosinsinistä. Saarta sanotaan festivaalisaareksi, sillä kesäaikaan saarella järjestetään useita musiikkifestivaaleja. Joka torstai heinä- ja elokussa voi seurata miekkatanssia Moreskassa. Korcula on myös pyöräilijöiden suosima kohde, jossa pyöräillään pinjametsien keskellä.

Korculan saari on tunnettu kauneudestaan.

Viihtyisä Lopud

Lopud kuuluu Elafiti-saariin, ja saarelle pääsee lautalla Dubrovnikista. Saari on pieni ja autoton, jossa elämä kulkee omalla painollaan. Lopudin kauniit rannat ja kirkas vesi sopii erinomaisesti snorklaukseen ja perheaktititeetteihin. Koko saarella kasvaa metsää, sitruunapuita, viiniviljelmiä ja yrttejä. Lapsiystävällinen saari sopii myös pyöräilyyn.

Elämänvoiman saari Losinj

Lošinj on tunnettu terveysmekkana jo yli 100 vuoden ajan. Aurinko paistaa saarella yli 200 päivää vuodessa ja ilma on poikkeuksellisen puhdasta. Saarella on kauniita metsiä, kirkasta vettä ja lääkekasveja. Veli žalissa on idyllinen hiekkaranta, joka sopii täydellisesti lapsiperheille. Lošinj vetää puoleensa myös sukeltajia, jotka suuntaavat tutkimaan saaren edustalla olevia luolia ja laivanhylkyjä.

Muita samankaltaisia

6 upeaa infinity-allasta Välimerellä

Se tunne, kun astut uima-altaalle, joka näyttää jatkuvan äärettömiin, sulautuvan mereen ja kauas horisonttiin... Infinity-allas on suunniteltu niin, että ainakin yksi sen sivuista näyttäisi olevan reunaton. Tästä syntyy kaunis visuaalinen vaikutelma rajattomasta vedestä. Esittelemme nyt 6 henkeäsalpaavan upeaa infinity-allasta Välimeren alueen hotelleissamme.
SallaS SallaS 20.3.2019

Euroopan edulliset kaupungit – katso missä saat vastinetta rahoillesi

Etsitkö seuraavalta kaupunkilomaltasi elämyksiä edulliseen hintaan? Vertaile eri lomakohteiden paikallista hintatasoa. Arvioi esimerkiksi, mitä lomaviikon ravintolaruokailut tulevat maksamaan. Kuulostaako 2 euron oluttuoppi tai alle 10 euron laatuillallinen houkuttelevalta? Seuraavissa TUIn Euroopan kaupunkilomakohteissa saat erinomaista vastinetta rahoillesi.
SallaS SallaS 19.3.2019

Blue Star Euphoria Resortissa luksus kohtaa ekologisuuden

Blue Star Euphoria Resort on uusi, vuonna 2018 valmistunut viiden tähden hotelli pittoreskin Kolimbarin kalastajakylän laidalla. Se on rakennettu 60 000 neliömetrin merenrantatontille, jota ympäröi kaunis luonto ja kristallinkirkas vesi. Hotellin omistajatar Marietta Mathioulaki on koulutukseltaan maa- ja vesirakennusinsinööri. Hän kertoo, että hotellin suunnittelussa ja rakentamisessa on otettu erityisesti huomioon uusi teknologia ja ympäristöystävälliset ratkaisut.
SallaS SallaS 5.2.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018