23.8.2019

Lanzarote lasten kanssa

Kanariansaarten Lanzarotella on ihania rantoja, lapsiystävällisiä hotelleja ja ihania aktiviteetteja koko perheelle. Tässä hyviä vinkkejä sinulle, joka olet matkustamassa saarelle lasten kanssa.

Yhteistyössä Lanzaroten matkailutoimiston kanssalanzarotelogoblue

Lanzaroten lapsiystävälliset rannat

Playa Dorada
Playa Dorada on kullankeltainen hiekkaranta Playa Blancassa, jossa muuten sijaitsee myös toinen ihana ranta: Flamingo Beach. Turkoosi vesi Playa Doradalla on yhtä kirkasta kuin uima-altaassa. Usein ranta on myös varsin tyyni ilman suurempia aaltoja.

Playa Grande
Playa Grande sijaitsee Puerto del Carmenissa, joka lienee Lanzaroten lomakohteista monipuolisin. Vilkas ranta on täynnä aktiviteetteja ja yleensä hyvin tyyni ranta sopii hyvin lapsille. Rannalla on mukavasti palveluita – pukukopit, wc:t, suihkut, aurinkotuolit ja -varjot sekä vesiurheilua. Palmut reunustavat kivasti rantaa.

Playa Papagayo
Eteläisellä Lanzarotella sijaitsee Los Ajachesin luonnonsuojelualue. Alueella on kaikkiaan kuusi kaunista hiekkarantaa, joita kutsutaan yhteisesti nimellä Papagayorannat. Kaunein rannoista on Playa Papagayo, joka sijaitsee mukavasti suojaisessa lahdessa ja sopii näin mainiosti lapsiperheille.

Playa Blancan kristallinkirkas vesi.
Playa Blancan kristallinkirkas vesi.

Aktiviteetteja lapsille Lanzarotella

Timanfaya National Park
Timanfayan kansallispuisto koostuu vulkaaneista ja koskemattomista laavakentistä, joiden värit hohtavat upeissa väreissä punaisesta mustaan. Voit tuntea uinuvien vulkaanien lämmön jalkojesi alla ja tehdä vaikka pienen ratsastusretken dromedaarilla.

Timanfayan kansallispuisto

Mirador del Río
Mirador del Rio on näköalapaikka n. 400 m merenpinnan yläpuolella. Näköala on huikea ja näin ylhäällä tuntuu kuin voisit koskettaa pilviä!

Merirosvomuseo
Santa Barbaran linnassa, joka aikoinaan rakennettiin suojelemaan saarta vihollisilta ja merirosvoilta, lapset voivat tutustua Lanzaroten historiaan ja leikkiä erilaisia merirosvoleikkejä.

Green Cave
Vihreä luola, joka paikallisesti tunnetaan nimellä Cueva de los Verdes, sijaitsee saaren pohjoisosassa. Laskeutuessasi alas luolaan, on kuin astuisit aivan toiseen maailmaan. Luolassa on maailman suurin laavatunneli ja alimpana luolassa on konserttisali.

Kaktuspuisto
Pohjois-Lanzaroten Guatizassa sijaitsevassa kaktuspuistossa on yli 1 400 kaktuslajia kaikkialta maailmasta. Puistossa on lisäksi lampi ja kahvila.

Kaktuspuisto Lanzarotella

Rancho Texas Lanzarote Park
Lanzaroten eteläosassa sijaitsee Rancho Texas Lanzarote Park, joka on Kanariansaarten ainoa eläinpuisto, jossa on myös uima-altaita. Ihastele eläimiä, katso esityksiä, ui yhdessä merileijonien kanssa ja virkistäydy uima-altaissa ja vesiliukumäissä.

Submarine Safaris
Astu korkeateknologiaa edustavaan sukellusveneeseen, joka sukeltaa 30 m syvyyteen. Syvyyksissä voit ihastella Atlantin vedenalaista elämää. Näet myös pohjassa makaavan laivanhylyn. Sukelluksen jälkeen voit tutustua Puerto Caleroon.

Submarine Safaris

Lanzarote Karting
Lanzaroten San Bartoloméssa on karting-rata, Lanzarote Karting. Ottakaa kisa perheen kesken – kuka onkaan nopein? Suositusikäraja: yli 5-vuotiaille.

Muita samankaltaisia

Vähennämme muovin käyttöä – askel askeleelta

Runsas muovijätteen määrän kasvu, etenkin merissämme, on yksi suurimmista ja vakavimmista ympäristöuhista. Tänä päivänä vain noin 15 % muovista kierrätetään (OECD) ja noin kahdeksan miljoonaa tonnia muovijätettä päätyy vuosittain meriin (UNEP). World Economic Forumin mukaan määrä vastaa täyttä jäteautollista joka minuutti. Siksi me TUIlla vähennämme kertakäyttöisten muovituotteiden käyttöä omissa hotelleissamme.
Johanna Johanna 20.9.2019

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019