Kroatian saaret - Opas Kroatian saaristoon

2.5.2018
Johanna
Kroatian saaret tarjoavat kaunista luontoa, kirkasvetisiä rantoja, historiaa ja hyvää italialaisvaikutteista ruokaa. Tutustu Kroatian saariston viiteen kauneimpaan saareen!

Kroatian lomakohteista tunnetuimpia ovat Split ja Dubrovnik, mutta tiesitkö, että Kroatian saaristoon kuuluu tuhansia saaria? Monet vuokraavat purjeveneen tutustuakseen saaristoon, mutta monilla saarilla on yhteys manteereeseen. Miksetpä suuntaisi omatoimiselle saarihyppelylle Kroatian saaristoon? Tutustu Kroatian viiteen kauneimpaan saareen!

Auringonpaisteen Hvar

Hvar on tunnetuin Kroatian saarista, ja myös aurinkoisin saari. Tämä Adrianmeren saari on valittu usein maailman kauneimmaksi saareksi, jossa kristallinkirkas vesi yhdistyy keskiaikaisiin kyliin. Hvar on Kroatian vastine St. Tropezille, sillä se ollut etenkin jet set -lomailijoiden suosikkikohde. Hvarin yksi erityispiirre on myös, että saaren sanotaan tuoksuvan laventelille ja rosmariinille. Lasten kanssa matkustaville hyvä vierailukohde on Solene, jossa on matala ranta, kirkasta vettä sekä useita ravintoloita sekä isoille että pienille perheille.

hvar-tui
Hvarin saarella paistaa aurinko eniten Kroatian saariston saarista.

Rantaparatiisi Brač

Yksi Kroatian tunnetuimmista kuvista on Bračin saarella sijaitsevasta rannasta, joka työntyy turkoosinsiniseen mereen. Se on tuulen ja aallokon vaikutuksesta muotoaan muuttava yli kilometrin pituinen Zlatni Rat -ranta eli kultainen niemi. Ranta on erityisesti purjelautailijoiden, purjehtijoiden ja lapsiperheiden suosiossa. Brač on tunnettu myös paikallisesta oliiviöljystään ja hyvästä ruuastaan kuten lammaskotletista. Saarelle pääsee helposti lautalla Splitistä.

Romanttinen Korčula

Korčula on vehreä ja rauhallinen saari, joka on saanut nimensä tummista metsistään - saarella rantautuneet kreikkalaiset kun kutsuivat saarta nimellä Korkyra Melaina. Ympäri saaren rannikkoa on upeita pikkukivirantaisia uimapoukamia, joissa vesi on turkoosinsinistä. Saarta sanotaan festivaalisaareksi, sillä kesäaikaan saarella järjestetään useita musiikkifestivaaleja. Joka torstai heinä- ja elokussa voi seurata miekkatanssia Moreskassa. Korcula on myös pyöräilijöiden suosima kohde, jossa pyöräillään pinjametsien keskellä.

Korculan saari on tunnettu kauneudestaan.

Viihtyisä Lopud

Lopud kuuluu Elafiti-saariin, ja saarelle pääsee lautalla Dubrovnikista. Saari on pieni ja autoton, jossa elämä kulkee omalla painollaan. Lopudin kauniit rannat ja kirkas vesi sopii erinomaisesti snorklaukseen ja perheaktititeetteihin. Koko saarella kasvaa metsää, sitruunapuita, viiniviljelmiä ja yrttejä. Lapsiystävällinen saari sopii myös pyöräilyyn.

Elämänvoiman saari Losinj

Lošinj on tunnettu terveysmekkana jo yli 100 vuoden ajan. Aurinko paistaa saarella yli 200 päivää vuodessa ja ilma on poikkeuksellisen puhdasta. Saarella on kauniita metsiä, kirkasta vettä ja lääkekasveja. Veli žalissa on idyllinen hiekkaranta, joka sopii täydellisesti lapsiperheille. Lošinj vetää puoleensa myös sukeltajia, jotka suuntaavat tutkimaan saaren edustalla olevia luolia ja laivanhylkyjä.

Muita samankaltaisia

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019