Lanzarote haltuun vuokra-autolla

9.4.2017
Johanna
Lanzaroten saari on pieni, mutta sillä on paljon annettavaa. Ota saari omaksesi hyppäämällä vuokra-autoon! Helppo ja rauhallinen liikenne sopii tuoreellekin kuskille.

lanzarote

Tuliperäisiin Kanariansaariin kuuluvalla Lanzarotella on paljon nähtävää ja koettavaa eri puolilla saarta. Saaren koko ei kuitenkaan päätä huimaa – TUIn matkaoppaat vertaavat 807 neliökilometrin kokoista saarta ja sen ajokokemusta Suomen pääkaupunkiseutuun.

Lanzaroten tiet ovat todella hyväkuntoisia, liikenne rauhallista ja liikennejärjestelyt selkeitä. Ja mikä parasta, jokainen tie tuntuu maisemareitiltä! Saaren tuliperäisyys tuo maisemaan karua kauneutta, jota pääsee ihailemaan etenkin autolla matkustaessa. Sadan tulivuoren aiheuttamat korkeuserot tarjoavat huikeat maisemat ja pienet autenttiset kylät ihastuttavat. Saari suorastaan kutsuu road tripille!

Auton vuokraaminen onnistuu helposti ja hintakaan ei päätä huimaa: auton saa päiväksi noin viidelläkymmenellä eurolla. Auton vuokraamisen alaikäraja on 21 vuotta, joten seikkailulle pääsevät nuoretkin kuskit. Tankkauskäytäntönä auto palautetaan sillä määrällä bensaa kuin se on luovutettukin. Autonvuokraus kannattaa hoitaa etukäteen TUIn kautta.

Los Hervideros

Luonnon muovaamaa kauneutta ja kaupunkimaisemaa

Ennen ajamaan lähtemistä kannattaa suunnitella ajoreitti sen mukaan, mitä tahtoo nähdä ja kokea. Saaren eteläpuolella voi ihailla Los Hervideroksen laavakallioihin iskeytyviä turkoosinsinisiä aaltoja, lounaisosassa on Timanfayan kansallispuisto laavakivilohkareineen.

Pohjoispuolella taas pääsee tähyilemään naapurisaari La Graciosaa Del Ríon näköalapaikalta ja vierailemaan laavakiviluolissa. Eväät maistuvat parhaiten saaren korkeimmalla huipulla, 670 metriä korkealla Peñas del Chachella.

Saaren pääkaupunki Arrecife tarjoaa mukavan kattauksen ostosmahdollisuuksia ja paikallista elämää. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kaupunkikohteissa voi parkkipaikkojen löytäminen olla hankalaa. Parkkipaikat voivat olla maksullisia tai ilmaisia, sen näkee parkkipaikan maalin väristä. Valkoisella maalatut alueet ovat ilmaisia ja sinisellä maalatut maksullisia. Keltaisella maalatuille alueille ei saa pysäköidä lainkaan.

Mirador Del Rion näköalapaikka

Näe Lanzarote César Manriquen silmin

Jos saaren historia kiinnostaa, kannattaa suunnata saaren isähahmon, César Manriquen, suunnittelemiin kohteisiin ja hänen nykyään museona toimivaan kotiinsa. Arkkitehti-taiteilija-maisemoitsijan elämäntyö saarella näkyy kaikkialla.

Esimerkiksi talot ovat valkoisia ja matalia hänen toiveestaan. César Manrique piti tärkeänä, että luonto pääsee saarella oikeuksiinsa. Suositut kohteet, kuten räjähtäneistä laavakuplista syntyneet Cueva de los Verdes ja Jameo del Agua, ovat hänen suunnittelemiaan kohteita.
Helpoiten Lanzaroten kartan saa navigointiohjeineen puhelimeen, kun sen lataa Google Maps -applikaatioon offline-kartaksi. Halutessaan Lanzaroten ja sen nähtävyydet voi koluta läpi jo päivässä tai parissa. Loput lomasta voi sitten omistaa rannalla loikoiluun ja rentoutumiseen – tai jos bilejalka vipattaa ja yövyt Puerto del Carmenissa, hyppää taksiin ja anna suunnaksi Heineken. Taksi vie alueen vanhankaupungin satamaan baariin, jossa myös paikalliset viihtyvät!

Autonvuokraus road tripille Lanzarotella onnistuu tietenkin TUIn kautta!

TEKSTI JA KUVAT: Jasmina Kauta

Muita samankaltaisia

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019