Lanzarote lasten kanssa

Kanariansaarten Lanzarotella on ihania rantoja, lapsiystävällisiä hotelleja ja ihania aktiviteetteja koko perheelle. Tässä hyviä vinkkejä sinulle, joka olet matkustamassa saarelle lasten kanssa.

Yhteistyössä Lanzaroten matkailutoimiston kanssalanzarotelogoblue

Lanzaroten lapsiystävälliset rannat

Playa Dorada
Playa Dorada on kullankeltainen hiekkaranta Playa Blancassa, jossa muuten sijaitsee myös toinen ihana ranta: Flamingo Beach. Turkoosi vesi Playa Doradalla on yhtä kirkasta kuin uima-altaassa. Usein ranta on myös varsin tyyni ilman suurempia aaltoja.

Playa Grande
Playa Grande sijaitsee Puerto del Carmenissa, joka lienee Lanzaroten lomakohteista monipuolisin. Vilkas ranta on täynnä aktiviteetteja ja yleensä hyvin tyyni ranta sopii hyvin lapsille. Rannalla on mukavasti palveluita – pukukopit, wc:t, suihkut, aurinkotuolit ja -varjot sekä vesiurheilua. Palmut reunustavat kivasti rantaa.

Playa Papagayo
Eteläisellä Lanzarotella sijaitsee Los Ajachesin luonnonsuojelualue. Alueella on kaikkiaan kuusi kaunista hiekkarantaa, joita kutsutaan yhteisesti nimellä Papagayorannat. Kaunein rannoista on Playa Papagayo, joka sijaitsee mukavasti suojaisessa lahdessa ja sopii näin mainiosti lapsiperheille.

Playa Blancan kristallinkirkas vesi.
Playa Blancan kristallinkirkas vesi.

Aktiviteetteja lapsille Lanzarotella

Timanfaya National Park
Timanfayan kansallispuisto koostuu vulkaaneista ja koskemattomista laavakentistä, joiden värit hohtavat upeissa väreissä punaisesta mustaan. Voit tuntea uinuvien vulkaanien lämmön jalkojesi alla ja tehdä vaikka pienen ratsastusretken dromedaarilla.

Timanfayan kansallispuisto

Mirador del Río
Mirador del Rio on näköalapaikka n. 400 m merenpinnan yläpuolella. Näköala on huikea ja näin ylhäällä tuntuu kuin voisit koskettaa pilviä!

Merirosvomuseo
Santa Barbaran linnassa, joka aikoinaan rakennettiin suojelemaan saarta vihollisilta ja merirosvoilta, lapset voivat tutustua Lanzaroten historiaan ja leikkiä erilaisia merirosvoleikkejä.

Green Cave
Vihreä luola, joka paikallisesti tunnetaan nimellä Cueva de los Verdes, sijaitsee saaren pohjoisosassa. Laskeutuessasi alas luolaan, on kuin astuisit aivan toiseen maailmaan. Luolassa on maailman suurin laavatunneli ja alimpana luolassa on konserttisali.

Kaktuspuisto
Pohjois-Lanzaroten Guatizassa sijaitsevassa kaktuspuistossa on yli 1 400 kaktuslajia kaikkialta maailmasta. Puistossa on lisäksi lampi ja kahvila.

Kaktuspuisto Lanzarotella

Rancho Texas Lanzarote Park
Lanzaroten eteläosassa sijaitsee Rancho Texas Lanzarote Park, joka on Kanariansaarten ainoa eläinpuisto, jossa on myös uima-altaita. Ihastele eläimiä, katso esityksiä, ui yhdessä merileijonien kanssa ja virkistäydy uima-altaissa ja vesiliukumäissä.

Submarine Safaris
Astu korkeateknologiaa edustavaan sukellusveneeseen, joka sukeltaa 30 m syvyyteen. Syvyyksissä voit ihastella Atlantin vedenalaista elämää. Näet myös pohjassa makaavan laivanhylyn. Sukelluksen jälkeen voit tutustua Puerto Caleroon.

Submarine Safaris

Lanzarote Karting
Lanzaroten San Bartoloméssa on karting-rata, Lanzarote Karting. Ottakaa kisa perheen kesken – kuka onkaan nopein? Suositusikäraja: yli 5-vuotiaille.

Muita samankaltaisia

10 Instagram-ystävällistä rantaa Euroopassa

Useimmille lomailijoille yksi tärkeä osa lomakokemuksesta on myös sen jakaminen. Aurinkovarjojen rivit unelmarannalla, varpaat hiekassa, turkoosi meri – nämä postikorteista tutut maisemat ovat edelleen meille visuaalisesti tärkeitä palasia. Perinteiset postikortit ovat tosin saaneet väistyä sosiaalisen median astuttua pelikentälle. Postimerkkien ja osoitekirjojen sijasta meillä on nyt filtterit, häshtägit ja feedit.
Johanna Johanna

Vinkkejä ympäristövastuulliseen lomaan

Kuinka voimme olla ympäristövastuullisempia lomallamme? Tästä saat vinkkejä kuinka matkustaa ympäristön kannalta viisaasti sekä tuomme esille muutamia yksinkertaisia asioita, joihin voit lomasi aikana kiinnittää huomiota.
Oona Oona

Uusi TUI Blue – enemmän kuin hotelli

TUI Blue on uusi lippulaivamme ja koostuu kolmesta erilaisesta hotellityypistä: For All, For Two ja For Families. TUI Blue -hotelleissa tutustut paremmin kohteeseesi ja matkakumppaniisi, riippumatta vuodenajasta ja siitä kenen kanssa lomailet. TUI Blue on enemmän kuin hotelli - se on elämys.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna