Lentoemännän kauneusvinkit pitkälle lennolle + tax freen suosituimmat kosmetiikkatuotteet

Lentokoneissa sisäilman kosteus saattaa olla vain 15 prosenttia, kun normaalisti huoneilmassa se on yli 40 prosenttia. Erityisesti pitkillä, yli 10 tuntia kestävillä lennoilla, iho joutuukin kovalle koetukselle. Miten siis lentoemännät onnistuvatkaan pysymään aina niin hehkeinä? TUI flyn lentoemäntänä työskentelevä Yasmin paljastaa nyt parhaat vinkkinsä kuivaa lentokoneilmaa vastaan.

1. Kosteuta

Pitkillä lennoilla panostan aina ihoni hyvinvointiin. Haluan että ihoni voi hyvin ja pysyy kosteutettuna koko lennon ajan. Iho kannattaa kuoria ja rasvata kunnolla ennen lentoa. Ja kasvoja ja käsiä on helppo rasvata lennon aikanakin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että turvatarkastuksen läpi voi viedä nesteitä matkustamoon korkeintaan sadan millilitran pakkauksissa.

2. Raikasta

Jos lähdet pitkälle lennolle meikattuna, kannattaa pyyhkäistä meikit pois ennen nukkumista. Lentokoneessa parhaiten toimivat puhdistuspyyhkeet, jotka ovat käteviä myös muuhun raikastamiseen. Itse olen koukussa kasvosuihkeeseen, jota voi käyttää ihon raikastajana tai meikin päälle viemään kiiltoa pois. Kasvosuihkeesta on iloa myös lämpimissä lomakohteissa. Aina kun pääsen hotellille laitan kasvosuihkepullon hotellin minijääkaappiin ja auringonoton jälkeen tykkään laittaa sitä iholle.

3. Juo vettä

Juo vettä säännöllisesti koko lennon ajan, vähintään lasillinen lentotuntia kohden. Se kosteuttaa ja vähentää turvotusta. Vessatauot kannattaa ottaa liikunnan ja verryttelyn kannalta.

4. Rentoudu

Paras keino selviytyä pitkästä lennostoa virkeänä on rentoutua ja nauttia. Kannattaa siis pukeutua lennolle mahdollisimman mukavasti ja laittaa hiukset löysästi kiinni. Tukisukat, niskatyyny, silmälaput ja korvatulpat auttavat myös monia rentoutumaan.

- Auringonottotuotteet listan kärjessä eivät yllätä, sillä mehän lennämme mitä ihanimpiin kohteisiin, joissa aurinkorasvat ja after sun -tuotteet ovat jokapäiväisessä käytössä, kommentoi Yasmin TOP8-listausta.

- Omat lempituotteeni TUIn tax free -valikoimasta ovat Benefitin ja Smashboxin kosmetiikkatuotteet. Ehdoton suosikkini on Benefitin Lash Roller -ripsiväri. Itse myös tilaan aina Piz Buin -aurinkotuotteita, sillä ne ovat todella riittoisia ja helposti kuljetettavissa. Käytössäni on myös Biothermin After Sun -rasva jolla saan iholleni auringonoton jälkeen kosteutusta ja pehmeyttä. After Sun jättää kauniin hehkun iholle.

- TUIn tax free -valikoima on laaja ja sellaisiakin tuotteita, joita ei myydä Suomessa, saa todella hyvään hintaan. Ennakkotilausten tekeminen on todella helppoa netissä tai lentokoneessa. Parasta ennakkotilaamisessa on se, että tuotteet toimitetaan valmiiksi odottamaan istuinpaikalle ja ostoksien painoa ei lasketa painorajoituksiin. Ja myös se, että tuotteissa ei ole ostopakkoa jos vaikka olisi loman aikana tullut toisiin ajatuksiin, neuvoo Yasmin.

Tutustu TUI Holiday Shopin valikoimaan

- Lennämme mitä ihanimpiin lomakohteisiin, joissa aurinkorasvoille on varmasti käyttöä, sanoo lentoemäntä Yasmin.