Lentoemännän kauneusvinkit pitkälle lennolle + tax freen suosituimmat kosmetiikkatuotteet

12.3.2018
SallaS
Lentokoneissa sisäilman kosteus saattaa olla vain 15 prosenttia, kun normaalisti huoneilmassa se on yli 40 prosenttia. Erityisesti pitkillä, yli 10 tuntia kestävillä lennoilla, iho joutuukin kovalle koetukselle. Miten siis lentoemännät onnistuvatkaan pysymään aina niin hehkeinä? TUI flyn lentoemäntänä työskentelevä Yasmin paljastaa nyt parhaat vinkkinsä kuivaa lentokoneilmaa vastaan.

1. Kosteuta

Pitkillä lennoilla panostan aina ihoni hyvinvointiin. Haluan että ihoni voi hyvin ja pysyy kosteutettuna koko lennon ajan. Iho kannattaa kuoria ja rasvata kunnolla ennen lentoa. Ja kasvoja ja käsiä on helppo rasvata lennon aikanakin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että turvatarkastuksen läpi voi viedä nesteitä matkustamoon korkeintaan sadan millilitran pakkauksissa.

2. Raikasta

Jos lähdet pitkälle lennolle meikattuna, kannattaa pyyhkäistä meikit pois ennen nukkumista. Lentokoneessa parhaiten toimivat puhdistuspyyhkeet, jotka ovat käteviä myös muuhun raikastamiseen. Itse olen koukussa kasvosuihkeeseen, jota voi käyttää ihon raikastajana tai meikin päälle viemään kiiltoa pois. Kasvosuihkeesta on iloa myös lämpimissä lomakohteissa. Aina kun pääsen hotellille laitan kasvosuihkepullon hotellin minijääkaappiin ja auringonoton jälkeen tykkään laittaa sitä iholle.

3. Juo vettä

Juo vettä säännöllisesti koko lennon ajan, vähintään lasillinen lentotuntia kohden. Se kosteuttaa ja vähentää turvotusta. Vessatauot kannattaa ottaa liikunnan ja verryttelyn kannalta.

4. Rentoudu

Paras keino selviytyä pitkästä lennostoa virkeänä on rentoutua ja nauttia. Kannattaa siis pukeutua lennolle mahdollisimman mukavasti ja laittaa hiukset löysästi kiinni. Tukisukat, niskatyyny, silmälaput ja korvatulpat auttavat myös monia rentoutumaan.

- Auringonottotuotteet listan kärjessä eivät yllätä, sillä mehän lennämme mitä ihanimpiin kohteisiin, joissa aurinkorasvat ja after sun -tuotteet ovat jokapäiväisessä käytössä, kommentoi Yasmin TOP8-listausta.

- Omat lempituotteeni TUIn tax free -valikoimasta ovat Benefitin ja Smashboxin kosmetiikkatuotteet. Ehdoton suosikkini on Benefitin Lash Roller -ripsiväri. Itse myös tilaan aina Piz Buin -aurinkotuotteita, sillä ne ovat todella riittoisia ja helposti kuljetettavissa. Käytössäni on myös Biothermin After Sun -rasva jolla saan iholleni auringonoton jälkeen kosteutusta ja pehmeyttä. After Sun jättää kauniin hehkun iholle.

- TUIn tax free -valikoima on laaja ja sellaisiakin tuotteita, joita ei myydä Suomessa, saa todella hyvään hintaan. Ennakkotilausten tekeminen on todella helppoa netissä tai lentokoneessa. Parasta ennakkotilaamisessa on se, että tuotteet toimitetaan valmiiksi odottamaan istuinpaikalle ja ostoksien painoa ei lasketa painorajoituksiin. Ja myös se, että tuotteissa ei ole ostopakkoa jos vaikka olisi loman aikana tullut toisiin ajatuksiin, neuvoo Yasmin.

Tutustu TUI Holiday Shopin valikoimaan

- Lennämme mitä ihanimpiin lomakohteisiin, joissa aurinkorasvoille on varmasti käyttöä, sanoo lentoemäntä Yasmin.

Muita samankaltaisia

Pakkauslista vaellukselle

Pakkauslista vaellukselle vaihtelee sen mukaan oletko menossa vaeltamaan Alpeille, kotimaan metsiin tai vaikkapa Cinque Terren rannikolle. Myös matkaseura ja matka-aika vaikuttavat tietysti: oletko lähdössä lasten kanssa vai ilman, päivän, kahden vai koko viikon vaellukselle? Tässä muutamia pakkausvinkkejä sujuvalle vaellusmatkalle.
SallaS SallaS 29.5.2019

Kreetan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Kreikan suurimmalla saarella, Kreetalla, on paljon nähtävää unelmarannoista viinitarhoihin. Jaammekin nyt kanssasi vinkit Kreetan parhaista nähtävyyksistä. Listalta löytyy ihania kyliä, kaupunkeja ja rantoja. Tutustu vinkkeihin ja täydennä lomasuunnitelmiasi näillä nähtävyyksillä.
Noora Noora 10.5.2019

Treeniloma Rodoksella - hiihtäjä Kerttu Niskasen vinkit

Hiihtäjä Kerttu Niskaselle kertyy talvisin paljon reissupäiviä, kun hän kiertää hiihtokisoja ympäri maailmaa. Pari kertaa vuodessa Kerttu kuitenkin jättää sukset kotiin ja lähtee lomamatkalle – mutta ei ammattiurheilija silloinkaan pelkästään rantatuolissa makoile. Lue Kertun treenilomasta Rodokselle ja nappaa kuntoiluvinkit omallekin lomalle.
SallaS SallaS 26.3.2019

Matkailutrendit 2019: Tiedätkö mitä ovat plogging ja glamping?

Tänä vuonna matkailija haluaa lomallaan tuntea täydellisen vapauden ja päästää irti niin lompakostaan kuin kellostaankin. Toisaalta, joillekin loman päämäärä on nimenomaan juokseminen kellon kanssa: erilaisiin juoksutapahtumiin osallistumisesta on tullut matkailuilmiö. Mukavuudenhaluisimmat majoittuvat ”juuri minulle” räätälöityyn konseptihotelliin, trenditietoisimmat puolestaan yöpyvät teltassa. Tässä TUIn listaus vuoden 2019 matkailutrendeistä.
SallaS SallaS 16.1.2019