Lipunkirjoittajasta myyntineuvottelijaksi

8.11.2017
Maria
"Matkailu on myönteinen ja monipuolinen ala. Sain itse matkustaa ja jakaa siten asiakkaiden kanssa kokemuksiani ja auttaa heitä löytämään juuri heille sopiva matka." Lue 43 vuotta alalla työskennelleen ja vastikään eläkkeelle jääneen Sirpan haastattelu.

Myönteinen ja monipuolinen ala

– Hauskinta myyntityössä oli asiakaskohtaaminen ja asiakkailta saatu palaute. Matkailu on myönteinen ja monipuolinen ala. Sain itse matkustaa ja jakaa siten asiakkaiden kanssa kokemuksiani ja auttaa heitä löytämään juuri heille sopiva matka. Lipunkirjoittajana opin tarkkuutta, sillä väärinkirjoitetulla lipulla ei päässyt matkalle ollenkaan! Olin myös myymäläpäällikkönä 25 vuotta, jolloin työnkuva monipuolistui entisestään.

Ennen sähköisiä viestimiä

– Aiemmin paikkavaraukset tehtiin puhelimitse ja ulkomaan varaukset kirjeitse. Kaikki matkaliput kirjoitettiin käsin. Matkat hinnoiteltiin kilometrejä ja maileja laskemalla. Muutokset esitteisiin ja manuaaleihin saatiin tiedotteina (bulletiineina) postitse, sähköisiä viestimiä ei ollut. Tietokoneajan tultua yleismatkatoimistoissa oli käytössä samanaikaisesti useita varausjärjestelmiä, joten järjestelmien hallinnassa oli mukavasti haastetta.

– Kun aloitin työt matkailualalla, myymälöitä avattiin ympäri Suomea, ja kun lopetin, oli suuri osa myymälöistä suljettu. Asiakaspalvelijoita tarvitaan kuitenkin aina!

Sirpan suosikkikohteet

– Mieleenpainuvin tunnelma oli Kiinan muurilla — ihana rauha ja harmonia. Myös Mauritiuksen kauniit rannat, paratiisilinnut ja upeat hotellit tekivät vaikutuksen! Monet saarikohteet ovat upeita, kuten kaunis Jerseyn kanaalisaari ja mielenkiintoisesta historiastaan ja nähtävyyksistään tunnettu Malta.

Tutustu TUIlaiseen

Kuka Sirpa
Mitä TUIn eläkeläinen, töissä Fritidsresorilla, Finnmatkoilla ja TUIlla yhteensä 20 vuotta, matkailualalla 43 vuotta
Missä Töissä Helsingissä ja Lahdessa
Motto Menneisyys on oppitunti, nykyhetki lahja, tulevaisuus syy jatkaa
Työstä Opintojen ja Saksassa työskentelyn jälkeen menin töihin kotipaikkakunnalleni Loviisan ydinvoimalaitoksen rakennustyömaalle. Puolen vuoden työskentelyn jälkeen pomoni arveli, että en ehkä vielä ole unelma-ammatissani ja kysyi mille alalle haluaisin, joten kerroin haluavani matkailualalle. Pomollani oli kontakteja eri matkatoimistoihin, joten hän järjesti työhaastattelut ja jo ensimmäinen haastattelu tuotti tulosta ja pääsin lipunkirjoittajaksi Helsingin keskustassa sijaitsevaan matkatoimistoon.

Muita samankaltaisia

Treeniloma Rodoksella - hiihtäjä Kerttu Niskasen vinkit

Hiihtäjä Kerttu Niskaselle kertyy talvisin paljon reissupäiviä, kun hän kiertää hiihtokisoja ympäri maailmaa. Pari kertaa vuodessa Kerttu kuitenkin jättää sukset kotiin ja lähtee lomamatkalle – mutta ei ammattiurheilija silloinkaan pelkästään rantatuolissa makoile. Lue Kertun treenilomasta Rodokselle ja nappaa kuntoiluvinkit omallekin lomalle.
SallaS SallaS 26.3.2019

Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.
SallaS SallaS 28.2.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018