8.11.2017

Lipunkirjoittajasta myyntineuvottelijaksi

"Matkailu on myönteinen ja monipuolinen ala. Sain itse matkustaa ja jakaa siten asiakkaiden kanssa kokemuksiani ja auttaa heitä löytämään juuri heille sopiva matka." Lue 43 vuotta alalla työskennelleen ja vastikään eläkkeelle jääneen Sirpan haastattelu.

Myönteinen ja monipuolinen ala

– Hauskinta myyntityössä oli asiakaskohtaaminen ja asiakkailta saatu palaute. Matkailu on myönteinen ja monipuolinen ala. Sain itse matkustaa ja jakaa siten asiakkaiden kanssa kokemuksiani ja auttaa heitä löytämään juuri heille sopiva matka. Lipunkirjoittajana opin tarkkuutta, sillä väärinkirjoitetulla lipulla ei päässyt matkalle ollenkaan! Olin myös myymäläpäällikkönä 25 vuotta, jolloin työnkuva monipuolistui entisestään.

Ennen sähköisiä viestimiä

– Aiemmin paikkavaraukset tehtiin puhelimitse ja ulkomaan varaukset kirjeitse. Kaikki matkaliput kirjoitettiin käsin. Matkat hinnoiteltiin kilometrejä ja maileja laskemalla. Muutokset esitteisiin ja manuaaleihin saatiin tiedotteina (bulletiineina) postitse, sähköisiä viestimiä ei ollut. Tietokoneajan tultua yleismatkatoimistoissa oli käytössä samanaikaisesti useita varausjärjestelmiä, joten järjestelmien hallinnassa oli mukavasti haastetta.

– Kun aloitin työt matkailualalla, myymälöitä avattiin ympäri Suomea, ja kun lopetin, oli suuri osa myymälöistä suljettu. Asiakaspalvelijoita tarvitaan kuitenkin aina!

Sirpan suosikkikohteet

– Mieleenpainuvin tunnelma oli Kiinan muurilla — ihana rauha ja harmonia. Myös Mauritiuksen kauniit rannat, paratiisilinnut ja upeat hotellit tekivät vaikutuksen! Monet saarikohteet ovat upeita, kuten kaunis Jerseyn kanaalisaari ja mielenkiintoisesta historiastaan ja nähtävyyksistään tunnettu Malta.

Tutustu TUIlaiseen

Kuka Sirpa
Mitä TUIn eläkeläinen, töissä Fritidsresorilla, Finnmatkoilla ja TUIlla yhteensä 20 vuotta, matkailualalla 43 vuotta
Missä Töissä Helsingissä ja Lahdessa
Motto Menneisyys on oppitunti, nykyhetki lahja, tulevaisuus syy jatkaa
Työstä Opintojen ja Saksassa työskentelyn jälkeen menin töihin kotipaikkakunnalleni Loviisan ydinvoimalaitoksen rakennustyömaalle. Puolen vuoden työskentelyn jälkeen pomoni arveli, että en ehkä vielä ole unelma-ammatissani ja kysyi mille alalle haluaisin, joten kerroin haluavani matkailualalle. Pomollani oli kontakteja eri matkatoimistoihin, joten hän järjesti työhaastattelut ja jo ensimmäinen haastattelu tuotti tulosta ja pääsin lipunkirjoittajaksi Helsingin keskustassa sijaitsevaan matkatoimistoon.

Muita samankaltaisia

Euroopan kuumimmat festarit

Miltä kuulostaisi festivaalimatka Euroopan kaupunkeihin mukavasti hotellissa yöpyen? Lue neljä vinkkiä Euroopan kuumimmille festareille kesä- ja heinäkuulle.
Johanna Johanna 17.12.2019

Dubain hotellisuosikit

Dubaista löytyy kaikki, mitä vain voit kuvitella. Kauniita rantoja, mahtavia hotelleja ja maailmanluokan ostosmahdollisuudet. Upeita hotelleja on itseasiassa niin paljon, että oikean hotellin löytäminen voi tuntua haastavalta. Siksi esittelemmekin viisi hotellisuosikkiamme, jotka sopivat kaikenikäisille lomanautiskelijoille.
Johanna Johanna 12.12.2019

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora 11.12.2019

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna 24.10.2019