Lanzarote haltuun vuokra-autolla

9.4.2017
Johanna
Lanzaroten saari on pieni, mutta sillä on paljon annettavaa. Ota saari omaksesi hyppäämällä vuokra-autoon! Helppo ja rauhallinen liikenne sopii tuoreellekin kuskille.

lanzarote

Tuliperäisiin Kanariansaariin kuuluvalla Lanzarotella on paljon nähtävää ja koettavaa eri puolilla saarta. Saaren koko ei kuitenkaan päätä huimaa – TUIn matkaoppaat vertaavat 807 neliökilometrin kokoista saarta ja sen ajokokemusta Suomen pääkaupunkiseutuun.

Lanzaroten tiet ovat todella hyväkuntoisia, liikenne rauhallista ja liikennejärjestelyt selkeitä. Ja mikä parasta, jokainen tie tuntuu maisemareitiltä! Saaren tuliperäisyys tuo maisemaan karua kauneutta, jota pääsee ihailemaan etenkin autolla matkustaessa. Sadan tulivuoren aiheuttamat korkeuserot tarjoavat huikeat maisemat ja pienet autenttiset kylät ihastuttavat. Saari suorastaan kutsuu road tripille!

Auton vuokraaminen onnistuu helposti ja hintakaan ei päätä huimaa: auton saa päiväksi noin viidelläkymmenellä eurolla. Auton vuokraamisen alaikäraja on 21 vuotta, joten seikkailulle pääsevät nuoretkin kuskit. Tankkauskäytäntönä auto palautetaan sillä määrällä bensaa kuin se on luovutettukin. Autonvuokraus kannattaa hoitaa etukäteen TUIn kautta.

Los Hervideros

Luonnon muovaamaa kauneutta ja kaupunkimaisemaa

Ennen ajamaan lähtemistä kannattaa suunnitella ajoreitti sen mukaan, mitä tahtoo nähdä ja kokea. Saaren eteläpuolella voi ihailla Los Hervideroksen laavakallioihin iskeytyviä turkoosinsinisiä aaltoja, lounaisosassa on Timanfayan kansallispuisto laavakivilohkareineen.

Pohjoispuolella taas pääsee tähyilemään naapurisaari La Graciosaa Del Ríon näköalapaikalta ja vierailemaan laavakiviluolissa. Eväät maistuvat parhaiten saaren korkeimmalla huipulla, 670 metriä korkealla Peñas del Chachella.

Saaren pääkaupunki Arrecife tarjoaa mukavan kattauksen ostosmahdollisuuksia ja paikallista elämää. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kaupunkikohteissa voi parkkipaikkojen löytäminen olla hankalaa. Parkkipaikat voivat olla maksullisia tai ilmaisia, sen näkee parkkipaikan maalin väristä. Valkoisella maalatut alueet ovat ilmaisia ja sinisellä maalatut maksullisia. Keltaisella maalatuille alueille ei saa pysäköidä lainkaan.

Mirador Del Rion näköalapaikka

Näe Lanzarote César Manriquen silmin

Jos saaren historia kiinnostaa, kannattaa suunnata saaren isähahmon, César Manriquen, suunnittelemiin kohteisiin ja hänen nykyään museona toimivaan kotiinsa. Arkkitehti-taiteilija-maisemoitsijan elämäntyö saarella näkyy kaikkialla.

Esimerkiksi talot ovat valkoisia ja matalia hänen toiveestaan. César Manrique piti tärkeänä, että luonto pääsee saarella oikeuksiinsa. Suositut kohteet, kuten räjähtäneistä laavakuplista syntyneet Cueva de los Verdes ja Jameo del Agua, ovat hänen suunnittelemiaan kohteita.
Helpoiten Lanzaroten kartan saa navigointiohjeineen puhelimeen, kun sen lataa Google Maps -applikaatioon offline-kartaksi. Halutessaan Lanzaroten ja sen nähtävyydet voi koluta läpi jo päivässä tai parissa. Loput lomasta voi sitten omistaa rannalla loikoiluun ja rentoutumiseen – tai jos bilejalka vipattaa ja yövyt Puerto del Carmenissa, hyppää taksiin ja anna suunnaksi Heineken. Taksi vie alueen vanhankaupungin satamaan baariin, jossa myös paikalliset viihtyvät!

Autonvuokraus road tripille Lanzarotella onnistuu tietenkin TUIn kautta!

TEKSTI JA KUVAT: Jasmina Kauta

Muita samankaltaisia

Bulgarian parhaat rannat – 8 vinkkiä

Loma Bulgariassa tarkoittaa halpoja hintoja ja hienoja rantoja. Emmekä puhu nyt pelkästään Sunny Beachista. Myös vaikkapa Duni, Nessebar ja Golden Sands ovat kaikki mukavia lomakohteita ja jokaisella niistä on omalla tavallaan viehättävät rannat. Vinkkaamme nyt 8 erilaista rantaa jokaiseen makuun.
SallaS SallaS 22.5.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Uutuus! TUI Blue -hotellikonsepti individualisteille

Tervetuloa uudenlaiseen lomahotelliin! TUI Blue -hotellikonsepti sopii sinulle, joka haluat itse suunnitella lomasi ja sisällyttää siihen mm. ohjattua kuntoilua, alueen kulinaarisia erikoisuuksia ja aitoja, paikallisia elämyksiä. Kaikki tämä modernin designin ja laadukkaiden palveluiden kera.
SallaS SallaS 5.9.2018