Kroatian saaret - Opas Kroatian saaristoon

Kroatian saaret tarjoavat kaunista luontoa, kirkasvetisiä rantoja, historiaa ja hyvää italialaisvaikutteista ruokaa. Tutustu Kroatian saariston viiteen kauneimpaan saareen!

Kroatian lomakohteista tunnetuimpia ovat Split ja Dubrovnik, mutta tiesitkö, että Kroatian saaristoon kuuluu tuhansia saaria? Monet vuokraavat purjeveneen tutustuakseen saaristoon, mutta monilla saarilla on yhteys manteereeseen. Miksetpä suuntaisi omatoimiselle saarihyppelylle Kroatian saaristoon? Tutustu Kroatian viiteen kauneimpaan saareen!

Auringonpaisteen Hvar

Hvar on tunnetuin Kroatian saarista, ja myös aurinkoisin saari. Tämä Adrianmeren saari on valittu usein maailman kauneimmaksi saareksi, jossa kristallinkirkas vesi yhdistyy keskiaikaisiin kyliin. Hvar on Kroatian vastine St. Tropezille, sillä se ollut etenkin jet set -lomailijoiden suosikkikohde. Hvarin yksi erityispiirre on myös, että saaren sanotaan tuoksuvan laventelille ja rosmariinille. Lasten kanssa matkustaville hyvä vierailukohde on Solene, jossa on matala ranta, kirkasta vettä sekä useita ravintoloita sekä isoille että pienille perheille.

hvar-tui
Hvarin saarella paistaa aurinko eniten Kroatian saariston saarista.

Rantaparatiisi Brač

Yksi Kroatian tunnetuimmista kuvista on Bračin saarella sijaitsevasta rannasta, joka työntyy turkoosinsiniseen mereen. Se on tuulen ja aallokon vaikutuksesta muotoaan muuttava yli kilometrin pituinen Zlatni Rat -ranta eli kultainen niemi. Ranta on erityisesti purjelautailijoiden, purjehtijoiden ja lapsiperheiden suosiossa. Brač on tunnettu myös paikallisesta oliiviöljystään ja hyvästä ruuastaan kuten lammaskotletista. Saarelle pääsee helposti lautalla Splitistä.

Romanttinen Korčula

Korčula on vehreä ja rauhallinen saari, joka on saanut nimensä tummista metsistään - saarella rantautuneet kreikkalaiset kun kutsuivat saarta nimellä Korkyra Melaina. Ympäri saaren rannikkoa on upeita pikkukivirantaisia uimapoukamia, joissa vesi on turkoosinsinistä. Saarta sanotaan festivaalisaareksi, sillä kesäaikaan saarella järjestetään useita musiikkifestivaaleja. Joka torstai heinä- ja elokussa voi seurata miekkatanssia Moreskassa. Korcula on myös pyöräilijöiden suosima kohde, jossa pyöräillään pinjametsien keskellä.