Matkat
Malta

Hinta alkaen

...

Hotelleja

16

Hintataso

Hintaesimerkit St Julian’sista
  • Vesi (1,5 l)n. 0,60 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero-1 tunti
  • PääkaupunkiValletta
  • KieliMalta, englanti
  • Väkiluku436 947

Matkat Malta

Kapeita kujia, terassimaisia rinteitä ja pienimuotoisia viiniviljelmiä. Värikkäitä kalastusveneitä, barokkikirkkoja ja hevoskärryjä. Maltan upea aurinko ja kirkkaat vedet luovat erityisen nautinnolliset snorklauspuitteet. Täällä syöt ja juot hyvin ja vietät vauhdikasta yöelämää – jos niin haluat.

Malta on Välimerellä sijaitseva saariryhmä, Sisiliasta etelään. Kolme suurinta saarta ovat Malta, Gozo ja Comino, joista kaikilla on omat erityispiirteensä. Vaikka Malta ei ole suuren suuri, tarjoaa se paljon tekemistä lomaviikon tai viikonlopun viettoon. Maltalle voit matkustaa vuoden ympäri ja huippusesonki kestää pitkään. Kesäisen lämmintä on tavallisesti huhtikuulta marraskuulle.

Ritarilinnoja ja palatseja

Dramaattinen historia on jättänyt jälkensä ja havaittavissa on vaikutteita niin Englannista, Italiasta kuin Pohjois-Afrikasta. Täällä on useita linnoja, katedraaleja, roomalaisia mosaiikkeja ja koristeellisia barokkipalatseja. Sijainti keskellä Välimerta on altistanut Maltan jatkuvien hyökkäysten kohteeksi ja useiden hallitsijoiden alle: foinikialaisten, karthagolaisten, roomalaisten, arabien, ristiretkeläisten, ranskalaisten ja myöhemmin myös brittiläisten. Hyvin säilyneiden rakennusten ansiosta Maltalla on kuvattu elokuvia ja tv-sarjoja, kuten Gladiator, Troija ja Game of Thrones.

Malta herkuttelijoille

Maltan ruokakulttuuri on yhtä värikäs kuin maan historia. Maltalla voit nauttia iltapäiväteetä, syödä mezejä ja tilata antipastolautasen. Useat ravintoloista tarjoavat välimerellistä ruokaa ja erityisesti kala- ja äyriäisannoksia. Hintataso on täällä alhaisempi kuin monissa muissa Välimeren maissa.

Hotelli ja lomakohde

Hotellimme sijaitsevat lähes yhteen kasvaneissa Slieman ja St. Julian’sin lomakohteissa Maltan koillisosassa. Kalliorannat, ravintolat ja yökerhot täydentävät hotelleja, joista löytyy paljon palveluita ja suuret altaat.

  • Sliema – saaren suurin kaupunki, jossa on ravintoloita, katukahviloita ja hieno kallioranta
  • St. Julian’s – rantaelämää, sukellusta ja saaren vilkkain yöelämä

Vinkkejä Maltan lomaan

Vuokra-autolla voit kätevästi tutustua rantapoukamiin, joissa on kerrassaan mahtavat sukellusmahdollisuudet. Rannalta voit jatkaa matkaa keskiaikaiseen Vallettan kaupunkiin, jossa on suurmestarin palatsi ja lukuisia viihtyisiä kujia tutkittavana. Muistathan käydä myös Mdinassa, saaren vanhassa pääkaupungissa, joka on muurein ympäröity ja tunnelmaltaan taianomainen.

Gozo ja Comino

Naapurisaarella Gozolla on vehreämpää ja maasto on kumpuilevampaa. Myös tunnelmaltaan saari on rauhallisempi. Täällä voit tutustua luolaan, jossa Odysseusta pidettiin rakkauden vuoksi vangittuna ja uida Ramla Bayssa, Gozon suosituimmalla rannalla. Myös pieni Cominon saari, sinisine laguuneineen, on käynnin arvoinen. Vesi on kauniin turkoosia ja merenpohja valkoista hiekkaa. Lautat liikennöivät keskikesällä Maltalta niin Gozoon kuin Cominoon.

Matkavaihtoehtoja Malta

Hotellit Malta